آنان به رادیو آزادی گفتند که در کنار کاهش معاششان به ۵ هزار افغانی در ماه، معطل قرار گرفتن پرداخت معاش ماه سرطانشان از سوی وزارت معارف حکومت طالبان آنان را به شدت نگران کرده است.
یکی از سرمعلمین در یکی از مکاتب دولتی شهر کابل که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام خودش و مکتبی که در آن کار میکند در گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت:
"معاشات ما پنج هزار شده، در این ماه پنجهزار را هم اجرا نکردند، گفتند همراه ماه اسد یکجا حواله میکنیم و هنوز معلوم نیست معاشات شما به تعلیق رفته، نمیفهمیم، همۀ ما ما نگران استیم، همه به تشویش هستند، استادان از راه دور میآیند، بعضیها بیوه استند، شوهران شان نیستند."
معلم: به ما اطلاع رسیده که در این ماه معاش نداریم، ما مشکلات اقتصادی داریم، کرایۀ خانه داریم، پس ما چه کنیم؟
یک آموزگار زن از یکی از مکاتب دیگر شهر کابل نیز که به دلیل حساسیت موضوع نخواست نامش در گزارش ذکر شود، مشکل مشابهی را مطرح کرد.
او به رادیو آزادی گفت:
"من یکی از معلمین در شهر کابل استم برای ما اطلاع رسیده که در این ماه معاش نداریم، ما مشکلات اقتصادی داریم، کرایۀ خانه داریم، پس ما چه کنیم؟"
آنان از حکومت طالبان میخواهند در قسمت پرداخت معاشاتشان توجه کرده و معاششان را به وقت پرداخت کند.
درز مکتوب منتسب به وزارت معارف حکومت طالبان به رسانهها در مورد تعلیق پرداخت معاش آموزگاران زن
برخی رسانههای محلی یک مکتوب منسوب به وزارت معارف حکومت طالبان را نشر کردند که بر اساس آن پرداخت معاشات کارمندان زن این وزارت تعلیق شده است.
در این مکتوب که تا هنوز وزارت معارف حکومت طالبان آن را رد و یا تأیید نکرده، آمده است که با توجه به فرمان رهبر طالبان که معاش کارمندان زن ادارههای دولتی را ۵ هزار افغانی تعیین کرده، تنظیم سیستم پرداخت معاشات کارمندان زن این وزارت مطابق به این فرمان زمانگیر است.
در این مکتوب آمده که حبیبالله آغا، سرپرست وزارت معارف حکومت طالبان بنابر پیشنهاد کمیتۀ بودجه، پرداخت معاشات کارمندان زن این وزارت را معطل قرار داده است.
ما این مشکل آموزگاران و جزئیات مکتوب را با منصوراحمد حمزه، سخنگوی وزارت معارف حکومت طالبان در میان گذاشتیم، اما او تا زمان تهیه و نشر این، گزارش، به پرسشهای ما در اینباره پاسخ نداد.
این نگرانیها پس از آن مطرح میشود که اخیراً ملا هبتالله آخندزاده، رهبر طالبان، با صدور فرمانی معاش کارمندان زن ادارههای دولتی را که در نظام پیشین به کار گماشته شدهاند، ۵ هزار افغانی تعیین کرده است.
این فرمان در کنار انتقادات بینالمللی با اعتراض و اعتصاب کاری برخی کارمندان زن ادارههای دولتی از جمله برخی شفاخانهها در کابل روبهرو شد.
حکومت طالبان که مدعی است حقوق زنان و دختران در چارچوب شریعت اسلام تأمین است، ممنوعیتها و محدودیتهای شدیدی را بر آموزش، تحصیل، کار و دیگر فعالیتهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی زنان و دختران در افغانستان وضع کرده است.