لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۱ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۵۵

نماینده های خاص امریکا بار دیگر ممنوعیت‌ طالبان بر آموزش زنان و دختران افغان را محکوم کردند


توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان
توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان

نماینده‌های ویژه امریکا برای افغانستان در یک ساله‌گی مسدود ماندن دروازه پوهنتون‌ها به روی زنان و دختران در افغانستان بار دیگر با حمایت از دسترسی دختران و زنان افغان به آموزش، ممنوعیت‌های آموزشی از سوی طالبان را محکوم کردند.

توماس وست نماینده ویژه امریکا برای افغانستان تأکید کرده که به‌خاطر آینده افغانستان و منافع آن‌ها در یک منطقه باثبات، آن‌ها باید دسترسی زنان به آموزش در تمام سطوح را در اولویت‌های خود قرار دهند.

آقای وست ناوقت روز چهارشنبه در شبکه ایکس «توییتر سابق» خود نوشته که یک سال پیش طالبان ممنوعیت به گفته او "غیر قابل دفاع" را بر حضور زنان در پوهنتون‌ها اعلام کردند.

او افزوده که در صحبت با افغان‌ها کاملاً درک کرده که این کشور به نسلی از داکتران، انجنیران، رهبران تجارت و مربیان زن برای آینده نیاز دارد تا رشد کنند و روی پای خود بیاستند.

در عین حال رینا امیری نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان تأکید کرده که سیاست‌های ضد آموزش زنان برگرفته از فرهنگ افغانستان نیست، بلکه به‌ گفته او از ایدئولوژی طالبان است.

خانم امیری افزوده که همه باید در کنار مردم افغانستان، به ویژه زنان و دختران، محکم بایستند، زیرا به‌ گفته او زنان تقاضا دارند که با این سیاست‌ها مقابله شود.


او در شبکه ایکس (توییتر سابق) خود نوشته که یک سال پیش، طالبان با منع حضور زنان افغان در پوهتنون‌ها، نیمی از جمعیت کشور را از رویاهای‌شان و کل کشور را از ثبات اقتصادی و چشم‌انداز حرکت نسل بعدی به سوی آینده‌ای امیدوارکننده محروم کردند.

در ۲۰ دسمبر سال ۲۰۲۲ حکومت طالبان دستور منع رفتن دختران به پوهنتون‌های دولتی و خصوصی در افغانستان را صادر کرد و پیش از آن هم رفتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب را منع کرده بود.

ناجیه حیدری یک محصل محروم از تحصیل در کابل خواستش را در این مورد با رادیو آزادی چنین مطرح کرد: "یک زن باسواد می‌تواند باعث پیشرفت یک جامعه شود و همچنان دین مبارک اسلام هم برای تحصیل دختران اجازه داده است. در این عرصه آرزویم از مقامات بالا این است که اقدام نمایند تا پس از این دختران به دروس خود ادامه بدهند."

"بسته شدن پوهنتون خاطرۀ خیلی بد در زندگی من است،" یک سال دور از تحصیل
please wait

No media source currently available

0:00 0:01:17 0:00

در عین حال راحله حمیدزی استاد پیشین پوهنتون کابل که از تدریس محروم شده می‌گوید ادامه ممنوعیت‌ها بر آموزش باعث فرار مغزها از کشور و بیشتر شدن مشکلات روانی نزد دختران و زنان افغان می‌شود.

او در صحبت با رادیو آزادی از حکومت طالبان خواست تا هرچه زودتر به ممنوعیت‌های‌شان بر آموزش دختران و زنان در افغانستان پایان دهد: "ما خواهان این هستیم که لطفاً لطفاً بگذارید که دختران به مکتب و پوهنتون‌ها بروند ما که در خانه نشسته ایم این که چقدر رنج و عذاب روحی می‌کشیم این را فقط خداوند می‌داند. تمام عمر ما در تحصیل گذشت تا درجه دکتورا تحصیل کردیم، به این خاطر تحصیل نکردیم که در کنج خانه بنشینیم تحصیل کردیم تا به وطن و اولاد این کشور خدمت کنیم."

"خیلی برایم سخت تمام میشود"، یکسال دور از تحصیل
please wait

No media source currently available

0:00 0:00:48 0:00

حکومت طالبان از زمان حاکمیت دوباره‌شان در بیش از دو سال گذشته به انتقادات به ممنوعیت‌های آموزشی به دختران پاسخ نداده و همواره تأکید کرده که حقوق زنان و دختران موضوع داخلی افغانستان است و در چهارچوب شریعت اسلام در این کشور تأمین است.

اما اخیراً سراج‌الدین حقانی سرپرست وزارت داخله حکومت طالبان در دیدار با هیئت سازمان همکاری اسلامی گفت جهان باید تا فراهم شدن زمینه‌های آموزشی دختران در افغانستان صبور باشد.

XS
SM
MD
LG