لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۸ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۲۹

معتادان تحت مداوا در هرات انتظار دارند که پس از مرخصی زمینه کار برای شان مساعد شود


تعدادی از معتادان در هرات
تعدادی از معتادان در هرات

معتادان در مرکز چهار هزار بسترِ مراقبت از معتادان در ولایت هرات میگویند که با نگهداری در این مرکز، دسترسی آنان به مواد مخدر محدود تر شده و در مرحله ترک کامل اعتیاد قرار دارند.

معتادان نگهداری شده در این مرکز تنها باشنده گان هرات نیستند، بلکه اکثریت آنان باشنده گان دیگر ولایتها استند که با رد مرز شدن از ایران به هرات، حکومت طالبان آنان را جمعآوری کرده و به این مرکز آورده است.

محمد حسین، باشنده ولسوالی خان آباد ولایت کندز که حال در این مرکز بستری است، میگوید که خانواده اش حاضر نبود وی را بپذیرد، از همین رو به این مرکز مراجعه کرد و امیدوار است با صحت و سالم به خانه بر گردد:

"من هفت سال ایران بودم، بعد از هفت سال آمدم هرات و اینجا شیشه میکشیدم و میخواستم خانه بروم، حالم بسیار خراب شده بود. خانه زنگ زدم خانواده برایم گفت که خود را تحویل کن و به مرکز تداوی معتادان برو و مواد را ترک کن، سه – سه و نیم ماه میشود که در همین مرکز استم، خرچ و نان، همه چیز ما حواله است."

معتادان در مرکز تداوی هرات
معتادان در مرکز تداوی هرات

بر بنیاد معیارهای صحی، زمان برای ماندن یک معتاد در بستر تداوی (۴۵) روز است، اما همانند محمد حسین صدها معتاد دیگر نیز ماه ها است که در مرکز چهار هزار بستر مراقبت از معتادان در هرات نگهداری میشوند.

معتادان نگهداری شده در این مرکز میگویند که دسترسی به مواد مخدر در ولایتهای غربی آسان است و با نگهداری در این مرکز، دسترسی شان به آن کمتر خواهد شد و زمینه ترک اعتیاد آنان فراهم میشود.

فریدون (۲۱) ساله که در سیزده ساله گی معتاد شده و حال در این مرکز به سر می برد، میگوید که هم زمان با ترک مواد مخدر، شامل کورس خیاطی شده است:

" کم کم روی تواناییهای حرفوی ما کار میکنند که ما خیاط و یا هم ترمیم کار وسایل شویم و با بیرون شدن از اینجا شامل کار شویم. کم کم رو به پیشرفت استیم. بزرگترین درد زمان اعتیاد ام این است که من به حدی کارهای خراب کردم که حتی برادرم حاضر نیست به ملاقات من اینجا بیاید."

مریضانی که در این مرکز مواد مخدر را ترک میکنند، با مرخص شدن از مرکز به خانواده های شان سپرده میشوند و از خود مریض و خانواده وی تضمین کتبی گرفته میشود که دوباره از مواد مخدر استفاده نکند.

با آنکه تعداد زیادی از معتادان از روی جاده ها جمعآوری شده اند اما هنوز هم در برخی محلات معتادان حضور دارند
با آنکه تعداد زیادی از معتادان از روی جاده ها جمعآوری شده اند اما هنوز هم در برخی محلات معتادان حضور دارند

حیات الله روحانی، مدیر مبارزه با مواد مخدر قوماندانی امنیه هرات به رادیو آزادی گفت، معتادانی که وضعیت شان عادی است در مرکز مراقبت از معتادان نگهداری میشوند و هرگاه وضعیت صحی معتاد جدی تر باشد، به مراکز تداوی معرفی میشوند:

" بین چهار تا پنج هزار نفر را مرخص کردیم و به خانواده های شان سپردیم و در حال حاضر حدود پنج هزار مریضان زن و مرد نزد ما بستری اند که چهار هزار و یا بیشتر از آن در مرکز چهار هزار بستر بستری اند و شماری دیگر هم در کلینیکهای دیگر، همانند مرکز تداوی معتادان در ولسوالی گذره و اینجا هم در شهر مراکز زنانه وجود دارد. یک مرکز در غوریان و در دیگر ولسوالیها هم مراکز وجود دارد."

حکومت طالبان در اوایل سال ۱۴۰۲ شمسی در کابل، بلخ، کندهار و هرات مراکز بزرگ مراقبت از معتادان را ایجاد کرد و هدف آن کاهش دسترسی معتادان به مواد مخدر است.

هرچند این مراکز توانسته دسترسی معتادان به مواد مخدر را کاهش دهد، اما کمبود امکانات و کارمندان صحی نگرانی در رابطه به مشکلات معتادان موجود در این مراکز را به وجود آورده است.

گزارش: حفیظ الله نورزاد

XS
SM
MD
LG