لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۰۹

انعکاس موضوعات افغانستان در شماری از نشریه های جهان


وب سایت دیدبان حقوق بشر در گزارش اخیر خود به مورد اخراج اجباری پناهجویان افغان از پاکستان اشاره کرده است که می‌گوید مقامات پاکستانی برای اینکه اخراج افغان‌ها را از این کشور عملی کند با پناهجویان بدرفتارى گسترده‌ای انجام داده اند.

در این گزارش آمده که پناهجویان افغان مقیم پاکستان مورد آزار و اذیت،گرفتاری ها، لت و کوب و اینکه پولیس پول‌های مردم را گرفته و حتا از زنان جواهرات آنها را گرفته اند، اشاره شده است.

در ادامه این مقاله نوشته شده که اخراج پناهجویان افغان از پاکستان و افزایش خشونت علیه آنها برخلاف تعهدات پاکستان و نقض آشکار حقوق بشر بین‌المللی می‌باشد.

وب سایت بلومبرگ گزارشی را نشر کرده که عنوانش است «طالبان در هندوستان نمایندگی سیاسی را در کنترل خود آورده است."

این وب سایت از قول سفیر پیشین نظام جمهوریت مخلوع در هند، گفته است که ده‌ها دیپلمات حکومت پیشین که در بخش‌های مختلف دیپلماتیک حکومت افغانستان در هند مشغول به کار بودند، استعفا داده اند و کسانی که باقی مانده اند از حامیان طالبان هستند.

در این گزارش همچنان به مصاحبه شیرمحمد عباس ستانکزی، معاون وزارت امور خارجه حکومت طالبان با رادیو تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترل طالبان به روز سه‌شنبه اشاره شده است که در آن وی ادعا کرده است که قنسولگری‌های افغانستان در ممبی و حیدرآباد هند فعال و با وزارت خارجه طالبان در تماس هستند.

قبل از این روز جمعه در هندوستان سفارت افغانستان گفته بود، سفارت در آنجا به صورت کامل بسته شده است، این خبر در یک اعلامیه این سفارت آمده بود و دلیل آن فشار حکومت هندوستان و نبود همکاری دیپلماتیک گفته شده است.

مقامات هندی تا هنوز به صورت رسمی در این مورد چیزی نگفته اند.

رنگینه حمیدی، وزیر پیشین وزارت معارف افغانستان در گزارشی که روزنامه تلگراف در بریتانیا منتشر کرده، گفته است که طالبان برای باز کردن مکاتب دختران موافقت کرده می‌توانند.

در این گزارش آمده است، رنگینه حمیدی که اخیراً به افغانستان رفته بود، به این باور است که طالبان در موضوع تحصیل دختران اتفاق نظر ندارند و بعضی بزرگان طالبان نیز وجود دارد که از حامیان تحصیل دختران هستند.

این روزنامه به قول از وزیر پیشین معارف افغانستان افزوده است، «اینکه جهان طالبان را به رسمیت می‌شناسد یا خیر، اما برای ۴۰ میلیون افغان که نصف آن را زنان و دختران تشکیل میدهند، زندگی تحت حاکمیت طالبان یک واقعیت است.

وی افزوده است که حتا پس از گذشت بیش از دو سال از حکومت طالبان، جامعه جهانی هنوز راهی برای تعامل با طالبان پیدا نکرده است. به گفته رنگینه حمیدی، هزینه آن را مردم افغانستان و دختران افغان پرداخت می‌کنند.

روزنامه تلگراف در ادامه به نقل از وزير معارف پيشين افغانستان مي‌نويسد كه گفته است: «حکومت امریکا چندی پیش همراه با متحدانش و سازمان‌های بین‌المللی در حال مذاکره سیاسی با طالبان بود، اما به گفته وی، چرا جامعه جهانی با طالبان در کار کردن مشکل دارند."

طالبان از آغاز حکومت‌شان، در ادامه محدودیت‌ها بالای زنان، دختران بالاتر از صنف ششم و از تحصیلات عالی منع کردند و مانع کار زنان در خارج از خانه شدند.

XS
SM
MD
LG