روزنامه واشنگتن پُست
- روزنامه واشنگتن پُست در مقاله یی به تقرر بلال کریمی به عنوان سفیر حکومت طالبان در چین و همچنان تلاش های طالبان برای فرستادن دیپلومات ها به سفارت های أفغانستان٬ تمرکز کرده است.
روزنامه گفته است که این نخستین باری است که حاکمان کنونی أفغانستان پس از تسلط به قدرت به صورت رسمی سفیر به یک کشور معرفی می کنند.
در ادامه این مقاله آمده است که حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری تاکنون به رسمیت شناخته نشده است٬ اما برخی از کشور های مانند چین در کابل سفارت دارند٬ این درحالی است که پس از تسلط طالبان به قدرت در اگست سال ۲۰۲۱ سفارت ها و نماینده گی های سیاسی خارجی در أفغانستان مسدود شد و دیپلومات ها نیز أفغانستان را ترک کردند//.
مقاله نویس در ادامه گفته است که چین برای طالبان اهمیت دارد زیرا طالبان به دلیل محدودیت های که بر زنان و دختران وضع کرده اند در سطح جهانی در انزوا قرار دارند و طالبان در تلاش یافتن سرمایه گذاری های خارجی و متحدان منطقوی اند.
این روزنامه در دوام مطلب آورده است که بلال کریمی که به عنوان سفیر طالبان در چین مقرر شده است در آواخر سی سالگی و یا هم آغاز چهل سالگی عمر خود قرار دارد و از تجربه دیپلوماتیک برخوردار نیست.
واشنگتن پُست افزوده است که در چین از بلال کریمی مسوول بخش أفغانستان وزارت خارجه استقبال کرده است. و وی اعتبار نامه خود را به مسوول تشریفات وزارت خارجه تسلیم داده است.
این روزنامه به مسئله مسدود شدن سفارت أفغانستان در هند و اظهارات عباس ستانکزی معاون وزارت خارجه حکومت طالبان که گفته است قنسلگری های أفغانستان در ممبئی و حیدرآباد با آنان در تماس اند٬ تمرکز کرده است.
نشریه دیپلومات
- نشریه دیپلومات چاپ بریتانیا نیز درخصوص وضعیت سفارت أفغانستان در هند مطلبی را زیر عنوان « پس از ماه ها تشنج بالاخره دهلی نو کلید سفارت أفغانستان را به طالبان تسلیم کرد» به نشر رسانده است.
این نشریه به نقل از مسوولین نوشته است که حکومت مودی از جنرال قنسل های که به ارتباط با طالبان متهم اند خواسته است تا امور سفارت را تنظیم کنند.
پیش از این روز پنجشنبه ودیویی نشر شد که سید محمد ابراهیم خیل جنرال قنسل افغان در حیدر آباد و ذکیه وردک جنرال قنسل در ممبئی بیرق سه رنگ افغانستان را در محوطه سفارت افغانستان در دهلی نو بر افراشتند.
ابراهیم خیل گفته است که بیرق قبلی کهنه شده بود و بیرق جدید جایگزین آن شده است.
این دو جنرال قنسل تاکنون نگفته اند که در ارتباط به طالبان کار می کنند. هندوستان نیز مانند سایر کشور های دنیا حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.