حکومت طالبان علاوه بر سایر محدودیتها و ممنوعیتها در افغانستان، مبارزات آزاد یا فری فایت را نیز ممنوع کرد.
وزارت امر به معروف حکومت طالبان حدود چهار ماه و ۱۰ روز پیش در مکتوبی به رهبر خود، ملا هبتالله آخندزاده، درخواست کرده بود که قطع نوار در مراسم افتتاحیه، مناسبتهایی مانند روز مادر، روز معلم و روز عشاق، همچنین راه رفتن با بوت روی قالین و فرشها در تمامی ادارات دولتی و مبارزات آزاد ورزشی را ممنوع کند.
در این مکتوب آمده که تمامی ورزشهایی مانند بوکس (مبارزات آزاد) که به "طرف مقابل آسیب شدید وارد میکنند و خطر نابینایی، آسیب مغزی و حتی مرگ را به همراه دارند" باید ممنوع شوند.
در مکتوب ذکر شده تمامی این مسائل از نظر شریعت اسلامی "ناروا" خوانده شده است.
ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، این مکتوب را روز دوشنبه ۲۶ اگست تأیید کرده و در سندی دیگری که امضا و مهر کرده، افزوده که این موارد باید ممنوع شوند.
این دو مکتوب توسط یکی از کارمندان ریاست تربیت بدنی تحت کنترل حکومت طالبان به رادیو آزادی ارسال شده و او به رادیو آزادی میگوید که این اسناد به دفترشان رسیدهاند.
این شخص به دلیل حساسیت موضوع به شرط افشا نشدن هویت و تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت: "بلی، کاپی این مکتوب به ما رسیده است و از این پس، رهبری هر اداره، ریاست و یا وزارت در مورد اجرای این موارد تصمیمگیری خواهد کرد، زیرا ماه آینده روز معلم است و مثلاً وزارت معارف این دستور را عملی خواهد کرد و در سایر موارد نیز ادارات مربوطه تصمیم خواهند گرفت."
احمدالله وثیق، رئیس تربیت بدنی تحت کنترل حکومت طالبان، که با رادیو آزادی در این مورد صحبت نکرد، اما در مصاحبهای با تلویزیون خصوصی طلوعنیوز تأیید کرده که این مکتوب از سوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان به آنها ارسال شده است.
ورزشکاران مبارزات آزاد یا فریفایت: مجبوریم افغانستان را ترک کنیم
در همین حال، برخی از ورزشکاران مبارزات آزاد یا فریفایت در افغانستان که در سطح جهانی دستاوردهای بسیاری دارند، در واکنش به این اقدام طالبان گفتهاند که از این پس مجبور به ترک کشور خواهند شد.
یکی از این ورزشکاران به دلیل حساسیت موضوع به شرط حفظ هویت و تغییر صدایش به رادیو آزادی گفت:
"ورزش باعث خوشحالی و یکجا شدن مردم میشود. اینکه طالبان فریفایت یا سایر مسابقات را ممنوع اعلام کردهاند، بسیار یک کار بد است. این به این معنی است که آنها خوشحالی افغانها را نمیخواهند. ورزش و سیاست دو موضوع جداگانه هستند و نباید این ورزشها را ممنوع میکرد. بهعنوان یک ورزشکار، راه دیگری برایم باقی نمانده، ناچار هستم که کشور را ترک کنم. این کشور به ملاها مبارک باشد."
حکومت طالبان پیش از وضع محدودیتها بر مبارزات آزاد و مناسبتهای خاص، به تاریخ ۲۱ اگست قانونی را زیر نام قانون امر به معروف و نهی از منکر اعلام کرد.
این قانون که محدودیتهای بیشتری بر زنان اعمال کرده، واکنشهای گستردهای را در داخل و خارج از کشور به دنبال داشته است.