پس از افزایش محدودیت ها بر کار سلمانی ها در ولایت غور، اکثر سلمانها شغل خود را ترک کرده و برخی هم می گویند که کارشان از رونق افتاده است.
آنها می گویند که حکومت طالبان با محدود کردن فعالیت های سلمانی ها، راه دیگری برای یافتن شغلی که آنان بتوانند نفقه خانواده های شان را تهیه کنند فراهم نکرده است.
پنج سال است که محمدالله در نزدیکی چوک مرکزی شهر فیروزکوه مرکز ولایت غور سلمانی دارد.
اما سلمانی محمدالله مانند گذشته رونق ندارد زیرا به گفته او پس از روی کار آمدن طالبان محدودیت های زیادی بر کار سلمانی ها ایجاد شده است.
محمدالله که پدر چهار فرزند است می گوید که این تنها راه کسب درآمد اوست، اما اکنون تهیه نفقه خانواده برایش سخت شده است:
"به همین گونه اگر ما ادامه بدهیم مجبور هستیم دکان های خود را قفل کنیم چون سلمانی فعلا بسیار یک شغل کم در آمد شده است هرچه تلاش می کنیم مشتری از ۵۰ افغانی بیشتر به ما نمی دهد با وجود که کرایه دکان یک لک افغانی است."
پس از قدرت گرفتن دوباره طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، مانند دوره اول حکومت خود در افغانستان، علاوه بر محدودیت های دیگر بر زندگی مردم، تراشیدن ریش و اصلا هر گونه موی دلخواه جوانان را ممنوع و اداره امر باالمعروف آنان به سلمانی ها دستور داده که از انجام این کار خود داری کنند.
نصیب الله یک سلمان دیگر در شهر فیروزکوه نیز می گوید که از محدودیت های طالبان خسته شده است:
"ما واقعا از کار سلمانی در شهر فیروزکوه خسته شده ایم، مانند سالهای دیگر کار نیست، ما کرایه زیاد پرداخت می کنیم از طرف اداره امر باالمعروف اجازه کوتاه کردن موی سر و ریش را نداریم بخاطریکه جوانان سرخود را اصلا می کنند ما نمی توانیم."
برخی از جوانان در شهر فیروزکوه نیز می گویند که محدودیت های طالبان در بخش های مختلف زندگی انان را محدود کرده است.
محمد داوود احمدی یکی از جوانان به رادیو آزادی گفت :
" تعداد از کسبه کاران و دوستان سلمان که ما داریم وقتی که ما به آنان مراجعه می کنیم افسرده هستند زمانیکه زمینه کار برای مردم محدود شود فشار کار بالای جوانان بلند میرود این وضع زندگی را محدود می کند و برای مردم دشوار است."
احمدی می گوید که طالبان باید پس از وضع محدودیت بر کار سلمانی ها به آنان راه های بدیل کاریابی را فراهم کند تا آنان بتوانند نفقه خانواده خود را تهیه کنند.
وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان هم چنان پارسال دستور داد که تا سوم اسد تمام آریشگاه های زنانه نیز در کابل و ولایات افغانستان مسدود شود.
با بسته شدن آریشگاه ها سیل بزرگی از زنان که نان آورخانواده های شان بودند بیکار شده اند و به مشکلات بزرگ اقتصادی دست پنجه نرم می کنند.
طالبان گفته اند این محدودیت ها را به هدف "تطبیق شریعت اسلامی" وضع کرده اند، ولی شماری از دانشمندان دینی میگویند بسیاری از این محدودیت ها ربطی به شریعت ندارند و خیلی سختگیرانه اند.