لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۲۷

کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا: "پول مالیه‌دهندگان امریکایی را به طالبان ندهید"


مجلس نمایندگان امریکا
مجلس نمایندگان امریکا

کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحدۀ امریکا از ادارۀ جوبایدن، رئیس جمهور این کشور خواسته که برای جلوگیری از فرستادن پول مالیه‌دهند‌گان امریکا به حکومت طالبان به گونۀ فوری اقدام کند.

کمیتۀ روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا ناوقت روز چهارشنبه، ۲۱می با نشر خبرنامه‌ای به نقل از مایکل مک کال، مسئول این کمیته گفته است، این قابل قبول نیست که هرگونه تمویل امریکا به نفع حکومت طالبان باشد.

در خبرنامه به نقل از مک کال آمده است که از ادارۀ بازرس ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان پرسیده که تا چه حد دالرهای مالیه‌دهندگان امریکا به طالبان نفع می‌رساند؟

به گفتۀ او، به گونۀ تعجب‌آور سیگار دریافته که دست کم ۱۰.۹ میلیون دالر مالیه‌دهندگان امریکا به حکومت طالبان پرداخت شده است.

مایکل مک کال با فاجعه‌بار خواندن خروج ادارۀ بایدن از افغانستان، گفته که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان، امریکا برای حل بحران بشری به وجود آمده در این کشور بیش از ۲.۸ میلیارد دالر کمک کرده است.

از سوی دیگر شماری از نیازمندان در افغانستان می‌گویند، هر گونه کمک یا تمویل خارجی باید به گونه مستقیم به آنان برسد.

حمیده، باشندۀ ننگرهار به رادیو آزادی گفت:

"شوهرم کراچی می‌چلاند، وضعیت اقتصادی ما بسیار بد است، با آن آنقدر کار نمی‌شود که نفقۀ خانوادۀ ما پوره شود، با ما هیچگونه کمک نشده، کمکی هم که می‌آید به غریبان نمی‌رسد".

یک باشندۀ کابل هم که نخواست نامش در گزارش گرفته شود، به رادیو آزادی گفت:

"اگر امریکا و دیگر کشورها و سازمان‌ها به افغانستان هر قسم پیسه یا کمکی که می‌فرستند، ادارات مربوطۀ آنان باید لیست مردم نیازمند را بگیرند و به گونۀ مستقیم به آنان پول یا کمک کنند".

آمریکا از بدو سقوط جمهوریت هر ماه به افغانستان پول می فرستد
آمریکا از بدو سقوط جمهوریت هر ماه به افغانستان پول می فرستد

این درحالیست که سیگار دو روز پیش در گزارش تازۀ خود گفت که پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان، شرکای اجرایی امریکا از طریق مالیات، پول صرفیۀ برق، تعرفۀ گمرکی و دیگر راه‌ها ۱۰.۹ میلیون دالر به حکومت طالبان پرداخت کردند.

سیگار افزوده بود، از این مبلغ 10.4 میلیون دالر مالیات، 4 لک دالر پول صرفیۀ برق، 176 هزار دالر در بخش سایر هزینه‌ها پرداخت شده و بیش از 9 هزار دالر به عنوان هزینه‌های گمرکی به حکومت طالبان داده شده است .

در این باره و شکایت مردم نیازمند در بارۀ نرسیدن کمک‌ها، از ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان پرسیدم، اما پاسخی دریافت نکردیم.

اما او روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با رادیو تلویزیون ملی تحت کنترل حکومت طالبان گزارش سیگار را رد کرده بود.

او گفته بود، طالبان در امور بشری موسسات خارجی هیچ‌ گونه مداخله نمی‌کنند و فقط از کار آنها نظارت می‌کنند.

از سوی دیگر شماری از آگاهان امور اقتصادی می‌گویند، اگر جامعۀ جهانی می‌خواهد به گونۀ واقعی به افغانان کمک کند، در کنار کمک‌های بشردوستانه سرمایه‌گذاری در بخش توسعه‌ای را افزایش دهد.

بشیر دودیال در این باره به رادیو آزادی گفت:

"اگر ایالات متحدۀ امریکا، اروپا یا دیگر کشورها می‌خواهند افغانستان حد اقل آسوده شود، کمک‌های بشردوستانه را به کمک‌های انکشافی تبدیل کنند، با این کار آنان برای مردم عام زمینۀ کار و استخدام را برابر می‌کنند، آنان باید در بخش‌های زراعتی، مواد خام معدنی، مدیریت آب و دیگر بخش‌های مهم انکشافی سرمایه‌گذاری کنند".

به گفتۀ دودیال، هر دالر رسیده از کشورهای خارجی به افغانستان باید رسماً ثبت و هر از گاهی از آن گزارش داده شود.

XS
SM
MD
LG