لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۹

ادعای شکنجه‌ی ۷ کارمند تلویزیون آرزو به دست طالبان، سازمان گزارشگران بدون مرز خواستار آزادی فوری آن‌ها شد


دفتر شبکه‌ی خصوصی آرزو در کابل
دفتر شبکه‌ی خصوصی آرزو در کابل

پس از نزدیک به یک هفته از بازداشت ۷ کارمند تلویزیون خصوصی آرزو در کابل یک منبع مرتبط به این رسانه ادعا می‌کند که آن‌ها به شدت شکنجه شده‌اند. 

گزارش شده است که این افراد از سوی اداره استخبارات و امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان بازداشت شده‌اند.

منبع که نظر به حساسیت موضوع نخواست نام و صدای اش در گزارش ذکر شود، سه‌شنبه، ۲۰ ماه قوس، در صحبت با رادیو آزادی مدعی شد که این کارمندان تلویزیون آرزو در حال حاضر برای ادامه باز جویی در ریاست تحقیقات جنایی طالبان در کابل به سر می‌برند.

رادیو آزادی تلاش کرد تا با برخی از اعضای خانواده های کارمندان بازداشت شده تلویزیون آرزو در کابل در این مورد صحبت کند، اما آنان گفتند که به دلیل حساسیت موضوع حاضر به صحبت نیستند.

طالبان تا کنون در بارۀ ادعای شکنجه‌ی این خبرنگاران تبصره نکرده اند.

ادارۀ استخبارات و وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، روز چهارشنبه هفته گذشته، بر ساختمان تلویزیون خصوصی"آرزو" در کابل یورش بردند، دفتر آن را بستند و ۷ کارمند این رسانه را با خود بردند.

دراین حال سازمان گزارشگران بدون مرز «آر اس اف » خواستار آزادی فوری این افراد شده است.

این سازمان ناوقت روز دوشنبه در صفحه اکس (توییتر سابق ) این اقدام طالبان را سرکوب ناپذیرفتنی خواند و محکوم کرد.

از سوی هم شماری از خبرنگاران که در پایتخت افغانستان فعالیت دارند ادامه این گونه بازداشت‌ها و محدودیت‌های طالبان را نگران کننده توصیف می‌کنند.
دو تن از آن‌ها که نظر به حساسیت موضوع خواستند نام شان در گزارش ذکر نشود و نیز صدایشان تغییر داده شود، خواستار رهایی کارمندان تلویزیون آرزو شدند.

آن‌ها از فشار و سانسور روز افزون طالبان بر کار اطلاع رسانی نیز ابراز نگرانی کردند و افزودند:

«همین چند روز قبل حکومت دروازه رسانه آرزو در کابل را بست و شماری از کارمندان اش را دستگیر کرد. این سبب نگرانی زیادی در میان خبرنگاران شد و ما خواستار رهایی همکاران رسانه‌یی ما هستیم.»

«رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان با چالش‌های جدی سانسور و محدودیت و مشکلات مالی رو به رو هستند. این چالش‌ها که با فشارهای مستقیم و غیر مستقیم حکومت سرپرست اعمال می‌شود، تاثیر عمیق بر روند کاری و زنده‌گی شخصی خبرنگاران گذاشته است.»

اقدام طالبان مبنی بر مسدود کردن دفتر تلویزیون آرزو در کابل و بازداشت ۷ کارمندان این رسانه با واکنش‌های نهادهای حامی رسانه ها و خبرنگاران مواجه شده است.

اما وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در اعلامیه‌ای با دفاع از تصمیم بستن دفتر تلویزیون آرزو در کابل گفته است که این تصمیم برای حفظ ارزش‌های اسلامی، جلوگیری از سوء استفاده از رسانه‌ها و تقویت نظم اجتماعی اتخاذ شده است.

تلویزیون خصوصی آرزو که دفتر مرکزی اش در ولایت بلخ است در ماه میزان ۱۳۸۵ هجری شمسی به فعالیت آغاز کرد.

در ماه جدی ۱۳۸۸ نماینده‌گی این تلویزیون برای تهیه و نشر خبر و بخش تولید محتوا و دوبله در کابل افتتاح شد.

XS
SM
MD
LG