لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۵۵

هشدار برنامۀ جهانی غذا؛ در زمستان جاری تنها کمتر از نیم نیازمندان در افغانستان کمک اضطراری دریافت خواهند کرد


گروهی از زنان نیازمند که در نزدیکی دفتر برنامه غذایی جهان سازمان ملل در کابل صف بسته اند (تصویر آرشیف)
گروهی از زنان نیازمند که در نزدیکی دفتر برنامه غذایی جهان سازمان ملل در کابل صف بسته اند (تصویر آرشیف)

برنامۀ جهانی غذا (WFP) نسبت به وضعیت میلیون‌ها فرد نیازمند به کمک در زمستان امسال ابراز نگرانی کرده است. این ادارۀ ملل متحد می‌گوید که در زمستان شدید، حدود ۱۵ میلیون تن به کمک‌های بشردوستانه نیاز خواهند داشت.

در حال حاضر تخمین می‌زنیم که نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در زمستان شدید به کمک نیاز خواهند داشت

ضیاءالدین صافی، معاون سخنگوی برنامۀ جهانی غذا در افغانستان به روز جمعه به رادیو آزادی گفت: "نیازمندی‌های بشری امسال نیز در افغانستان بلند است. یک‌سوم مردم افغانستان با گرسنگی روبه‌رو هستند. در حال حاضر تخمین می‌زنیم که نزدیک به ۱۵ میلیون نفر در زمستان شدید به کمک نیاز خواهند داشت. خانواده‌ها به دلیل نبود کار و غذا برای گرم‌کردن خانه یا گرم نگه‌داشتن فرزندان خود با انتخاب‌های سختی روبه‌رو هستند."

پیش از این، ادارۀ هماهنگی امور بشردوستانهٔ ملل متحد (اوچا) نیز چهارشنبۀ گذشته گفت که در سال ۲۰۲۵، شمار نیازمندان به کمک‌های بشردوستانه به ۲۲ اعشاریه ۹ میلیون تن خواهد رسید.

شفیقه، یکی از مادرانی است که نگران سرنوشت فرزندان قد و نیم‌قدش است.

او که در ولسوالی شکردرۀ ولایت کابل زندگی می‌کند و سرپرست خانوادۀ ۸ نفره است، به رادیو آزادی گفت: "نه چوب داریم، نه زغال داریم، نه لباس گرم و نه لحاف و دوشک درست. زندگی همین‌گونه می‌گذرد. خداوند کمک ما کند. فرزندانم بوت و لباس زمستانی ندارند."

ما مواد غذایی نداریم، مواد سوخت نداریم

آمنه، یکی از باشندگان ولایت غور نیز مانند شفیقه از مشکلات اقتصادی شکایت دارد.

او به رادیو آزادی گفت: "ما مواد غذایی نداریم، مواد سوخت نداریم. همسر پیرمرد دارم. به کمک نیاز داریم. وضعیت ما خراب است."

فقر در افغانستان زنان را مجبور به گدایی کرده است. (نصویر آرشیف)
فقر در افغانستان زنان را مجبور به گدایی کرده است. (نصویر آرشیف)

ادارهٔ هماهنگی امور بشردوستانه ملل متحد، اوچا گفته است که در سال ۲۰۲۵، از میان ۲۲ اعشاریه ۹ میلیون افغان نیازمند به کمک، این سازمان تنها برای ۱۶ اعشاریه ۸ میلیون فرد نیازمند، برنامهٔ ارائۀ کمک‌های بشردوستانه فراهم کرده و به این هدف به بودجهٔ ۲ اعشاریه ۴۸ میلیارد دالری نیاز دارد.

ضیاءالدین صافی نیز از مواجه‌بودن برنامۀ جهانی غذا با کمبود بودجه سخن می‌زند: "به دلیل کمبود بودجه، برنامهٔ جهانی غذا فقط می‌تواند به ۶ میلیون نفر در زمستان کمک‌های غذایی اضطراری ارائه کند که کمتر از نیمی از تعداد افرادی است که به کمک نیاز دارند. به همین دلیل، بیش از ۸ میلیون نفر بدون دسترسی به کمک می‌مانند. در میان‌شان بیش از دو میلیون مادر و کودکی شامل هستند که در فصل زمستان به غذای خاص نیاز دارند. برنامهٔ جهانی غذا برای کمک به خانواده‌های آسیب‌پذیر در زمستان امسال به ۸۱۰ میلیون دالر نیاز دارد."

در این حال اندریکا راتاواتا، معاون نمایندۀ ویژهٔ ملل متحد در امور افغانستان به ‌تازگی گفته است که بنیاد کمک‌های مالی بین‌المللی به افغانستان هنوز توسعه‌ نیافته و محدود است.

او تأکید کرد که بحران‌های بین‌المللی و محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران منجر به کاهش کمک‌های بشردوستانه به افغانستان شده است.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در پانزدهم آگست سال ۲۰۲۱، میلیون‌ها زن و دختر به گونهٔ تدریجی از حق آموزش، تحصیل و کار منع شدند.

XS
SM
MD
LG