لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۷ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۵۰

تعلیق روند اخراج مهاجران افغان از پاکستان پس از سفر کمیشنر عالی ملل متحد به این کشور


پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغان را به حالت تعلیق درآورده است. این تصمیم پس از گفت‌وگوهای فلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان، با مقامات پاکستانی اتخاذ شد.
پاکستان روند اخراج اجباری مهاجران افغان را به حالت تعلیق درآورده است. این تصمیم پس از گفت‌وگوهای فلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان، با مقامات پاکستانی اتخاذ شد.

پاکستان اخراج اجباری مهاجران افغان از این کشور را به حالت تعلیق در آورده است. این اقدام در پی سفر سه روزۀ فلیپو گراندی، کمیشنر عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان، به پاکستان صورت گرفته است.

او دربارۀ راه‌حل‌های پایدار برای مشکلات مهاجران با مقامات این کشور گفت‌وگو کرد. کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان با نشر اعلامیه‌ای گفته که فلیپو گراندی از این اقدام پاکستان برای توقف روند اخراج اجباری مهاجران افغان استقبال می‌کند.

هرچند پاکستان به‌گونۀ رسمی دربارۀ تعلیق روند اخراج مهاجران افغان اظهار نظری نکرده است، اما کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) اعلام کرده است که فلیپو گراندی در جریان سفر سه‌روزه‌اش به پاکستان، از نخست‌وزیر این کشور به‌خاطر تعلیق روند اخراج اجباری مهاجران افغان قدردانی کرده است.

فلیپو گراندی در این سفر اخیرش با مقامات پاکستانی دربارۀ راه‌حل‌های پایدار برای مشکلات مهاجران افغان گفت‌وگو کرده بود. یو ان اچ سی آر در اعلامیه‌ای که سه‌شنبه، ۹ جولای منتشر کرده، گفته که امیدوار است این اقدام پاکستان دوامدار باشد.

یو ان اچ سی آر اظهار امیدواری کرده است که روند تعلیق اخراج مهاجران افغان، دائمی باشد.
یو ان اچ سی آر اظهار امیدواری کرده است که روند تعلیق اخراج مهاجران افغان، دائمی باشد.

در این اعلامیه آمده است که گراندی از مقامات پاکستان خواسته است که مهلت کارت‌های مهاجرت ۱.۳ میلیون مهاجر افغان را نیز تمدید کنند.

برخی از مقامات پاکستانی به رسانه‌ها تأیید کردند که پاکستان روند اخراج مهاجران بدون اسناد افغان را متوقف کرده است. بر اساس گزارش رسانۀ دان نیوز، قرار است امروز چهارشنبه، ۱۰ جولای، نشستی در کابینۀ دولت پاکستان برای صحبت دربارۀ تمدید مدت اقامت مهاجران دارندۀ کارت «پی او آر» برگزار شود.

این رسانه به نقل از منابع خود نوشته است که ممکن است مهلت اقامت این مهاجران افغان تمدید شود.

این نشست پس از آن برگزار می‌شود که شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان، در دیدار با فلیپو گراندی از وضعیت ۷۰ هزار مهاجر افغان که پس از به قدرت رسیدن طالبان در سال ۲۰۲۱ به پاکستان پناه برده‌اند، صحبت کرد و گفت که پاکستان ۹ هزار تن از این مهاجران را به کشورشان بازگردانده است.

در این دیدار گراندی از او خواسته بود که روند بازگشت مهاجران به افغانستان متوقف شود، چرا که آن‌ها با خطرات جدی روبه‌رو هستند.

گراندی در سفر اخیر خود به پاکستان با مهاجران افغان در آن کشور نیز دیدار کرده بود.
گراندی در سفر اخیر خود به پاکستان با مهاجران افغان در آن کشور نیز دیدار کرده بود.
مشکلات پناهده‌گان افغان در پاکستان

درباره این موضوع از عبدالمطلب حقانی، سخنگوی وزارت مهاجران و عودت‌کننده‌گان حکومت طالبان، پرسیدیم، اما او به سوالات ما پاسخ نداد. اما عبدالبصیر وصال، معاون شورای سرتاسری مهاجران افغان در پاکستان، می‌گوید که مهاجران افغان که پس از تسلط طالبان بر افغانستان به پاکستان آمده‌اند، با مشکلات بیشتری نسبت به دیگر مهاجران مواجه هستند. او گفت:

"این مهاجران افغان که از آگست ۲۰۲۱ به پاکستان آمده‌اند، از سوی کمیشنری عالی پناهنده‌گان سازمان ملل هیچ سندی مبنی بر اینکه آن‌ها پناهنده هستند دریافت نکرده‌اند. هیچ کمکی به آن‌ها نمی‌شود و بنا بر این آن‌ها با بیشترین مشکلات روبه‌رو هستند، زیرا ویزای آن‌ها هر دو ماه یک‌بار تمام می‌شود."

گفت‌وگو با داکتر طارق فرهادی، آگاه امور سیاسی در مورد روند تعلیق اخراج پناهنده‌گان افغان از پاکستان:

please wait

No media source currently available

0:00 0:02:14 0:00
لینک مستقیم

در همین حال، برخی از مهاجران افغان دارندۀ کارت‌های «پی او آر» و «ای سی سی» از یو ان اچ سی آر و پاکستان می‌خواهند که برای آنان یک راه‌حل پیدا کنند. ظاهر پشتون، یک مهاجر افغان در ایالت بلوچستان پاکستان، به رادیو آزادی گفت:

"ما از حکومت طالبان در افغانستان، پاکستان و کمیشنری سازمان ملل در امور پناهنده‌گان می‌خواهیم که بر روی یک مکانیزم کار کنند تا مهاجران افغان بتوانند کار و زندگی خود را درست کنند و به کشور خود برگردند."

خوگیانی، یک مهاجر دیگر افغان نیز به رادیو آزادی گفت: "مهاجران افغان در اینجا در شرایط بسیار بد و نگران‌کننده‌ای به سر می‌برند. پول‌هایشان بند شده و نمی‌توانند کار و بار کنند. آن‌ها چهل سال است که در اینجا زندگی می‌کنند و از دولت پاکستان درخواست داریم که با مهاجران افغان رحم کرده و به وضعیت آنان رسیدگی کند."

این در حالی است که سال گذشته حکومت موقت پیشین پاکستان تصمیم به اخراج اجباری بیش از ۱.۷ میلیون مهاجر افغان که به گفتۀ آن‌ها اسناد قانونی اقامت ندارند، گرفت. بر اساس این برنامه، تاکنون بیش از نیم میلیون افغان به افغانستان بازگردانده شده‌اند.

XS
SM
MD
LG