شماری از دانشآموزان محروم از آموزش، اعلام تاریخ امتحان کانکور بدون حضور دانشآموزان دختر را ناامیدکننده میخوانند.
آنان میگویند از سالها پیش برای این امتحان آمادهگی گرفتهاند، اما دو سال میشود که تنها از پسران امتحان گرفته میشود.
همزمان با این، دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد میگوید حدود ۱.۴ میلیون دختر با محدودیت آموزش در افغانستان مواجهاند.
پس از اعلام تاریخ امتحان کانکور ۱۴۰۳ بدون حضور دختران از سوی اداره ملی امتحانات حکومت طالبان، شماری از دانشآموزان دختر در افغانستان میگویند با این اعلام، یک بار دیگر همه آرزوهایشان از بین رفت.
این دختران محروم از آموزش میگویند باوجود آمادهگی، دو سال است که امتحان کانکور بدون حضور دختران گرفته میشود. سال گذشته وزارت تحصیلات عالی حکومت طالبان گفته بود تا اطلاع ثانوی دختران اجازه اشتراک در امتحان کانکور را ندارند.
دانشآموزان دختر: امیدوار بودیم که یک تصمیم منصفانه گرفته شود
لیدا، دانشآموز محروم از آموزش و باشنده ولایت بغلان، به رادیو آزادی گفت: "وقتی صنف دهم بودم، آمادهگی کانکور را شروع کردم تا به آرزوهای خود برسم و بتوانم به دانشکده مورد علاقه خود تحصیل کنم. بدبختانه دو سال است منتظرم و به ما دختران اجازه داده نمیشود."
دو تن از باشندهگان کابل که نمیخواهند نامهایشان در گزارش ذکر شود و حدود سه سال است از آموزش محروم شدهاند، به رادیو آزادی گفتند: "این بسیار ناامیدکننده است، در حالیکه ما امسال آرزو داشتیم شاید یک تصمیم منصفانه گرفته شود و دختران افغان نیز بتوانند در افغانستان تحصیل را ادامه دهند."
یکی از آنها افزود: "من برای آینده خود امید و آرزوهای زیادی داشتم. وقتی شامل دوره لیسه شدم، از صنف ده مکتب دروس ابتدایی را پیش خود میخواندم تا بتوانم در امتحان کانکور نمره خوبی بگیرم و به رشته دلخواه خود در دانشگاه کامیاب شوم. متأسفانه تا هنوز سرنوشت درسهای دختران افغان معلوم نیست."
اداره ملی امتحانات حکومت طالبان روز پنجشنبه سوم جوزا در یک کنفرانس خبری در کابل تاریخ امتحان کانکور بدون حضور دختران را اعلام کرد.
اداره کانکور طالبان: امتحانات کانکور در سرتاسر کشور در چهار مرحله اخذ خواهد شد
براساس معلومات عبدالباقی حقانی، سرپرست اداره ملی امتحانات حکومت طالبان، امتحان کانکور امسال در ۵ مرحله گرفته میشود که مرحله اول ۱۷ جوزا در ۱۶ ولایت، مرحله دوم در کابل به تاریخ اول و دوم ماه سرطان، مرحله سوم در ۷ و ۸ سرطان و مرحله چهارم هم به تاریخ ۱۴ سرطان برگزار میشود.
همزمان با این، ادم وسرنو، یکی از مسئولین دفتر هماهنگکننده امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) پس از سفر تازهاش به افغانستان، با اشاره به محدودیتهای حکومت طالبان بر زنان افغان در یک کنفرانس خبری در نیویارک گفته که حدود ۱.۴ میلیون دختر افغان با ممنوعیت آموزش مواجهاند.
او افزود: "حدود ۱.۴ میلیون دختر بهطور مستقیم بعد از محدودیت آموزش دختران بالاتر از صنف ششم متأثر شدهاند."
این در حالی است که طالبان پس از حاکمیت دوبارهشان در افغانستان، بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم محدودیت وضع کردند و پس از آن هم اجازه رفتن به دانشگاه را به آنان ندادند.
هرچند محدودیتها و ممنوعیتهای حکومت طالبان بر آموزش دختران همواره با واکنشهای داخلی و خارجی مواجه شده و درخواستهای زیادی برای حذف این محدودیتها مطرح شده است، اما طالبان تاکنون این تصمیم را تغییر ندادهاند.