حریر چمتو، دختر افغان که در تیم ملی کریکت سویدن بازی میکند، میگوید که آرزو دارد یک روزی برای افغانستان در مسابقات بازی کند.
حریر چمتو ۱۷ ساله است. وی نخست فوتبال بازی میکرد، بعداً به کریکت رو آورد و خود را در تیم ملی کریکت زنان سویدن شامل کرد.
حریر به رادیو آزادی گفت سه سال میشود که کریکت بازی میکند و در تیم آلروندر است:
"نخست در شهر لوند در تیم بازی میکردم، بعداً که بازی را برنده شدیم، کپیتان تیم خود شدم، پس از آن که تیم ملی سویدن بازیکنان را انتخاب میکرد، من هم انتخاب شدم."
حریر چمتو درهشت بازی بیست آورۀ بینالمللی برای تیم سویدن بازی کرده است. در این بازیها ۵ ویکت گرفته و در یک بازی بهترین توپ اندازی کرده که با تفاوت ۱۹دوش دو بازیکن را از بازی حذف کرده است.
او میگوید، بازیهای تیم ملی کریکت افغانستان را هم تعقیب میکند و از بازیشان ستایش میکند:
"من بازی افغانستان را همیشه تعقیب میکنم، بسیار خوب بازی میکنند، مرا توپ اندازی "بالینگ"راشد خان و نوین الحق زیاد خوشم میآید، محمد نبی و رحمتشاه خوب توپ زنی میکنند، همین گونه همهشان بسیار موفق هستند."
حریر درحالی در یک تیم ملی اروپایی بازی میکند که در کشورش دختران از ورزش و آموزش منع شده اند.
اما وی میگوید که آرزو دارد یک روز به نام کشور اصلی خود در مسابقات بینالمللی بازی کند:
"من بسیار افتخار و علاقه دارم که یک روز بنام کشور خود (افغانستان) بازی کنم، اگر یک تیم زنان افغان ساخته شود."
حریر چمتو وضع محدودیت بر زنان و دختران در افغانستان را یک ظلم میداند و خواهان برطرف شدن این محدودیتها است.
با آن که شورای بین المللی کریکت یکی از شرایط اصلی برای عضویت کامل داشتن در این شورا داشتن تیم زنان دانسته، اما در حال حاضر افغانستان تنها عضو این شورا است که تا هنوز تیم ملی زنان ندارد.
شورای جهانی کریکت سال گذشته گفته بود که در قطر با طالبان ملاقات کرده و آنان متعهد به حمایت از کریکت زنان شدند.
اما سهیل شاهین، رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر به رادیوآزادی گفته بود که در این دیدار به شورای جهانی کریکت گفته اند که از تیم ملی فعلی کریکت حمایت میکنند و در بارۀ تیم زنان در روشنی ارزشهای اسلامی در آینده تصمیم گرفته خواهد شد.
با آن که مقامهای طالبان همواره ادعا کرده که محدودیتهای وضع شده بر زنان کوتاه مدت است، اما با گذشت بیش از دوسال این محدودیتها بر طرف نشده است و دختران و زنان در کنار کار و آموزش و رفتن به میدانهای ورزشی از بیشتر حقوقشان محروم شده اند.
گزارش صوتی را اینجا بشنوید: