با آنکه تا هنوز حکومت طالبان به لغو محدودیت های وضع شده بر آموزش دختران تمایل نشان نداده است، اما تلاش ها برای حمایت از دختران افغان در نقاط مختلف جهان ادامه دارد.
گروهی از فعالان افغان و خارجی در ایالات متحده امریکا در یک کمپاین آنلاین خواستار باز شدن دروازه های مکاتب متوسطه، لیسه ها و پوهنتون ها بروی دختران و زنان در افغانستان شده اند. افراد زیادی از نقاط مختلف جهان به این کمپاین انلاین در ویب سایت"Their World" پیوسته اند.
همزمان به سلسلۀ تلاش ها برای بازکردن دروازه های مکاتب و پوهنتون ها بروی دختران و زنان افغان، ۱۲ تن از اعضای کمپاین ملی آموزش دختران که دو تن از آنها زن بودند و از کشورهای مختلف اروپایی به افغانستان رفته بودند، به روز سه شنبه سفر ۱۲ روزه شان را به پایان رساندند.
کمپاین ملی آموزش دختران به روز سه شنبه در اعلامیهای نوشته با آنکه در این سفر موفق نشده که خبر بازشدن مکاتب دختران را به گوش افغان ها برساند، اما شماری از رهبران طالبان قول قاطع داده اند که در مدت کوتاه یک راه حل پیدا می کنند و این مشکل حل خواهد شد.
حکمت الله حکمت، سخنگوی این کمپاین شام گذشته به رادیو آزادی گفت:
"آرزوی ما اینست که به وعده های که آنها در این سفر با ما کرده اند، در تعقیب و عملی ساختن آن جدی باشند. برای تداوم این کار تصمیم شورا اینست که در آینده تماس هایش
را حفظ کرده، این موضوع را با سازمان های بین المللی نیز شریک می سازد، تا بطور مشترک برای حل مشکلات، راه های حل پیدا شود."
امروز نهصد و پنجاه و ششمین روزیست که طالبان در افغانستان از آموزش دختران بالاتر از صنف ششم جلوگیری کرده اند.
طالبان همچنین در ماه قوس ۱۴۰۱ شمسی از ممنوعیت آموزش دختران و زنان در پوهنتون ها خبر داده اند.
دختران افغان که از آموزش محروم شده اند، می گویند که آنها امیدوارند که دروازه های مکاتب و پوهنتون ها به روی آنها دوباره باز شود.
یکی از این دختران به رادیو آزادی چنین گفت:
"لیدا هستم، متعلم صنف نهم مکتب بودم که با آمدن طالبان دروازه های مکاتب بروی ما دختران بسته شد و از رفتن به مکتب محروم شدیم. خواست ما دختران، از حکومت طالبان اینست تا دروازه های مکاتب را بروی دختران باز کنند، بسته بودن مکاتب بروی دختران یعنی یک افغانستان تاریک، پس باید در های مکاتب بروی ما باز شود، تا از حق انسانی که داریم محروم نشویم."
اگرچه سخنگویان طالبان بارها گفته اند که مخالف آموزش دختران در افغانستان نیستند، اما عملاً حکومت طالبان از حضور دختران افغان در مکاتب متوسطه و لیسه ها، پوهنتون های دولتی، خصوصی و سایر موسسات و نهاد آموزشی نیز جلوگیری کرده است.
طالبان در دور حاکمیت اول شان بر افغانستان نیز از هر نوع آموزش دختران جلوگیری کرده بودند که در آن زمان نیز واکنش های بین المللی را برانگیخت.
آرش همایون