مسئولان فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در پکتیا تأیید میکنند که نیروهای آنها روز گذشته با سربازان پاکستانی درگیر شدهاند.
یک منبع در این فرماندهی به رادیو آزادی گفت که این درگیری پس از تیراندازی سربازان پاکستانی به یکی از پوستههای امنیتی آنان به نام عمر در سپینهشگه آغاز شد.
این منبع میافزاید که در این درگیری به نیروهای آنها تلفات وارد نشده است.
حکومت پاکستان به گونۀ رسمی در بارۀ این درگیری چیزی نگفته است، اما برخی از صفحات اجتماعی ایکس تحت کنترل ادارۀ استخبارات پاکستان این درگیری را تأیید کرده اند.
یک منبع محلی در پکتیا به شرط نگرفتن نامش در گزارشی به رادیو آزادی گفت، این درگیری روز گذشته حوالی ساعت ۴ بعد از ظهر آغاز شد که سربازان پاکستانی به سوی یکی از پاسگاههای آنها به نام عمر شلیک کردند.
به گفتۀ منبع، این درگیری تا ساعت ۸ شب ادامه داشت و به نیروهای امنیتیشان تلفاتی وارد نشده است.
عنایتالله خوارزمی، سخنگوی وزارت دفاع حکومت طالبان به پرسشهای رادیو آزادی در این باره پاسخ نداد.
حکومت پاکستان هم به گونۀ رسمی به این موضوع واکنش نشان نداده است، اما برخی از صفحات اجتماعی شبکۀ ایکس که تحت کنترل ادارههای استخبارات حکومت پاکستان هستند، این درگیری را تأیید کرده اند.
این صفحات اجتماعی ایکس نوشتهاند که این درگیری بین دو طرف در مناطق خرلاچی و دند پتان در ساحاتی بین ۱۰ تا ۱۲ کیلومتری خط دیورند رخ داده است.
آنها ادعا کردهاند که اولین فیر را نیروهای طالبان کردند و سربازان پاکستانی مجبور شدند که پاسخ دهند.
این صفحات ایکس همچنان مدعی شدهاند که در این درگیری ۱۳ تن از نیروی طالبان کشته شدهاند، اما یک منبع موثق در فرماندهی امنیه پکتیا در گفتوگو با رادیو آزادی این ادعا را رد کرد.
در همین حال مردم محل در ولسوالی زازی آریوب پکتیا نیز به شرط نگرفتن نام و نشر نکردن صدایشان به رادیو آزادی در گیری روز دوشنبه ز را تأیید کردند، اما افزودند که در مورد تلفات معلومات ندارند، زیرا سربازان طالبان به کسی اجازۀ رفتن به ساحۀ درگیری را نمیدهند.
این درگیری پس از آن صورت میگیرد که طیارههای پاکستانی روز پنجشنبه ولسوالی ورمی ولایت پکتیکا را بمباران کردند.
پس از حملۀ هوایی طیارههای پاکستانی به خاک افغانستان، سفر هیئت پاکستانی به کندهار که قرار بود روز یکشنبه انجام شود، لغو شد.
اخیراً پاکستان با لحنی بسیار تند افغانستان را متهم کرده که خاک این کشور توسط شبهنظامیان تحریک طالبان پاکستان برای انجام حملات در خاک پاکستان استفاده میشود، ادعایی که حکومت طالبان آن را رد کرده است.
زهرا بلوچ، سخنگوی وزارت خارجۀ پاکستان نیز در پایان سال گذشتۀ میلادی مدعی شده بود که برخی از فرماندهان حکومت طالبان از اعضای تحریک طالبان پاکستان حمایت میکنند و در کنار دادن اسلحه، به آنها مکانهای امن نیز داده اند.
اما حکومت طالبان این ادعا را هم رد کرده است.