نزدیکان مهدی انصاری، خبرنگار «آژانس خبری افغان»، ادعا میکنند که او روز یکشنبه در منطقۀ پل خشک دشت برچی کابل از سوی استخبارات طالبان بازداشت شده است.
مصطفی شهریار، یکی از دوستان نزدیک و همکار سابق او، روز دوشنبه در گفتوگو با رادیو آزادی، با نگرانی درباره بازداشت آقای انصاری، خواستار آزادی فوری وی از سوی طالبان شد.
«مهدی اکنون در بند طالبان است و همان شبی که مهدی به خانه نیامد، خانوادهاش و یکی دیگر از دوستان به حوزه مراجعه کردند و طالبان تأیید کردند که مهدی با آنهاست.»
برخی از اعضای خانوادۀ مهدی نیز گفتهاند که او از پس از ظهر یکشنبه دیگر با آنها تماس نگرفته و از سرنوشت او اطلاعی در دست نیست.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان، در پیوند به این موضوع به سوالات رادیو آزادی پاسخ نداد، اما پیش از این در مورد بازداشت برخی خبرنگاران گفته بود که آنان به اتهامهای مختلف، جدا از وظایف خبرنگاریشان، بازداشت شدهاند.
خانه آزادی بیان افغانستان نیز در اعلامیهای که روز یکشنبه ۶ اکتوبر منتشر کرده، گفته که استخبارات طالبان مهدی انصاری را در کابل بازداشت کرده و خواستار آزادی فوری او شده است.
سازمان حمایت از خبرنگاران افغانستان هم روز دوشنبه ۷ اکتوبر در اعلامیهای نسبت به بازداشت آقای انصاری ابراز نگرانی کرده و گفته که اطلاعاتی درباره انتقال او به مکان نامعلوم دریافت کردهاست.
در بخشی از این اعلامیه آمده که «این نه تنها نقض حقوق خبرنگاران است، بلکه تهدید جدی برای حرفهای بودن و امنیت خبرنگاران در افغانستان محسوب میشود.»
همزمان، برخی از خبرنگاران در کابل و چند ولایت دیگر در صحبت با رادیو آزادی نگرانی خود را درباره وضعیت موجود و افزایش بازداشت خبرنگاران ابراز کردهاند.
یکی از خبرنگاران که نمیخواهد نامش در گزارش ذکر شود، ادعا کرد که سال گذشته از سوی حکومت طالبان بازداشت شده است:
«من نیز به دلیل نشر یک خبر توسط امارت اسلامی بازداشت شدم و آنها سوالات زیادی از من کردند. آنها صحبتهای توهینآمیز کردند و من مدتی در زندان بودم و بعد با ضمانت آزاد شدم.»
این در حالی است که اخیراً گزارشها در مورد بازداشت خبرنگاران توسط حکومت طالبان افزایش یافته است.
هفته گذشته، خانواده حکمت آرین، مسئول رادیو خوشحال در غزنی، گفت که او توسط حکومت طالبان بازداشت شده است.
پیش از این، ادعاهایی مبنی بر بازداشت تحلیلگران سیاسی نیز مطرح شده است.
جاوید کوهستانی و خیبر هوشمند، دو تحلیلگر سیاسی هستند که گفته میشود از سوی طالبان بازداشت شدهاند و هنوز در زندان به سر میبرند.
حکومت طالبان گزارشهای مربوط به بازداشت این تحلیلگران سیاسی و خبرنگاران را تأیید یا تکذیب نکرده است.
این در حالی است که حکومت طالبان در سه سال گذشته متهم به نقض گستردۀ حقوق بشر و بازداشتهای خودسرانه بوده است.
سازمانهای بینالمللی حقوق بشر طالبان را متهم کردهاند که به حقوق بشر و آزادی بیان احترام نمیگذارد و افرادی را که فکر میکنند ممکن است تهدیدی برای نظام آنها باشند، بازداشت میکند.