یک مقام ارشد دیده بان حقوق بشر می گوید که نشست شورای امنیت ملل متحد در بارۀ افغانستان به روز دوشنبه یازدهم دسمبر به میزبانی نمایندگی های سویس ، جاپان و امارات متحده عربی برگزار خواهد شد.
هیدر بار ، معاون بخش زنان در دیده بان حقوق بشر در ویدیوی در شبکۀ ایکس به روز جمعه گفت که این نشست برای بحث در مورد عملی شدن پیشنهادات گزارش ارزیابی مستقل در بارۀ افغانستان تدویر می یابد. او افزود:
« ما در مورد عدم شفاعیت در باره اینکه شورای امنیت ملل متحد چگونه بعد از دریافت گزارش ارزیابی مستقل در مورد افغانستان گام به جلو خواهد گذاشت به طور فزاینده نگران هستیم. نخست نشست خصوصی در عقب دروازه های بسته برگزار شد که در آن هماهنگ کنندۀ ویژه که روند ارزیابی مستقل را رهبری می کرد به کشور های عضو معلومات داد و به دنبال آن نشست خصوصی شورای امنیت در عقب دروازه های بسته برای بحث در مورد این گزارش برگزار شد و هفتۀ آینده در یازدهم دسمبر نشستی دیگر در پشت دروازه های بسته برگزار خواهد شد و این بار به میزبانی نمایندگی های سویس ، جاپان و امارات متحدۀ عربی تدویر می یابد تا در مورد عملی شدن پیشنهاداتی گزارش ارزیابی مستقل در بارۀ افغانستان بحث شود.»
این مقام ارشد دیده بان حقوق بشر در ادامه گفت که زنان و دختران افغان و دیگران که از تخطی های حقوق بشری تحت حاکمیت طالبان رنج می برند ، حق دارند بدانند که در نشست شورای امنیت در چی مورد بحث می شود و آنها باید بخشی از این بحث ها باشند.
شورای امنیت ملل متحد در وبسایتش نوشته است که نشستی را در مورد افغانستان در دسمبر یعنی در ماه جاری میلادی برگزار می کند اما نگفته است که نشست دقیقاً در کدام تاریخ برگزار خواهد شد.
این شورا افزوده که انتظار می رود که در این نشست رزا اوتونبایوا نمایندۀ ویژۀ ملل متحد برای افغانستان ، رئیس کمیتۀ تحریم ها بر افغانستان و یک نمایندۀ جامعۀ مدنی سخنرانی کنند و به دنبال آن بحث و گفتگو صورت خواهد گرفت.
فریدون سنیرلی اوغلو هماهنگ کنندۀ ویژۀ ملل متحد برای افغانستان گزارش ارزیابی اش را در مورد این کشور حدود یک ماه پیش به شورای امنیت ملل متحد ارائه کرد.
بر اساس پیش نویس این ارزیابی که به رسانه ها درز کرده بود سینیرلی اوغلو از حکومت طالبان خواسته است که به دختران و زنان حق تحصیل و کار بدهد. در این ارزیابی آمده است که ادغام رسمی مجدد افغانستان در تمام سیستمها و نهادهای بین المللی مستلزم مشارکت و رهبری زنان افغان است.
در ارزیابی همچنان آمده که جامعۀ جهانی به طور فوری راه حلی را برای آزادسازی دارایی های مسدود شده افغانستان که بالغ به میلیاردها دالر میشود جستجو کند.
با وصف بیش از دو سال از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان ، هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است.
رعایت حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران یکی از شرط های اساسی جامعۀ جهانی در زمینۀ به رسمیت شناسی حکومت طالبان دانسته می شود.
بیش از ۸۰۰ روز می شود که دانش آموزان دختر بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب در افغانستان محروم اند.
طالبان همچنان حدود یک سال پیش ، پوهنتون ها را به روی دختران بسته کردند.
طالبان زنان را از کار در موسسات داخلی و خارجی غیر دولتی و دفتر های ملل متحد نیز منع کرده اند.
مقام های طالبان این موضوعات را مسایل داخلی افغانستان دانسته و پیوسته گفته اند که حقوق زنان در این کشور در چهارچوب شریعت اسلامی تامین است.