لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۳ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۰

جنگ در غزه و قصه های تلخ آواره‌گان فلسطینی؛ « آرزو دارم جنگ ختم شود و به زندگی عادی برگردیم»


جنگ بخش های وسیعی از غزه را ویران ساخته است.
جنگ بخش های وسیعی از غزه را ویران ساخته است.

زندگی محمد ناصر بعد از اینکه گروه حماس یک سال قبل حمله بی سابقه را بالای اسرائیل انجام داد، از هم پاشید.

براساس گزارش مرکز خبر رادیو آزادی، در حملۀ ۷ اکتوبر حماس، در جریان چند ساعت، حدود ۱۲۰۰ اسرائیلی کشته شدند و اسرائیل یکی از مرگبارترین و مخرب ترین کمپاین های بمباردمان را در تاریخ مدرن بر منطقۀ فلسطین در نوار غزه، آغاز کرد.

محمد ناصر یک خبرنگار بود و برای رسانه های محلی و بین المللی در شهر غزه، مرکز این قلمرو فلسطینی کار می کرد، اما زمانیکه هفته ها بعد نیروهای اسرائیلی حملۀ زمینی خودرا بر نوار غزه آغاز کردند، ناصر مجبور شد تا از خانه اش فرار کرده و حرفه اش را ترک کند.

او به رادیو فردا، بخش ایران رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت:

" جنگ بطور وحشیانه آغاز شد. در اوایل ورود زمینی نیروهای اسرائیل به نوار غزه، مجبور شدیم خانۀ مان را ترک کنیم. اردوی اسرائیل به سمت این منطقه پیشروی کرد، ما مجبور شدیم به سرعت منطقه را تخلیه کنیم و هیچ چیزی از وسایل شخصی حتی لباس نتوانستیم با خود ببریم. من حتی فرصت نداشتم که به موتر خود سوار شوم."

گوشه یی از یک کمپ آواره گان فلسطینی
گوشه یی از یک کمپ آواره گان فلسطینی

ناصر که پدر شش طفل است، شماری از اعضای خانواده بزرگ اش را در جنگ یک ساله در نوار غزه، از دست داده است.

ناصر می گوید که خواهر و همۀ اطفال او کشته شدند، آنها در یک مکتب که توسط اداره امداد و کار سازمان ملل متحد در شمال غزه اداره می شد، پناه برده بودند که توسط نیروهای اسرائیلی هدف قرار گرفت.

گروه حماس به تاریخ هفتم اکتوبر سال گذشته بر بخش هایی از اسرائیل حمله کرد و در نتیجه جنگ شدید آغاز شد

جنگ اسرائیل در نوار غزه که یکی از پر تراکم ترین مناطق جهان محسوب می شود، تلفاتی زیاد بر افراد ملکی و خسارات هنگفت مالی بر زیربناهای اقتصادی وارد کرده است.

بر اساس معلومات وزارت صحت غزه که توسط حماس اداره می شود، از ۷ اکتوبر تا اکنون، بیش از ۴۱ هزار فلسطینی که بیشتر آنها افراد ملکی بودند، در نوار غزه کشته شده اند.

اسرائیل گفته که حدود ۱۷ هزار جنگجوی گروۀ حماس را کشته است.

گروه حماس از سوی ایالات متحدۀ امریکا و اتحادیه اروپا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته شده است.

باشنده های شهر رفح در فلسطین اجساد کودکانی را انتقال می دهند که گفته میشود در نتیجه حملات نیروهای اسرائیلی کشته شده اند.
باشنده های شهر رفح در فلسطین اجساد کودکانی را انتقال می دهند که گفته میشود در نتیجه حملات نیروهای اسرائیلی کشته شده اند.

براساس تخمین سازمان ملل متحد، بیش از ۸۵ درصد باشندگان غزه، یا بیش از ۱.۹ میلیون تن، بیجا شده اند و همۀ باشندگان نوار غزه، به علت کمبود شدید مواد غذایی، با گرسنگی روبرو هستند.

ناصر و خانواده اش پیوسته در حرکت بوده اند، تا از نیروهای اسرائیلی و حملات هوایی آنها فرار کنند. آنها اینک در یک خیمه در المواسی یک نوار باریک در امتداد بحیرۀ مدیترانه، زندگی میکنند.

ناصر می گوید که حتی در آنجا هم می ترسند، زیرا در یک سال گذشته، طیارات جنگی اسرائیل کمپ های پناهندگان، مکاتب و شفاخانه ها را بمبارد کرده اند.

اسرائیل گفته که زیربناها و تاسیسات "تروریستی" را در نوار غزه هدف قرار داده و گروه حماس را به استفاده از افراد ملکی به حیث سپر انسانی متهم کرده است.

ناصر می گوید که خود، اطفال و اقارب او در معرض خطر جدی قرار دارند، خویشاوندان اش همه پراکنده شده اند و حتی نمی توانند که در یک مکان امن، دور هم جمع شوند.

ناصر یگانه آواره و بی جا شده در نوار غزه نیست، حکیم باشندۀ شهر غزه نیز یکی از صدها هزار بیجا شده از آن منطقه است. او به رادیو فردا بخش ایران رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی گفت:

"اسم من حکیم است، ۴۱ سال و چهار فرزند دارم، به من مهندس حکیم می گفتند، هر روز صبح از خانه به دفتر کارم که یک شرکت مهندسی بود می رفتم، به جا های که مرتبط به کارم بود سر میزدم و به خانه پیش فرزندانم بر می گشتم و در اتاق نشیمن دور هم جمع می شدیم. خوشحال بودیم که توانسته بودم این زندگی را بسازم و به اینجا برسیم، تا اینکه هفت اکتوبر رسید، پس از آن تمام برنامه های ما این شد که چطور از جایی به جایی دیگر پناه ببریم؟ کجا امن تر است؟ کجا می توانیم آب بدست بیاوریم؟ کجا نور آفتاب می رسد؟"

نیروهای اسرائیلی در بخشی از نوار غزه
نیروهای اسرائیلی در بخشی از نوار غزه

در جنگ اسرائیل در نوار غزه، که هیچ پایانی در آن به نظر نمی رسد، حداقل ۳۴۶ عسکر اسرائیلی نیز کشته شده اند.

با آنکه حماس از لحاظ نظامی ضعیف شده، اما این گروه هنوز هم از نوار غزه بر اسرائیل راکت فیر می کند.

اخیراً اسرائیل جنگ خود را با حمله بر لبنان و راه اندازی حملات هوایی بر حزبالله، گسترش داد، گروه مسلح و حزب سیاسی که از سوی ایالات متحدۀ امریکا به حیث یک سازمان تروریستی شناخته می شود، اما اتحادیۀ اروپا صرف بخش نظامی نه بخش سیاسی آن را در لیست سیاه خود قرار داده است. بخش سیاسی حزب الله، کرسی هایی در پارلمان لبنان دارد و بخش اعظم جنوب لبنان در کنترل آنست.

با وصف افزایش خشونت هایی جاری که منطقه را فرا گرفته، حکیم این پدر چهار طفل، امیدوار است که روزی همراه با اطفالش دوباره به خانه و کاشانۀ خود در شمال شهر غزه، برگردد:

"زندگی ما اینگونه شده، اما همچنان آرزو داریم که بتوانیم زندگی مان را دوباره بسازیم، به شمال برگردیم و زندگی پیش از ۷ اکتوبر مان را، بدست بیاوریم."

مرتبط

XS
SM
MD
LG