لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۷ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۰۲

سیگار: "شرکای اجرائی ایالات متحده ۱۰.۹ میلیون دالر مالیات، پول برق و گمرکی به طالبان داده اند"


طالبان در کابل
طالبان در کابل

ادارۀ بازرس ویژۀ امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) می‌گوید، پس از به قدرت رسیدن مجدد طالبان، شرکای اجرایی ایالات متحده حد اقل ۱۰.۹ میلیون دالر به عنوان مالیات، پول صرفیۀ برق، مالیات گمرکی و دیگر موردها به حکومت طالبان پرداخت کرده اند.

سیگار در گزارش جدید خود که روز دوشنبه، ۲۰ می منتشر کرده، نوشته است که از این مبلغ ۱۰.۴ میلیون دالر مالیات، ۴ لک دالر پول صرفیه برق، ۱۷۶ هزار دالر در بخش سایر هزینه‌ها پرداخت شده و بیش از ۹ هزار دالر به عنوان هزینه‌های گمرکی به حکومت طالبان داده شده است .

این پول توسط ۳۸ نهاد اجرایی مرتبط با وزارت خارجۀ ایالات متحده، ادارۀ توسعۀ بین‌المللی ایالات متحده (USAID) و ادارۀ رسانه‌های بین‌المللی ایالات متحده "USAGM" به طالبان داده شده است.

به گفتۀ سیگار، این پول شامل کمک‌هایی نیست که ایالات متحدۀ امریکا برای کمک به افغانستان به اداره‌های سازمان ملل متحد داده است.

سیگار همواره گزارش ها و ارقامی را در مورد چگونه گی مصمرف پول های مالیه دهنده گان ایالات متحده در افغانستان منتشر می کند
سیگار همواره گزارش ها و ارقامی را در مورد چگونه گی مصمرف پول های مالیه دهنده گان ایالات متحده در افغانستان منتشر می کند

بر اساس گزارش سیگار، از اکتوبر ۲۰۲۱ تا سپتامبر ۲۰۲۳، ایالات متحده ۱.۶ میلیارد دالر به اداره‌های سازمان ملل متحد در افغانستان کمک کرده است، اما این گزارش می‌افزاید که معلوم نیست از این پول‌های کمکی هم به عنوان مالیات و یا موردهای دیگر به طالبان پرداخت شده است یا خیر؛ چون به گفتۀ سیگار، اداره‌های ملل متحد در این باره معلومات نداده اند.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسش‌های رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد، اما پیش از این در بارۀ بسته‌های کمک نقدی هفته‌وار که ۴۰ میلیون دالر به افغانستان داده می‌شود، گفته بود که این پول به آن‌ها داده نمی‌شود.

با این حال گزارش سیگار نشان می‌دهد که طالبان علاوه بر دخالت در بخش کمک‌های بشردوستانه به طریقه‌های مختلف، مستقیماً نهادهای بشردوستانه را تحت فشار قرار داده و در زمان طرح و تطبیق پروژه‌ها، افراد مورد علاقه‌شان را در اداره ها استخدام کرده و در بخش توزیع کمک‌ها به نیازمندان نیز دخالت می‌کنند.

در این گزارش همچنان نوشته شده است که طالبان برای دریافت کمک مالی از نهادهای ارائۀ کنندۀ کمک‌های بشردوستانه، جویای راه‌هایی از جمله ایجاد سازمان‌های غیردولتی به نام خود شدند.

سیگار این را هم گفته که طالبان از این بودجه برای مشروعیت بخشیدن به حکومت خود و توزیع کمک‌های بین المللی به افغان‌ها به نام خود استفاده می‌کنند.

ایالات متحده و سایر کشور های کمک کننده به افغانستان می گویند که پول ها و کمک ها از طریق سازمان های امداد رسان به ویژه سازمان ملل برای نیازمندان توزیع میشود
ایالات متحده و سایر کشور های کمک کننده به افغانستان می گویند که پول ها و کمک ها از طریق سازمان های امداد رسان به ویژه سازمان ملل برای نیازمندان توزیع میشود

در همین حال خان زمان امرخیل، یکی از آگاهان بخش حکومتداری و مبارزه با فساد می‌گوید که بدون شک حکومت طالبان مبلغ‌های هنگفتی را از کمک‌های بین‌المللی به نام‌های مختلف دریافت و از آن به نفع خود استفاده می‌کند.

"در این که فساد صورت می‌گیرد، شکی نیست. این احتمال هم وجود دارد که بسیاری از سازمان‌های غیردولتی که بعد از سال ۲۰۲۰ در وزارت اقتصاد ثبت شده اند، فساد در آنها وجود دارد و زمان آن را پیش از این سال نوشته کرده باشند. من فکر می‌کنم که هر گزارشی را که سیگار منتشر می‌کند بر بنیاد حقایق است."

در گزارش سیگار این هم گفته شده است که در سال ۲۰۲۲، دفتر هماهنگی امور بشردوستانۀ ملل متحد گفته بود که سازمان‌های غیر دولتی که به حکومت طالبان مالیات پرداخت نمی‌کنند، ممکن است حساب‌های بانکی و دفاترشان بسته شود و با عواقب بدی مواجه شوند.

XS
SM
MD
LG