لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۳۷

کمبود بودجه، برنامه‌های «اوچا» در افغانستان را تهدید می‌کند


برنامه‌های نجات‌بخش ملل متحد در افغانستان به دلیل کمبود بودجه در معرض خطر تعلیق قرار دارند و تنها ۲۲.۸ درصد بودجه درخواستی برای سال ۲۰۲۴ تأمین شده است.
برنامه‌های نجات‌بخش ملل متحد در افغانستان به دلیل کمبود بودجه در معرض خطر تعلیق قرار دارند و تنها ۲۲.۸ درصد بودجه درخواستی برای سال ۲۰۲۴ تأمین شده است.

دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا) در افغانستان می‌گوید که برنامه‌های کمک‌رسانی ملل متحد در افغانستان با کمبود شدید بودجه روبه‌رو شده است. اوچا هشدار می‌دهد که برخی از برنامه‌های مهم نجات‌بخش آنها در افغانستان به دلیل کمبود شدید بودجه در معرض خطر تعلیق قرار دارند.

این ادارۀ ملل متحد روز دوشنبه، ۱۲ سرطان، در خبرنامه‌ای که در صفحۀ ایکس (توئیتر سابق) خود نشر کرده، گفته است که تا کنون تنها ۶۹۶ میلیون دالر یعنی ۲۲.۸ درصد بودجۀ درخواستی خود برای سال ۲۰۲۴ را دریافت کرده است. اوچا پیش از این گفته بود که در سال جاری میلادی ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند.

همزمان با این، برنامۀ جهانی غذا (WFP) می‌گوید که در حال حاضر ۱۲.۴ میلیون تن یا یک چهارم جمعیت افغانستان دچار گرسنه‌گی هستند که از این جمله ۲.۴ میلیون نفر در سطح اضطراری ناامنی غذایی قرار دارند.

تا اکنون بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی از کمبود غذا در افغانستان ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.
تا اکنون بسیاری از سازمان‌های بین‌المللی از کمبود غذا در افغانستان ابراز نگرانی‌ کرده‌اند.

ضیا‌الدین صافی، سخنگوی WFP در افغانستان، در صحبت با رادیو آزادی گفت که امنیت غذائی در افغانستان به دلیل کمک‌های بشردوستانه اکنون تا حدی بهبود یافته است، اما بحران مالی شدید این دست‌آوردهای حساس را در معرض خطر قرار می‌دهد.

او گفت:

"در حال حاضر برنامۀ غذایی جهان تنها قادر به حمایت از حدود یک میلیون نفر در ماه است و یازده میلیون نفر دیگر نیازمند کمک‌های غذایی‌اند و به دلیل کمبود بودجه نمی‌توانند خدمات دریافت کنند.

برنامۀ غذایی جهان به شکل عاجل به شش ماه آینده به ۶۵۰ میلیون دالر امریکایی برای تمام برنامه‌ها و فعالیت‌های خود نیاز دارد."

در همین حال، شماری از نیازمندان به رادیو آزادی می‌گویند که با فقر شدید روبه‌رو هستند و نیاز جدی به کمک دارند.

«همین قدر برایم کمک کنند که یک تنور می خریدم و می‌ماندم و نان مردم را پخته می‌کردم و برای اولاد‌هایم نفقه‌اش را پیدا می‌کردم»

نجیبه، باشندۀ کابل که در گذشته در یکی از اداره‌های دولتی کار می‌کرد و حالا بیکار است، می‌گوید که حاضر است تا یک نانوایی زنانه ایجاد کند و از این طریق زنده‌گی‌اش را به پیش برد.

او گفت:

"همی‌قدر برایم کمک کنند که یک تنور می‌خریدم و می‌ماندم و نان مردم را پخته می‌کردم و برای اولاد‌هایم نفقه‌اش را پیدا می‌کردم. چیزی دیگری نمی‌خواهم."

شمسیه، یک باشندۀ ولایت پروان، نیز می‌گوید که همسرش مریض است و کسی ندارد که برایش کار کند.

"خانۀ ما کرایی است، حیران ماندیم که چطور کنم و اولاد‌هایم را چگونه برای‌شان چیزی پیدا کنم. آن‌قدر بیچاره و حیران شده‌ام که حیرانم که چی کنم. کسی را ندارم که برایم کمک کند. قسم می‌خورم که آرد در خانۀ ما خلاص شده و حیران هستم که از کجا کنم."

اوچا پیش از این به تاریخ ۲ سرطان سال جاری در گزارشی نیازهای بشری در افغانستان را به گونۀ نگران‌کننده بلند خوانده و گفته بود که از هر چهار تن در افغانستان یک نفر مطمئن نیست که غذای بعدی خود را از کجا به دست می‌آورد.

در گزارش اوچا که در آن چگونه‌گی وضعیت افغانستان به شورای امنیت ملل متحد ارائه شده، آمده بود که بسیاری از برنامه‌ها به ویژه در بخش‌های صحت و ماین‌پاکی، به دلیل کمبود بودجه در این کشور لغو شده‌اند و در صورت عدم دریافت بودجه، شماری از برنامه‌های دیگر نیز متوقف خواهند شد.

XS
SM
MD
LG