لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۵ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۵۱

رینا امیری: حکومت طالبان تنها با اجازه دادن آموزش دختران به رسمیت شناخته نمی‌شود


نشست فارمت دوحه.
نشست فارمت دوحه.

رینا امیری نماینده ویژه امریکا در امور زنان، دختران و حقوق بشر افغانستان گفت که حکومت طالبان تنها با گشایش مکاتب دختران به رسمیت شناخته نمی‌شود.

رینا امیری این را در یک بحث در فارمت دوحه که دیروز یکشنبه (دهم ماه دسمبر) در مورد آموزش و تحصیل دختران افغان برگزار شده بود، بیان کرد.

یکی از بحث های اصلی در فارمت دوحه، محرومیت دختران افغان از آموزش و تحصیل توسط طالبان است.

رینا امیری در این بحث از سیاست طالبان در ارتباط به محروم کردن دختران و زنان افغان از آموزش تحصیل و کار، انتقاد کرد.

خانم امیری در پاسخ به این سوال که آیا بازگشایی مکاتب دختران منجر به رسمیت شناختن حکومت طالبان خواهد شد؟ گفت:
"ما از اصطلاح عادی سازی استفاده می‌کنیم، نه از به رسمیت شناختن. این فقط یک آزمایش ساده نخواهد بود که به دختران اجازه درس و آموزش بدهید و شما به رسمیت شناخته شوید. این روندی است که ما در هماهنگی با بقیه جامعه جهانی در حال پیشبرد آن هستیم و برای طالبان کار های زیاد ضروریست تا به این نوع عادی سازی دست یابند."

حکومت طالبان تاکنون به این نشست واکنشی نشان نداده، اما پیش از این گفته بود که دعوت نمایندگان حکومت آنها در نشست ها در باره افغانستان، ضروریست.

میزبان این بحث از خانم رینا امیری پرسید که حضور طالبان در چنین مباحثاتی در زمینه آموزش و تحصیل دختران و زنان افغان چقدر اهمیت دارد؟

خانم امیری پاسخ داد که طالبان از ملاقات با زنان و نمایندگان افغان در مورد مسئله آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان و همچنین دیگر مسائل حقوق بشری، به طور قطعی خودداری می‌کنند.

وی افزود که ایالات متحده امریکا بارها به طالبان هشدار داده که امریکا و جامعه جهانی نمی‌توانند با حکومت آنها به جلو حرکت کنند، مگر اینکه به کار، آموزش، تحصیل و سایر حقوق بشری زنان و دختران افغان، احترام بگذارند.

رنگینه حمیدی سرپرست سابق وزارت معارف افغانستان
رنگینه حمیدی سرپرست سابق وزارت معارف افغانستان

در این دیدار رنگینه حمیدی سرپرست سابق وزارت معارف افغانستان در نظام جمهوری مخلوع از جامعه جهانی در رأس از امریکا به دلیل گفتگو با طالبان بدون حضور نمایندگان جمهوری سابق افغانستان به شدت انتقاد کرد.
او گفت هیئت امریکایی در همینجا (دوحه) بدون حضور نمایندگان نظام جمهوری با طالبان گفتگو کرد و بالاخره به همین دلیل نظام جمهوری از بین رفت.

خانم حمیدی افزود که این مسئولیت جامعه جهانی است که طالبان را متقاعد کند که حقوق دختران و زنان افغان را بپذیرند.

اما رنگینه حمیدی ابراز اطمینان کرد که زنان و دختران افغان با وجود محدودیت های روز افزون طالبان به تلاش‌های خود ادامه می‌دهند:
"این یک واقعیت است که به دختران بالاتر از صنف ششم، با لباس رسمی، {چادر سفید و لباس سیاه} اجازه داده نمی‌شود که به مکتب بروند، اما آیا این بدین معناست که زنان و دختران از زندگی دست کشیده اند؟ بلی، این درست است که مراکز آموزشی زنان بسته شده اند، محدودیت ها زیاد شده می‌روند، اما این باور که دختران و زنان توانایی تغییر آینده خود را ندارند، فکری است که من به عنوان یک مادر و یک زن افغان نمی‌پذیرم."

در گفتگو های فارمت دوحه، دو بحث در مورد زنان و سایر حقوق بشری در افغانستان برنامه ریزی شده است.

نشست فارمت دوحه توسط مرکز مطالعات بشردوستانه و بحران قطر دیروز یکشنبه برگزار شد و امروز دوشنبه نیز ادامه می‌یابد.

در این نشست برخی از رهبران جهان و فعالان حقوق بشر و زن، شامل انتونیو گوترش سرمنشی سازمان ملل متحد، دعوت شده اند.

XS
SM
MD
LG