لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۶ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۵

برخی از اعضای شورای امنیت ملل متحد: طالبان اجرای «قانون امر به معروف و نهی از منکر» را متوقف کنند


تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد
تالار برگزاری جلسات شورای امنیت سازمان ملل متحد

شماری از کشور ها به شمول سه عضو دایمی شورای امنیت ملل متحد - ایالات متحده، فرانسه و بریتانیا – توقف اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر را از طالبان خواستند، زیرا به گفته آنان، این قانون حقوق زنان و دختران افغان را محدود می کند.

حکومت طالبان در ۲۱ ماه اگست، قانون امر به معروف و نهی از منکر را در ۴ فصل و ۳۵ ماده تصویب و در جریده رسمی منتشر کرد.

این قانون که بیشتر بر نحوه حضور زنان در جامعه متمرکز می باشد و رهبر طالبان اجرای آن را جدی توصیه کرده، با انتقاد های شدید جامعه جهانی مواجه شده است.

کازویوکی یامازاکی، سفیر جاپان در ملل متحد یکجا با ماموریت ایالات متحده در این سازمان روز جمعه اعلامیه مشترکی را در این مورد، منتشر کردند.

طالبان قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر را به تاریخ ۲۱ اگست منتشر کردند.
طالبان قانون جدید امر به معروف و نهی از منکر را به تاریخ ۲۱ اگست منتشر کردند.

یامازاکی که کشورش در حال حاضر ریاست دوره یی شورای امنیت را بر عهده دارد، به نمایندگی از ۱۲ کشور این عضو شورا از جمله جاپان و سه عضو دائم شورای امنیت، امریکا، فرانسه و بریتانیا، گفت که آنها در باره اجرای قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان، بسیار نگران اند.

ملا هبت الله رهبر طالبان دستور داده است که قانون امر به معروف باید با جدیت تطبیق شود

اکوادور، گویانا، مالتا، موزامبیق، سیرالئون، سوئیس، سلوانیا و کوریای جنوبی دیگر اعضای شورای امنیت اند که از آنها در این اعلامیه نام گرفته شده است.

نمایندگان این کشور ها آنچه را که رفتار تبعیض آمیز سیستماتیک طالبان با زنان و دختران افغان بر اساس جنسیت و سرکوب زنان و دختران خوانده، محکوم کرده اند.

در این اعلامیه که در ویب سایت رسمی ملل متحد نشر شده، آمده که مقررات جدید محدودیت های گسترده ای در بخش های مختلف زندگی شخصی زنان وضع کرده و به محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان در ارتباط به نظارت از رفتار زنان و دختران در افغانستان صلاحیت های زیادی داده شده است.

تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت ها در برابر زنان و دختران اند.
تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان رفع محدودیت ها در برابر زنان و دختران اند.

پیش از این شورای امنیت در روزی که طالبان این قانون را اجرایی کردند، هم اعلامیه را در مخالفت با آن به نشر رساند، اما اعلامیه را روسیه و چین رد کردند.

شورای امنیت در آن زمان نام این دو کشور را ذکر نکرد، اما به طور غیرمستقیم اشاره کرد که چین و روسیه می گویند که این یک مسئله داخلی افغانستان است.

در اعلامیه شورای امنیت از همه کشورها و سازمان های بین المللی خواسته شده که از نفوذ خود استفاده کرده و برای رفع محدودیت های طالبان علیه زنان و دختران تلاش کنند.

شورای امنیت همچنین به حمایت از ماموریت های دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) و ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان، نیز تأکید کرد.

اعلامیه، تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت سفر آقای بنت به افغانستان را وحشتناک خوانده و گفته که باید به او اجازه داده شود تا برای انجام ماموریت خود به افغانستان سفر کند.

XS
SM
MD
LG