ریچارد بنیت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان می گوید که تا اکنون توانسته از سه زندان تحت کنترول طالبان در کابل، کندهار و بامیان دیدار کند.
او به روز جمعه (۸ مارچ) به رادیو آزادی گفت که زندان های دیگری هم وجود دارد که از سوی استخبارات طالبان کنترول می شود و همچنان برخی از قوماندان های طالبان زندان های شخصی دارند.
" گزارش های را که من دریافت کرده ام در این مورد است که بیشترین بدرفتاری ها در زندان های عمومی استخبارات و در زندان های شخصی که توسط قوماندانان طالبان پیش برده می شود، صورت می گیرد."
ریچارد بنیت همچنان گفت که از هنگام آغاز کارش به عنوان گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امور حقوق بشری افغانستان، اجازه بازدید از این زندان ها برایش داده نشده است اما افزود که گزارش ها را از کسانی دریافت کرده که در این زندان ها بسر برده اند. تا اکنون مقام های طالبان در این مورد چیزی نگفته اند.
آقای بنیت در هشتم مارچ روز جهانی زن گفت که آینده افغانستان خیلی تاریک به نظر می رسد و طالبان به وضع محدودیت ها در برابر بانوان افزوده اند. به باور بنیت، طالبان در نیمه دوم دهه نود میلادی هم بر کار و آموزش زنان و دختران محدودیت جدی وضع کردند که تا پایان حکومت شان در سال ۲۰۰۱ برقرار ماند.
طالبان به ریچارد بنیت و مقام های جامعه بین المللی گفته اند که مسئله کار و آموزش زنان و دختران، موضوع داخلی شان است و کسی حق مداخله در آنرا ندارد.
اما بنیت به رادیو آزادی گفت که یکی از شرط های بزرگ برای افغانستان تحت حاکمیت طالبان، رعایت حقوق بشر بر اساس معیار های بین المللی است:
"اگر افغانستان می خواهد دو باره عضو جامعه بین المللی باشد، باید توافق های حقوق بشری را که همه کشور ها پذیرفته اند، بپذیرد. از این بیشتر نگران بوده نمی توانم. به این معنا که آینده افغانستان بدون زنان و دختران در وضعیت بدی قرار می گیرد."
گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد همچنان افزود که بدون پذیرش معیار های حقوق بشری عادی شدن روابط جهانیان با طالبان بعید به نظر می رسد.
ریچارد بنیت همواره در گزارش هایش بر رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران در افغانستان تاکید کرده اما چیزی که اکنون تازه گی دارد، اظهارات بنیت در مورد زندان های شخصی برخی از قوماندان های طالبان است که تا اکنون به آن پرداخته نشده بود.