وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) میگوید که طالبان بخشی از ائتلاف جهانی ایالات متحده امریکا برای شکست داعش نیستند.
سبرینا سینگ معاون سخنگوی این وزارت ناوقت روز پنجشنبه «۲۲ اگست» در یک نشست خبری گفت که ایالات متحده یک ائتلاف جهانی برای شکست داعش دارد.
او در پاسخ به این پرسش که مقامهای طالبان مدعی اند که داعش را در افغانستان نابود کردهاند، آیا طالبان همکار پنتاگون یا حکومت ایالات متحده در مبارزه با داعش هستند؟ افزود:
"ایالات متحده یک ائتلاف جهانی برای شکست داعش دارد. طالبان بخشی از این ائتلاف نیستند. ایالات متحده با شرکا و متحدان همفکر خود همکاری میکند تا از شکست داعش اطمینان حاصل کند."
این درحالیست که روز سه شنبه هفته روان جنرال پاتریک رایدر، سخنگوی وزارت دفاع ایالات متحده گفت که در صورت مشاهده تهدیدهای قریبالوقوع از سوی شاخه ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش)، کشورش به این گروه حمله خواهد کرد.
آقای رایدر در یک نشست خبری و در پاسخ به پرسشی در مورد تهدید احتمالی شاخه ولایت خراسان گروه داعش افزود که اگر تهدید قریبالوقوع علیه امریکا یا منافع آن مشاهده شود، این کشور حق انجام اقدامات مناسب از جمله حملات نظامی را برای خود محفوظ میداند.
اجمل عمر شینواری: امریکا و سایر کشور های غربی با توجه به عملکرد طالبان با نتیجه تحلیل نادرست مواجه شده اند.
شماری از آگاهان نظامی و سیاسی میگویند که طالبان به دلیل روابط با گروههای تروریستی و عمل نکردن به توافقنامه دوحه در بخش مبارزه با تروریزم، دیگر نزد امریکا اعتبار خود را از دست دادهاند.
اجمل عمر شینواری سخنگوی قوای مسلح افغانستان در نظام جمهوری مخلوع ادعا میکند که مذاکره کنندهگان امریکا و برخی دیگر کشورهای غربی پیش از توافقنامه دوحه به طالبان باور کردند که آنان توانایی مبارزه با گروههای تروریستی را دارند، اما بهگفته او اکنون آنان با نتیجۀ تحلیل نادرست مواجه شدهاند:
"نتوانستند که از وضعیت یک تحلیل دقیق را ارائه کنند و برداشت بهتر و خوبتر را نسبت به تهدیدات تروریستی داشته باشند، به همین اساس بود که پیش رفتند و توافقنامه دوحه را امضا کردند و به عملی شدن آن پرداختند."
اسحاق اتمر آگاه امور سیاسی اما به این باور است که روابط طالبان با گروه القاعده و تحریک طالبان پاکستان (تیتیپی) امریکا را نسبت به مبارزه این گروه با شاخه خراسان داعش بیباور کردهاست:
"امروز بعد از گذشت ۳ سال امریکا و شرکای امریکا به این معتقد شدند که طالبان به این مبارزه خود صادق نیستند و همچنین به آن تعهداتیکه هم اینها با امریکاییها داشتند، وفادار نماندند."
در مورد این ادعاها از ذبیحالله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان پرسیدیم، اما او تا زمان نشر این گزارش به پرسشهای رادیو آزادی پاسخ نداد.
حکومت طالبان اما پیش از این بارها ادعا کرده که شاخه خراسان گروه داعش را در افغانستان سرکوب کرده و از افغانستان هیچ تهدیدی متوجه کشورهای منطقه و جهان نیست، ادعاییکه ظاهراً کشورهای غربی چون امریکا را نتوانسته قناعت دهد.
پس از آنکه شاخه خراسان گروه داعش در ۲۲ ماه مارچ در یک کنسرت در مسکو حمله کرد و منجر به کشته شدن بیش از۱۳۰ تن شد دیدگاه مقامهای امریکا و دیگر کشورهای غربی نسبت به فعالیت این گروه در منطقه و جهان تغییر کرد.