رشاد نبی یوف وزیر ترانسپورت آذربایجان روز جمعه(27 دسمبر) گفت که نتیجه بررسی ها نشان می دهد که سقوط طیاره مسافربری خط هوایی آذربایجان در منطقه آقتاو در قزاقستان در اثر دخالت خارجی بوده، اما نیاز است تا نوعیت این دخالت مشخص شود:
"ما به این نتیجه رسیدیم که طیاره کنترل خوئد را بنابر دخالت خارجی از دست داده است"
یک قانونگذار آذربایجان گفته که "احتمال قوی" روسیه این جت مسافربری را سرنگون کرده است
پیش ازین یک قانونگذار آذربایجانی هم گفته بود به "احتمال قوی" روسیه این جت مسافربری را سرنگون کرده است.
گمانه زنی ها حاکی از آن است که این طیاره خط هوایی آذربایجان که از باکو به سمت گروزنی، پایتخت منطقه چچنیا در روسیه در حرکت بود، ممکن است قبل از عبور از بحیرۀ کسپین مورد اصابت یک راکت مدافعه هوایی قرار گرفته، سقوط کرد و در نتیجه ۳۸ سرنشین و خدمه این پرواز آن کشته شدند.
یک مقام امریکایی که نخواست نامش افشا شود به خبرگزاری ها گفته که نشانه هایی وجود دارد که ممکن است یک سیستم ضد هوایی روسی به طیاره مسافربری اصابت کرده باشد، اما جزئیات بیشتر ارائه نکرده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از یک منبع آذربایجانی آشنا با تحقیقات گفت که نتایج نشان می دهد که طیاره توسط مدافعه هوایی پانتسیر-اس طراحی شده توسط روسیه مورد اصابت قرار گرفته است.
تا هنوز مشخص نیست که جعبه سیاه این طیاره کجا مورد بررسی قرار می گیرد. این پروسه می تواند بسیار فنی و تخنیکی باشد و همه کشورها منابع لازم را برای انجام چنین کاری را ندارند.
به خانواده های کشته شدگان چهل هزار منات معادل ۲۳۴۶۰ دالر و به مجروحان بیست هزار منات معادل ۱۱۷۳۰ دالر غرامت پرداخت می شود
گولاگ اصلانلی، یکی از رهبران جنبش مساوات اپوزیسیون آذربایجان، به رادیو آزادی گفت که برای بررسی این حادثه به یک کمیسیون بین المللی نیاز است.
مقامات گفتند که معمولاً نزدیک به دو هفته طول می کشد تا یک جعبه سیاه به طور کامل ارزیابی شود، اگرچه شرایط مختلف می تواند این چارچوب زمانی را تغییر دهد.
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز اظهار نظر مشابهی کرد و دیروز به خبرنگاران گفت که «تحقیقات ادامه دارد و تا نتیجه گیری از این تحقیقات حق اظهار نظر را ندارند و این کار را نخواهند کرد».
خبرگزاری اینترفاکس روسیه به نقل از مقامات گفته که این طیاره که در سال ۲۰۱۳ به بهره برداری سپرده شد بود، در ماه اکتوبر معاینه تخنیکی شد و پیلوت آن بیش از ۱۵۰۰۰۰ ساعت تجربۀ پرواز داشت.
شرکت هوایی آذربایجان پروازها در مسیر این سانحه را تا پایان تحقیقات به حالت تعلیق درآورده است.
در حالی که هفت بازمانده در ۲۶ دسمبر به کشور شان بازگشتند، آذربایجان یک روز عزای ملی اعلام کرد.
آیهان سلیمان، سرقنسول آذربایجان در آقتاو به خبرنگاران گفت که ۲۶نفر از کشته شده گان شهروندان آذربایجان بودند.
هیئت نظارت شرکت هوایی آذربایجان در ۲۶ دسمبر اعلام کرد که به خانواده های کشته شدگان چهل هزار منات معادل ۲۳۴۶۰ دالر و به مجروحان بیست هزار منات معادل ۱۱۷۳۰ دالر غرامت پرداخت می شود.
مقامات گفتند که سرنشینان پرواز J2-8243 ۴۲ شهروند آذربایجان، ۱۶ شهروند روسیه، شش نفر از قزاقستان و سه شهروند قرقیزستان هستند.
بازماندگان این رویداد شامل ۹ شهروند روسیه هستند که در ۲۶ دسمبر به مسکو منتقل شدند و به گفته مقامات روسیه، سه تن آنها در وضعیت صحی وخیم قرار دارند.
در مورد وضعیت مجروحان، از جمله ۲۹ بازمانده این سانحه که بسیاری از آنها دچار سوختگی شدید شده اند، جزئیات بیشتر در دست نیست.