با گذشت حدود هزار روز از ممنوعیت حکومت طالبان بر آموزش دختران بالاتر از صنف ششم، بخش زنان سازمان ملل متحد (یو ان ومن) میگوید، برای میلیونها دختر افغان که از مکتب باز مانده اند، افغانستان به "گورستان امیدهای دختران" مبدل شدهاست.
این سازمان روز پنجشنبه در صفحه اکس (تویتر سابق) خود همزمان با روز جهانی «دختران در فناوری اطلاعات و ارتباطات» افزوده که آنان در کنار دختران افغانستان میایستند.
«یو ان ومن» تأکید میکند که زنان و دختران افغان تسلیم نمیشوند و ما نیز تسلیم نخواهیم شد.
این درحالیست که شماری از دختران در افغانستان که از آموزش محروم هستند، به رادیو آزادی میگویند که آرزو دارند تا دروازههای مکاتب دوباره به رویشان باز شود.
یکی از دانشآموزان صنف هشتم در شهر کابل که به دلایل امینتی نخواست ناماش در گزارش گرفته شود و به دلیل محدودیتهای وضع شده از سوی طالبان نتوانست به درساش ادامه بدهد به رادیو آزادی گفت:
"من میخواستم که در آینده یک داکتر موفق شوم، اما بدبختانه تا حال سرنوشت مکاتب معلوم نیست، سه سال شد که مکاتب مسدود است، آموختن علم حق شرعی ماست، این حق را خداوند پاک برای ما داده است، این حالت تا چه زمانی ادامه پیدا میکند؟"
کبرا یک دانش آموز دیگر نیز خواست مشابهی دارد: "خسته شدیم و دیگر نمیخواهیم در خانه باشیم و امارت اسلامی هم این را باید قبول کند که نمیتواند ما را از حق انسانی و اسلامی ما منع کند."
حکومت طالبان از حدود سه سال قبل که برای بار دوم قدرت را در افغانستان بدست گرفت، دروازههای مکاتب را بروی دختران بالاتر از صنف ششم بستند که این کار شان با واکنشهای ملی و بینالمللی روبهرو شود، اما طالبان تا هنوز تصمیم خود در این مورد را پس نگرفته اند.
قابل ذکراست که طالبان تنها دختران را از رفتن به مکتب محروم نکردهاند، بلکه از رفتن به پوهنتونها نیز منع کردهاند، در بیشتر ادارات دولتی و غیر دولتی برایشان اجازه کار را ندادهاند، بر رفتن زنان به پارکهای تفریحی و ورزشگاهها محدودیت وضع کردهاند و همچنان بدون داشتن محروم شرعی زنان نمیتوانند به فاصلههای دورتر سفر نمایند.
هرچند طالبان همواره ادعا کرده که آنان حقوق زنان را در چوکات شریعت تأمین کردهاند، اما این ادعا برای زنان افغان و جامعه جهانی قابل پذیرش نیست.