لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۳ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۱۱

دیجیتل ژورنال: اقلیت شیعه هنوز هم در افغانستان هدف عمده برای داعش است


تخریبات ناشی از حمله گروه دعش در منطقه دشت برچی کابل
تخریبات ناشی از حمله گروه دعش در منطقه دشت برچی کابل

تعدادی از رسانه های چاپی و آنلاین جهان گزارش ها و معلومات تازه یی در مورد انفجار های اخیر در کابل به نشر رسانده اند.

نشریه دیجیتل ژورنال

  • در این میان نشریه دیجیتل ژورنال در مورد انفجار روز پنجشنبه در کابل که منجر به کشته شدن حداقل دو نفر و زخمی شدن ۱۳ تن به شمول زنان و کودکان گردید٬ مطلبی را منتشر کرده است.

نشریه گفته است که در جریان یک هفته این دومین انفجار بود که در منطقه دشت برچی صورت گرفت.

پیش از این به روز شنبه انفجار بم در داخل یک موتر سرویس در همین منطقه منجر به کشته شدن پنج نفر و زخمی شدن پانزده تن دیگر گردید. مسوولیت انفجار را گروه داعش به عهده گرفته بود.

در این مطلب دیجیتل ژورنال به سایر حملات مشابه نیز اشاره شده است که در آن عمدتا اقلیت شیعه در مناطق مختلف افغانستان توسط گروه داعش هدف قرار گرفته اند.

یاهو نیوز نیز در همین رابطه مطلبی را به نشر رسانده و به نقل از عقیل رضایی یکی از شاهدان عینی انفجار دشت برچی نوشته است٬ با آنکه آنان فکر می کردند با حاکمیت طالبان چنین حملاتی ختم می شود اما در جریان دو نیم سال گذشته ادامه حملات در این منطقه منجر به کشته شدن تعداد زیادی از افراد شده است.

وی به نشریه گفته است: « در مورد زنده گی خود نگران استم٬ نمیدانم چرا کشته می شوم به کی شکایت کنم.»

نشریه به در خواست هیئت معاونت سازمان ملل در افغانستان یا ( یوناما) نیز توجه کرده که از طالبان حاکم در افغانستان خواسته است تا جلو حملات بر اقلیت شیعه در افغانستان را با اقدامات جدی بگیرند.

نشریه انلاین نشنل

  • نشریه انلاین نشنل چاپ بریتانیا در مطلبی به وضعیت زنان افغانستان و ایران توجه کرده است.

این مطلب را جوانا چیری یکی از اعضای پارلمان اسکاتلند نوشته است. وی در این نوشته نسبت به برخورد و اقدامات حاکمان دو کشور در برابر زنان٬ انتقاد کرده است.

نویسنده گفته است که طالبان با دست یافتن به قدرت در افغانستان ۵۰ فرمان را در محدود ساختن فعالیت ها و زنده گی زنان صادر کرده اند.

در این مقاله از گزارش های فرستاده سازمان ملل در امور حقوق بشر افغانستان نیز یاد شده که در آن به خاطر وضع محدودیت ها د ر برابر کار تحصیل و آزادی های زنان در افغانستان ابراز نگرانی شده است.

در این مقاله از کشور های جهان خواسته است که چنین روش که از سوی حاکمان کشور های افغانستان و ایران در برابر زنان صورت میگیرد٬به عنوان آپارتاید جنسیتی شناخته شود.

XS
SM
MD
LG