لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۱

معاون سرمنشی ملل متحد: موضوع آموزش دختران، مسئله داخلی افغانستان نیست


یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های طالبان مسدود شده است.
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های طالبان مسدود شده است.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد می گوید که حقوق بشر به ویژه حقوق زنان موضوع محوری گفتگو های آنهاست.

روزماری دی کارلو در واکنش به اظهارات ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان و رئیس هیئت آنها در نشست دوحه که آموزش دختران را مساله داخلی افغانستان خواند، گفته که این مساله به هیچ صورت موضوع داخلی افغانستان نیست:

" آیا این تنها یک مساله داخلی است؟ افغانستان برخی کنوانسیون ها، معاهده ها و توافقنامه های بین المللی را امضا کرده که بر حقوق بشر و حقوق شهروندی تمرکز دارند. آنها به این قراردادها متعهد هستند. فرقی نمی کند که دولت ها تغییر کند اما افغانستان آنرا به عنوان یک کشور امضا کرده. بناء از این جهت، مساله تنها موضوع داخلی افغانستان نیست و ما آن را به صراحت اعلام کرده ایم."

روزماری دی کارلو معاون سرمنشی سازمان ملل متحد
روزماری دی کارلو معاون سرمنشی سازمان ملل متحد

دی کارلو در یک نشست خبری، به روز سه شنبه(۲ جولای) پس از گفتگو با فعالان مدنی افغانستان در دوحه صحبت می کرد.

طالبان پس از حاکمیت دو باره در افغانستان در ماه اگست سال ۲۰۲۱، مکتب ها دختران بالاتر از صنف ششم را بستند. سپس دروازه پوهنتون ها به روی بانوان مسدود شد.

علاوه بر این طالبان کار زنان را در اداره ها و سازمان های غیردولتی به شمول نهاد های ملل متحد ممنوع کردند.

نشست معاون سرمنشی سازمان ملل با زنان و فعالین جامعه مدنی افغانستان به روز سه شنبه برگزار شد

روزماری دی کارلو معاون سیاسی سرمنشی سازمان ملل متحد گفته که در تمامی نشست های اصلی و حاشیه ای در دوحه بر موضوع و اهمیت کار و آموزش زنان و دختران تاکید کرده است.

به باور او، هنگامی که نیمی از جامعه از کار و فعالیت محروم باشد، طبیعی است که اقتصاد عقب می ماند و هر بخشی ناقص می شود.

سومین نشست اصلی دوحه در روزهای یکشنبه و دوشنبه میان هیئت طالبان و نمایندگان ویژه حدود ۳۰ کشور به میزبانی سازمان ملل متحد برگزار شد. پس از این نشست روز سه شنبه (۲ جولای) برخی از اعضای جامعه مدنی افغانستان در مجمعی که از سوی سازمان ملل متحد میزبانی شده بود، اشتراک کردند.

تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان اعاده حقوق و آزادی های سلب شدهٔ زنان این کشور اند.
تعدادی از زنان معترض افغانستان که خواهان اعاده حقوق و آزادی های سلب شدهٔ زنان این کشور اند.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد گفت که حدود هشت فعال مدنی به نمایندگی از افغانستان، با نماینده های ویژه پانزده کشور در این گفتگو شرکت کردند:

​" ما نظریه های متفاوتی را از زنان و مردان عضو جامعه مدنی افغانستان شنیدیم. آنها اطلاعات بسیار مهمی در مورد حقوق زنان و اقلیت ها، آموزش دختران، تجارت و زمینه های دیگر کشور شانرا با ما و نماینده های ویژه شرکت کننده در سومین نشست دوحه در میان گذاشتند. آنها همچنان دیدگاه های شانرا در مورد سومین نشست دوحه و تعامل جامعه جهانی با افغانستان شریک کردند."

شماری از فعالان مدنی و حقوق بشر از شرکت در نشست حاشیه یی دوحه خودداری کردند.

معاون سرمنشی سازمان ملل متحد از این اقدام آنها ابراز تاسف کرد اما تاکید ورزید که ادامه چنین نشست ها برای اعتماد سازی مهم است.

روزماری دی کارلو گفت که هنوز مرحله گفتگو میان افغان ها فرا نرسیده اما آنها در حال حاضر در چهارچوب یک پروسه در حال گفتگو درباره مسایل مختلف هستند.

XS
SM
MD
LG