لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۱۷

وضعیت بحرانی سیلاب‌زده‌گان در افغانستان؛ خانواده‌ها بدون سرپناه و نیازمند به کمک‌های عاجل


خانواده‌های سیلاب‌زده‌گان در افغانستان زیر خیمه‌ها به سر می‌برند و نیازمند کمک‌های فوری بشردوستانه هستند.
خانواده‌های سیلاب‌زده‌گان در افغانستان زیر خیمه‌ها به سر می‌برند و نیازمند کمک‌های فوری بشردوستانه هستند.

با گذشت حدود دو هفته از وقوع سیلاب‌های مرگبار در ولایات مختلف افغانستان، برخی خانواده‌های سیلاب‌زده‌گان همچنان با مشکلات جدی مواجه هستند. آنان به رادیو آزادی گفته‌اند که سیلاب‌ها خانه‌ها و زمین‌هایشان را ویران کرده و اکنون در زیر خیمه زندگی می‌کنند. این خانواده‌ها نیازمند کمک‌های بشردوستانه فوری هستند.

برخی افراد متضرر از سیلاب‌های اخیر در غور، بغلان و برخی ولایت‌های دیگر افغانستان می‌گویند که در شرایط سختی بسر می‌برند و خانه و سرپناهی برای زندگی ندارند. آنان می‌گویند که علاوه بر خانه‌هایشان، زمین‌های زراعتی‌شان نیز ویران شده و با بحران بشری روبه‌رو هستند.

عبدالبشیر، باشنده‌گان ولسوالی نهرین ولایت بغلان، می‌گوید: "خانۀ خودم را به کلی ویران کرده است، چیزی نمانده است، فقط نیم متر دیوار در تمام حویلی باقی مانده است، دیگر همه چیزم را از بین برده است. گندم و پیاز و تمام زمین‌های زراعتی که داشتیم از بین رفته است. در خطر هستیم، نه خیمه داریم و نه غذا."

نورالله، یکی از باشنده‌گان قریۀ شیخ جلال ولسوالی بغلان مرکزی، نیز به رادیو آزادی گفته است: "آب داخل خانۀ ما آمد و دو اتاق را چپه کرده است. اینجا در زیر خیمه هستیم و آب آشامیدنی ما خیلی خراب است و سرپناه هم نداریم."

ادریس، یکی از سیلاب‌زده‌گان در ولایت غور، می‌گوید: "روزها سپری شده و هنوز هم ما بی‌سرپناه هستیم و هیچ کمکی از سوی دولت صورت نگرفته است. خانۀ ما خراب شده و چیزی برای خوردن نداریم. بسیار خساره دیده ایم، دار و ندار ما را سیل خراب کرده و زمین‌هایی که داشتیم همه را سیلاب خراب کرده است."

مردم متضرر از سیلاب در افغانستان، در تلاش برای بازسازی زندگی‌شان بعد از ویرانی‌های ناشی از سیلاب.
مردم متضرر از سیلاب در افغانستان، در تلاش برای بازسازی زندگی‌شان بعد از ویرانی‌های ناشی از سیلاب.

عبدالعزیز، یکی از سیلاب‌زده‌گان ولایت فاریاب، می‌گوید: "سیلاب‌ها در این ولایت تمام منابع عایداتی مردم را ویران کرده است. در قریه و منطقۀ مردم بیشتر خانه‌های مردم تخریب شده است، مواشی‌شان تلف شده، تقریباً هزار راس مواشی از قبیل گاو و گوسفند مردم تلف شده است."

در نتیجۀ سیلاب‌های شدید چند هفتۀ گذشته در بغلان، بدخشان، تخار، غور، فاریاب و بسیاری از ولایات دیگر افغانستان، مردم تلفات جانی و خسارات مالی زیادی متحمل شدند و بسیاری از مردم بی‌خانمان شده‌اند.

بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد (اوچا)، بیش از ده هزار (۱۰,۰۰۰) خانه در ولایات مختلف از جمله بغلان، غور و فاریاب به‌طور کامل ویران شده و حدود هشتاد هزار (۸۰,۰۰۰) نفر آسیب دیده‌اند. صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) اعلام کرده که بین ۱۰ تا ۱۷ می، ۴۴۹ نفر در اثر سیلاب‌ها در ولایت‌های مختلف جان خود را از دست دادند و ۱۷۱۸ نفر دیگر مجروح شدند.

خانواده‌هایی که تحت تاثیر سیلاب‌های ویرانگر قرار گرفته‌اند، با مشکلاتی مواجه هستند و به دنبال کمک فوری می‌باشند.
خانواده‌هایی که تحت تاثیر سیلاب‌های ویرانگر قرار گرفته‌اند، با مشکلاتی مواجه هستند و به دنبال کمک فوری می‌باشند.

برنامۀ جهانی غذا (WFP) نیز هفته گذشته گزارش داد که برای تأمین نیازهای اولیه سیلاب‌زده‌گان به ۱۴.۵ میلیون دلار نیاز دارد. اتحادیۀ اروپا روز دوشنبه از کمک دویست هزار یورویی به سیلاب‌زده‌گان خبر داد و گفت که این کمک برای ۲۸ هزار نفر در ولایات شمالی، غربی و شرقی افغانستان توزیع می‌شود. این کمک‌ها شامل خدمات صحی، سرپناه، نیازهای اولیه زندگی از جمله پتو، وسایل خانه و آشپزخانه و کمک‌های نقدی خواهد بود.

سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث حکومت طالبان تا زمان نشر این گزارش به پرسش‌ها دربارۀ کمک‌ها به سیلاب‌زده‌گان پاسخ نداده است.

XS
SM
MD
LG