لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۱۴

فریبا: فرزندانم را برای نجات از شر اعتیاد دست دیگران سپرده ام


تصویر آرشیف: بانوی معتاد به مواد مخدر
تصویر آرشیف: بانوی معتاد به مواد مخدر

یک خانواده معتاد در هرات ماهها است که در نبود سرپناه، گرمی و سردی سال را در کنار جادهها سپری میکند.

فریبا تحصیلات عالی اش را در ایران به پایان رسانده و هفت سال در مکاتب هرات معلم بود، اما اعتیاد به مواد مخدر وی را از صنف درسی به روی جاده ها کشاند.

فریبا که با سر و صورت ناآراسته در کنار یک گلدان در شهر هرات دراز کشیده، میگوید که ماهها شده فزندانش را نه دیده، اما این جدایی از فرزندان انتخاب خود وی بوده است.

این مادر پنج فرزند حاضر است تلخی دوری از اولاد را بکشد، اما میخواهد فرزندانش از شر مواد مخدر در امان بمانند:

" بدون خانه و کاشانه همراه با فرزندان خود آواره و در به در میگردیم، شما فکر کنید! برای یک مادر و پدر چقدر سخت است که همراه با پنج – شش طفل یک خانه نداشته باشند که سر خود را زیر آن پناه کنند. پنج تا طفل دارم، سه دختر و دو پسر، مجبور شدم آنان را بادغیس خانه بابای شان روان کنم، بعد رفتند غوریان. فقط برای این که آنجا آسوده تر باشند و زندهگی بهتری داشته باشند. "

تعدادی از افراد معتاد در یکی از جاده های شهر هرات
تعدادی از افراد معتاد در یکی از جاده های شهر هرات

فریبا امیدوار است که فرزندانش با دوری از وی زنده گی بهتری داشته باشند، اما دقیق نمیداند که در مدتی که وی آنان را از نزدیک نه دیده، چی تغییری در زنده گی شان به وجود آمده است.

فضل احمد، شوهر فریبا نیز که در کنار جاده نشسته، بیکاری را عامل اعتیادش به مواد مخدر میداند، اما ظاهراً وی برای نجات خود و خانواده اش چندان تلاش هم نکرده است، زیرا همین که در مرکز درمان معتاد تداوی شده در کمتر از چهل و هشت ساعت دوباره به آن رو آورده است:

" روز اول که بیرون شدم، روز دوم آمدم لب گلدان و دوباره استفاده از مواد مخدر را شروع کردم. اگر خانه و جایی میبود سرنوشت ما به اینجا نمیکشید. اگر کار میبود، با گدایی و یک چیزی همانند دیگران کار می کردیم و روز خود را شام میکردیم. "

مسوولان محلی حکومت طالبان ادعا میکنند که همین اکنون بیش از پنجهزار معتاد مواد مخدر را در یک مرکز چهار هزار بستر و چندین کلینیک ترک اعتیاد تحت مراقبت دارند.

حیات الله روحانی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات میگوید، تعداد زیادی از افراد معتاد در هرات افراد بی سرپناه و خانوادههای اند که روی جادهها بود و باش دارند:

" افراد بی سرپناه و بی خانواده نزد ما استند، ما برای آنان یک پلان بزرگتر داریم که آنان را نخست تداوی میکنیم و بعداً برای شان زمینه کار را فراهم میکنیم."

حکومت طالبان از افرادی که تازه از مراکز ترک اعتیاد و مراکز مراقبت از معتادان رها میشوند، تعهد کتبی میگیرد که دوباره از مواد مخدر استفاده نکنند، اما تعدادی از این افراد در صحبت با رادیو آزادی میگویند که نبود کار و دسترسی آسان به مواد مخدر سبب شده که با برگشت به جامعه دوباره معتاد شوند.

XS
SM
MD
LG