لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۴۴

موج تازهٔ حملات و انفجار ها در کابل؛ مردم طالبان را در تامین امنیت ناتوان میدانند


تصویر آرشیف: یکی از قربانیان رویداد های امنیتی
تصویر آرشیف: یکی از قربانیان رویداد های امنیتی

در حالی که حکومت طالبان بارها مدعی شده که امنیت در سراسر افغانستان تأمین است، برخی از باشندگان کابل می‌گویند که رویدادهای اخیر در این شهر نشان می‌دهد که افغانستان هنوز کشور امنی برای زندگی نیست.

کابل در روزهای شنبه، سه شنبه و پنج‌شنبۀ هفتۀ گذشته دست کم گواه سه انفجار بود که دو انفجار در غرب کابل و یکی در شرق پایتخت رخ داد.

بر اساس ارقامی که حکومت طالبان پس از این انفجارها با رسانه‌ها در میان گذاشته است، در این ۳ انفجار حداقل ۱۰ نفر کشته و بیش از ۳۰ نفر زخمی شده اند.

اما بر اساس ارقام‌ مراجع مختلف، شمار زخمی‌های این رویدادها بیشتر از آن است که حکومت طالبان گزارش داده است.

دفتر هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) پیش از این گفته بود که تنها در انفجار روز شنبۀ هفتۀ گذشته در غرب کابل ۲۵ عضو جامعۀ هزاره کشته و زخمی شده‌اند، اما این سازمان شمار کشته‌ها و زخمی‌های این رویداد را مشخص نکرده است.

شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی (داعش) مسئولیت حملات روز شنبه و سه‌شنبۀ هفته گذشته را بر عهده گرفته است.

برخی از باشندگان کابل می‌گویند که حوادث اخیر انفجاری آنان را هراسان و نگران کرده است.

تخریبات ناشی از یک رویداد انفجار در منطقه دشت برچی در کابل
تخریبات ناشی از یک رویداد انفجار در منطقه دشت برچی در کابل

یکی از باشندگان منطقۀ دشت برچی کابل که نخواست نامش در این گزارش منتشر شود، به رادیو آزادی گفت، برایش سوال است که چرا مورد حمله قرار می‌گیرند:

"خانواده‌ها به شدت نگران امنیت هستند، اجازه نمی‌دهند دختر و پسرشان به مراکز آموزشی بروند، زیرا حوادث ناامنی در دو هفتۀ اخیر افزایش یافته است، ترس و نگرانی در بین مردم افزایش یافته است و آنها خیلی نگران هستند و به بسیار هراس از خانه بیرون می‌شوند."

یکی دیگر از باشندگان شهر کابل که او نیز نمی‌خواهد نامش در این گزارش ذکر شود، به رادیو آزادی گفت، با وجود اینکه امیدوار بودند حملات و انفجارها در حاکمیت طالبان پایان یابد، اما در دو سال گذشته افغانان بارها در رویدادهای مختلف قربانی دادند:

"به نظر می‌رسد شرایط از این هم بدتر شود، زیرا نهادهای امنیتی قول داده بودند که امنیت مردم را تأمین کنند، اما اکنون نتوانسته‌اند امنیت را تأمین کنند، وضعیت بدتر می‌شود و به همین دلیل مشکلات روحی و روانی مردم به وجود آمده است."

آنها از حکومت طالبان می‌خواهند که برای تأمین امنیت مردم تدابیر جدی و اساسی اتخاذ کند.

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان و خالد زدران، سخنگوی فرماندهی امنیۀ حکومت طالبان در کابل به سوالات ما در بارۀ نگرانی‌ها و خواست‌های مردم پاسخ ندادند، اما پیش از این ادعا کرده بودند که امنیت در افغانستان به گونۀ سرتاسری تأمین است.

در همین حال نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد گفته است، اگرچه طالبان در مورد امنیت و ثبات در افغانستان صحبت می‌کنند، اما در حال حاضر به گفتۀ وی، افغان‌ها از فقر، بیکاری و نقض حقوق بشری‌شان، تجاوز به حریم خصوصی، نبود سیستم آموزش با کیفیت، نبود امنیت و نداشتن آرامش روحی و روانی رنج می‌برند.

نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد

آقای فایق در واکنش به حوادث اخیر ناامنی در کابل در صفحۀ ایکس خود نوشته که این وضعیت نامناسب روز به روز بیشتر می‌شود.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان در افغانستان و پس از مدتی کاهش درگیری‌ها و انفجارها، اکنون انفجارها و حملات در مناطق مختلف افغانستان از جمله کابل شدت گرفته است.

انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد نزدیک به یک ماه پیش در گزارشی گفت که از اول آگست ۲۰۲۳ تا ۲۲ اکتوبر همان سال، ۱۴۱۴ رویداد امنیتی در افغانستان به ثبت رسیده است که نسبت به زمان مشابه در سال قبل آن دو درصد افزایش را نشان می‌دهد.

بر اساس این گزارش، در این حوادث ناامنی ۶۵ غیرنظامی به شمول ۵۳ کودک کشته و ۱۲۵ تن دیگر زخمی شدند.

طالبان رسما به این گزارش واکنش نشان ندادند.

XS
SM
MD
LG