برخی باشندگان محل در پکتیا و یک منبع حکومت طالبان گفته اند که درگیری میان طالبان و نظامیان پاکستانی درامتداد خط دیورند در سه ولسوالی ولایت پکتیا پایان یافته و وضعیت در منطقه به حالت عادی برگشته است.
این باشندگان محل به رادیو آزادی گفتند، بزرگان محل و مقامهای محلی حکومتی برای حل موضوع مصروف گفتوگو هستند، اما مردم هنوز هم از ترس به خانههایشان برنگشتهاند.
حمید خراسانی، فرمانده قطعۀ عملیاتی به نام "ناصر بدری" مربوط به وزارت داخلۀ حکومت طالبان هم به رادیو آزادی گفت که شب گذشته و امروز وضعیت نورمال است.
جزئیات بیشتر در این گزارش:
پس از سه روز درگیری میان نیروهای حکومت طالبان و نظامیان پاکستانی درامتداد خط دیورند، به گفتۀ برخی باشندهای محل و یک منبع طالبان، درگیریها متوقف شده است.
یک باشندۀ ولسوالی آریوبزازی که نخواست نامش را در گزارش بنویسیم، به رادیو آزادی گفت، از شب گذشته به این سو شلیک کردنها میان دو طرف متوقف شده و حالا وضعیت عادی است.
اما وی میگوید، خانوادههایی که از منطقه بیجا شده بودند تا هنوز به خانههایشان برنگشته اند، بخاطری که به گفتۀ وی، نگرانیها از آغاز دوبارۀ جنگ هنوز وجود دارد.
"در ولسوالی آریوبزازی جنگ متوقف شده است، اما خانوادههای بیجاه شده هنوز به مناطقشان برنگشته اند و هنوز هم ترس وجود دارد، اما جنگ در ولسوالی دند پتان آرام شده است."
در سوی دیگر خط دیورند، عامر بنگش، یک باشندۀ پارهچنار هم حرف مشابهی را مطرح کرده و گفته است که برای حل موضوع بزرگان قومی دو طرف و مقامهای محلی با هم گفتوگو میکنند.
او به رادیو آزادی گفت :
"در چند روز گذشته جنگ میان طالبان و سربازان پاکستانی در خارلاچی بادر پاره چینار جریان داشت، اما از دیروز به این طرف شلیکها متوقف شده است، راه هم مسدود است، اما بزرگان دو طرف گفتوگو میکنند و انشاءالله که گفتوگوها نتیجۀ خوب داشته باشد."
حمید خراسانی، یک فرمانده قطعه عملیاتی بنام "ناصر بدری" مربوط به وزارت داخلۀ حکومت طالبان روز شنبه به رادیو آزادی گفت که از جمعهشب به این سو وضعیت عادی بوده است.
این درگیری مسلحانه میان حکومت طالبان و سربازان پاکستانی درامتداد خط دیورند، پس از دوشنبۀ هفته گذشته در ولسوالی آریوب زازی شروع شد که بعداً به ولسوالیهای دند پتان و زازی میدان هم گسترش یافت و به گونۀ وقفی ادامه داشت.
برخی باشندگان محل ادعا میکنند که به اثر این درگیری در سه روز گذشته به شماری از مردم عام هم تلفات وارد شده است و شماری از خبرنگاران در پاکستان هم تأیید میکنند که به نظامیان این کشور تلفات وارد شده است.
اما حکومت طالبان و حکومت پاکستان تا حال به گونۀ رسمی تلفات این درگیریها را تأیید نکرده اند.
حکومت طالبان تا هنوز درمورد این درگیری چیزی نگفته است ، اما دیروز ممتاز زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان در یک نشست خبری در پاسخ به یک پرسش در این باره گفت که پاکستان برای دفاع از خاک و حاکمیت ملی خود در برابر هر نوع تهدیدات دهشت افگنی آماده است.
بلوچ در این نشست این را نیز گفت که پاکستان به خاک افغانستان احترام دارد و حکومت طالبان باید در برابر گروههای دهشت افگنی که از خاک افغانستان امنیت پاکستان را تهدید میکنند، اقدام کند.
پاکستان پیش از این هم بارها اتهام وارد کرده است که خاک افغانستان تحت حاکمیت طالبان برضد پاکستان استفاده میشود.
اما وزارت دفاع طالبان به تاریخ هفتم ماه می میلادی در یک اعلامیهای این ادعاها را رد کرد و مدعی شد که برعکس جنگجویان شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) از خاک پاکستان بر علیۀ افغانستان استفاده میکنند.