لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۹

فعالان حقوق زن: افغانستان تحت ادارهٔ طالبان بدتر از آن‌چه است که سازمان ملل می‌گوید


فعالان حقوق زن - کابل
فعالان حقوق زن - کابل

شماری از فعالان حقوق زن در افغانستان وضعیت زنان و دختران در افغانستان را بدتر از آن‌چه می‌خوانند که ادارهٔ زنان ملل متحد در گزارش خود به آن اشاره کرده است.

این فعالان از ملل متحد و دیگر نهادهای جهانی می‌خواهند که فشارهای خود را بر طالبان بیشتر بسازند تا موقف آن‌ها در برابر زنان و دختران تغییر کند.

ادارهٔ زنان ملل متحد در گزارشی که دیروز در صفحه ایکس (تویتر سابق) منتشر کرد گفته است که محدودیت‌های طالبان بر تمام جنبه‌های زندگی زنان و دختران در افغانستان تأثیر منفی داشته است.

در گزارش آمده است که ازدواج‌های قبل از وقت و همچنان مرگ و میر زنان و دختران بیشتر شده است.

نظیفه حق‌پال، فعال حقوق زنان و دیپلمات سابق، می‌گوید ملل متحد و دیگر سازمان‌های جهانی در افغانستان با نظامی رو به رو هستند که ازهیچ نوع تفاهمی سرپیچی نمی‌کند.

نظیفه حق‌پال، فعال حقوق زنان
نظیفه حق‌پال، فعال حقوق زنان

خانم حق‌پال در گفت‌وگو با رادیو آزادی اظهار کرده است که ضروری است فشار بیشتری بر طالبان وارد شود تا موقف آن‌ها در رابطه با زنان و دختران نرم‌تر شود.

او گفت:

"متأسفانه رژیم طالبان کاملاً یک رژیم مستبد است که نه تنها به نظریات کشورهای جهان و سازمان ملل متحد گوش نمی‌دهد، بلکه به اعتراضات مردم افغانستان هم گوش نمی‌دهد و در سیاست‌هایش هم متأسفانه تغییری ایجاد نکرده است. بنا براین نیاز است که با استفاده از روی‌کردها و مکانیزم‌های متفاوت، مردم افغانستان و سازمان‌های بین‌المللی فشار بیشتری بر رژیم طالبان وارد کنند تا تغییرات مؤثرتری در بخش حقوق زنان رخ دهد."

یک فعال دیگر حقوق زنان، که نمی‌خواست نامش ذکر شود و یا صدایش به نشر برسد، به رادیو آزادی گفته است که در افغانستان بر فعالان حقوق زن محدودیت‌های مختلفی اعمال شده و ارتباطات تلیفنی آن‌ها نیز مورد بازرسی قرار می‌گیرد.

یک نهاد سازمان ملل متحد دو روز پیش گفت که افغانستان تحت مدیریت طالبان برای زنان ظالمانه است
یک نهاد سازمان ملل متحد دو روز پیش گفت که افغانستان تحت مدیریت طالبان برای زنان ظالمانه است

این در حالی است که ادارهٔ زنان ملل متحد در یک گزارشی که دیروز در صفحه ایکس (تویتر سابق) خود منتشر کرده است، اعلام کرده است که محدودیت‌های طالبان در افغانستان بر تمام جنبه‌های زندگی زنان و دختران تأثیر منفی گذاشته است.

این گزارش که در ۹ صفحه منتشر شده است، اظهار می‌کند که محدودیت‌ها بر تعلیم و کار دختران و زنان سبب شده است که ۲۵ درصد دختران قبل از وقت ازدواج کنند، ۴۵ درصد آن‌ها پیش از وقت مادر شوند و فرصت‌های مرگ و میر مادران نیز ۵۰ درصد بیشتر شود.

ادارهٔ زنان ملل متحد اعلام کرده است که این گزارش را با همکاری کمیساری عالی سازمان ملل متحد در امور مهاجرین، دفتر معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) و مصاحبه با بیش از هفت‌صد زن از سال ۲۰۲۲ تا سال ۲۰۲۴ در بسیاری از ولایات افغانستان تدوین کرده است.

بعد از بازگشت به قدرت در سال ۲۰۲۱، طالبان علاوه بر ممنوعیت کار زنان و تعلیم دختران، محدودیت‌های گوناگون دیگری را بر زنان و دختران تحت فرمان خود قرار دادند.

قبل از این، رئیس کمیتهٔ روابط خارجی مجلس نمایندگان کنگره آمریکا، مایک مک‌ال، افغانستان تحت حاکمیت طالبان را برای زنان "ظالمانه‌ترین کشور" خوانده بود.

او از حکومت امریکا و متحدان آن خواست که فشار بیشتری بر طالبان وارد کنند تا از نقض حقوق افغان‌ها دست بردارند.

طالبان دختران را از تعلیم بالاتر از صنف ششم منع کرده، دروازه‌های دانشگاه‌ها را بر روی زنان و دختران بسته، زنان را از ادارات ملل متحده و مؤسسات خارجی دیگر محروم می‌کنند و حتی آرایشگاه‌های زنانه را نیز بسته کرده‌اند.

XS
SM
MD
LG