لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۷

قاچاق مواد مخدر نوع شیشه از افغانستان به کشور های آسیای میانه افزایش یافته است


منطقه سرحدی میان افغانستان و تاجکستان - مسیری که گفته میشود بیشترین ترافیک مواد مخدر از آن صورت میگیرد
منطقه سرحدی میان افغانستان و تاجکستان - مسیری که گفته میشود بیشترین ترافیک مواد مخدر از آن صورت میگیرد

یافته های سازمان ملل متحد از وضعیت قاچاق مواد مخدر از طریق مرزهای شمالی افغانستان به آسیایی مرکزی نشان میدهد که قاچاقبران در تلاش آن اند تا نوع مواد مخدر قاچاق شده از این مسیر را تغییر دهند.

مسوولان در دفتر اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در جنوب آسیا میگویند، در گذشته ایران بزرگترین مسیر قاچاق و منبع بزرگ ضبط مواد مخدر قاچاق شده از افغانستان بود، اما در سالهای اخیر ازبکستان و تاجکستان نیز به مسیرهای بزرگ قاچاق مواد مخدر مبدل شده اند.

خانم آشیتا میتال، نماینده اداره مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل متحد در آسیایی مرکزی هنگام سخنرانی در نشست امنیتی هرات در تاجیکستان گفت، قاچاق شیشه از افغانستان به آسیایی مرکزی به مراتب افزایش یافته است:

“معلومات در رابطه به میزان کشف مواد مخدر بین سالهای ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۳ میلادی نشان میدهد که در این مدت در ضبط شیشه دوازده مرتبه افزایش به میان آمده است، این بدین معنی است که قاچاقبران بازار مواد مخدر و نوع تقاضا به مواد مخدر را مدیریت میکنند. امروز ما نه تنها شاهد قاچاق مواد مخدر از طریق مرزها استیم، بلکه انترنیت نیز به مجرای قاچاق و فروش مواد مخدر مبدل شده است.”

مواد مخدر نوع شیشه
مواد مخدر نوع شیشه

خانم میتال همکاریهای منطقوی و جهانی در مبارزه با مواد مخدر را لازمی میداند، زیرا به گفته وی، جهان باید مانع قاچاق مواد کیمیاوی به افغانستان شود.

این مسوول منطقوی سازمان ملل متحد میگوید که به دلیل کاهش کشت کوکنار در افغانستان، قیمت تریاک در بازارهای منطقه از (۱۰۶) دالر، به نزدیک به (۷۰۰) دالر افزایش یافته است.

سید نجیبالله احمدی، رییس پیشین سروی معینیت مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله افغانستان به این باور است که استخبارات کشورهای منطقه در تولید و قاچاق مواد مخدر از این کشور دست دارند:

"بازار میتامفیتامین یا (شیشه) خیلی رشد کرده، در ولایتهای مختلف کارخانه های وجود دارد که توسط گروههای ویژه امنیت آن تامین میشود و فعلاً متاسفانه شیشه افغانستان به کشورهای دور رسیده و دوربین سازمان ملل متحد و کشورهای که با مواد مخدر مبارزه میکنند بر افغانستان متمرکز است و گزارشهای ویژه را ترتیب میکنند. “

سازمان ملل متحد هرچند در آخرین گزارشش در رابطه به وضعیت مواد مخدر در افغانستان از کاهش چشمگیر کشت کوکنار در این کشور خبر داد، اما در این گزارش تاکید شده که هم زمان با کاهش در کشت کوکنار، تولید مواد مخدر کیمیاوی، به ویژه شیشه در این کشور در حال افزایش است.

گزارش: مرسلین ارسلا

XS
SM
MD
LG