فرع افغانستان این سازمان با نشر این رهمنود زیرعنوان "درهوای سرد چه باید کرد." درشبکه اجتماعی اکس، تویتر سابق میگوید که هوای سرد خطرات زیادی به مردم خصوصاً جمعیت های آسیب پذیر ایجاد می کند و براقدامات پیشگیرانه برای کاهش این اثرات ومحافظت از سلامتی افراد نیازمند تاکید میکند.
سازمان صحی جهان میگوید که مردم باید به توصیه وهوشدارهای اداره های پیش بینی وضعیت هوا توجه کنند، لباس مناسب گرم بپوشند، به اندازه کافی مایعات بنوشند اما از نوشیندنی های خیلی سرد وماندن درهوایی سرد برای مدت طولانی خودداری کنند.
برای جلوگیری از تاثیر هوای سرد باید به گونه منظم غذا های گرم خورده شود
این اداره ملل متحد میافزاید که برای جلوگیری از تاثیر هوای سرد باید به گونه منظم غذا های گرم خورده شود، از مصرف تنباکو که احتمال اثرات نا مطلوب سرما را افزایش میدهد، خودداری شود واگر برای پختوپز از مواد سوخت جامد مانند ذغال، ذغال سنگ وچوب کار گرفته میشود باید هوای تازه به طور منظم داخل اتاق جریان داشته باشد.
این درحالیست که بسیاری افراد نیازمند درافغانستان میگویند به علت نداشتن دسترسی به غذای کافی وخدمات لازم درسرمای زمستان با مشکلات زیادی دچار اند.
یک باشنده کابل به نام رحیم به رادیو آزادی گفت:
"من سرپرست یک خانوادهٔ پنجنفری هستم، تا اکنون حتی توان خرید یک چوب را نداریم. ما در سه وقت یک وقت آن هم با دشواری زیاد به غذا دسترسی داریم. بدبختانه در کمکهای بینالمللی هم کسی ما را نمیگیرد، باور کنید بیماران ما حتی جان شان را از دست میدهند چون پول نداریم، داکتر و دوا وجود ندارد."
داکتر فریدون زدران متخصص داخله درکابل میگوید که درفصل زمستان امراض تنفسی مانند سینه وبغل، زکام وسرماخوردگی بیشتر شایع میشود.
وی خصوصاً به مسافران توصیه میکند که باید مواد وتجهیزات لازم داشته باشند تا هنگام راه بندان خود را درمقابل سرما حفاظت کنند.
بیش از ۳۲۵ هزار نفر در حداقل ۱۸ ولایت افغانستان، در نتیجۀ موج سرمای اخیر متاثر شدهاند.
"اگرامکان داشته باشد مایعات گرم در ترموز و مواد خوراکی با خود داشته باشند، خصوصاً درسالنگ ها هرگاه بارندگی زیاد میشود امکان دارد راه مسدود شود. دراین صورت کوشش کنند که همرای خود کمپل نیز داشته باشند."
فدراسیون بینالمللی صلیبسرخ و جمعیت هلالاحمر درگزارش روز چهارشنبه گذشته ( ۱۹ جدی) خود گفت که، بیش از ۳۲۵ هزار نفر در حداقل ۱۸ ولایت افغانستان، در نتیجۀ موج سرمای اخیر متاثر شدهاند.
در این گزارش آمده که تلف شدن هزاران راس مواشی در ولایات مختلف این کشور، معیشت مردم را به شدت تحت تأثیر قرار داده است.
اوچا یا اداره همآهنگی کمک های بشردوستانه ملل متحد نیز هفته گذشته گفت که در سال روان میلادی ۲۲،۹ میلیون افغان یا نیمی از نفوس افغانستان به کمکهای بشری نیاز دارند.