لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۹

ملل متحد: اخراج مهاجران از پاکستان بحران انسانی در افغانستان را تشدید می‌کند


مهاجران اخراج شده افغان از پاکستان
مهاجران اخراج شده افغان از پاکستان

فلیپا کاندلر، نمایندۀ کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) در پاکستان می‌گوید، بسیاری از افغان‌هایی که به افغانستان بازگشت داده می‌شوند از جمله زنان و کودکان، آسیب‌پذیر هستند و اخراج دسته‌جمعی آنها از پاکستان، بحران بشری افغانستان را تشدید می‌کند.

بانو کاندلر که روز سه‌شنبه (۲۱ نوامبر) در یک نشست خبری آنلاین از اسلام‌آباد به خبرنگاران در ژنوا صحبت می‌کرد، ابراز نگرانی کرد که در صورت عدم رسیدگی، ممکن بسیاری از مردم بدون سرپناه در هوای سرد جان خود را از دست بدهند:
"اخراج دسته جمعی به افغانستان بحران بشری جاری را تشدید خواهد کرد. با سردی هوا درجۀ حرارت در برخی مناطق به منفی ۴- رسیده است. بسیاری از مهاجرین از جمله زنان و کودکان، آسیب‌پذیر هستند و اگر بدون سرپناه بمانند، ممکن است در زمستان سرد بمیرند. به همین دلیل است که کمیشنری عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در پاکستان خواستار توقف اخراج آنان به کشورشان در زمستان است."

نمایندۀ یو ان اچ سی آر در پاکستان همچنان گفت که تصمیم اخراج مهاجرین بدون اسناد افغان بر آن دسته از مهاجرین افغان مقیم پاکستان که در آنجا ثبت نام کرده اند و یا دارای اسناد اقامت معتبر هستند، نیز تاثیر منفی داشته است.

کودک یک خانواده که از پاکستان اخراج شده اند از اموال شان در منطقه تورخم مواظبت می کند
کودک یک خانواده که از پاکستان اخراج شده اند از اموال شان در منطقه تورخم مواظبت می کند

فلیپا کاندلر، نمایندۀ یو ان اچ سی آر در پاکستان نیز با اشاره به افزایش موارد آزار و اذیت، دستگیری و اخراج مهاجران افغان از سوی حکومت موقت پاکستان گفت که بازگشت مهاجرین باید داوطلبانه، امن و با عزت باشد.

او همچنین گفته که یو ان اچ سی آر از پاکستان خواسته است تا یک مکانیسیم برای شناسایی کسانی که نیاز به حفاظت دارند ایجاد کند.

کسانی که به تازگی از پاکستان بازگشته اند نیز از بدرفتاری پولیس و سایر نیروهای امنیتی آن کشور شکایت دارند.

عبدالغنی که از طریق دروازۀ سپین بولدک برگشته، می‌گوید که تمام وسایل خانه‌اش را آورده نتوانسته و او را به زور اخراج کرده اند:
"همه وسایل خانه‌ام در آنجا ماند، یک سوم آنها را هم با خود آورده نتوانستم. خانۀ ما هم در همانجا ماند کارت هم داشتیم، اما به ما گفتند که باید در ظرف سه روز حرکت کنیم."

در همین حال ادارۀ بین‌المللی مهاجرت (آی او ام) نیز می‌گوید که بیشتر بازگشت کننندگان ناامید هستند، زیرا به آنها گفته شده که مجبور هستید تمام اموال و دارایی‌های خود را ترک کنند.

مهاجران افغان اخراج شده از پاکستان در منطقه سرحدی تورخم
مهاجران افغان اخراج شده از پاکستان در منطقه سرحدی تورخم

ماریا مویتا، رئیس این سازمان در افغانستان، در یک نشست خبری در ژنوا گفته که بازگشت کنندگان بسیار آسیب‌پذیر هستند و برای مدت طولانی نیاز به کمک فوری دارند.

او افزود که پس از دهه‌ها جنگ، بی‌ثباتی و بحران اقتصادی، اخراج دسته‌جمعی مهاجرین بحران دیگری است که افغانستان با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

در همین حال محمدی گل که تازه به شرق افغانستان بازگشته است می‌گوید که شغلی ندارد و نه تنها که سرپناهی ندارد، تاکنون هیچ کمکی به او نشده است:
"هنوز هیچ کمکی نشده است. من آنجا معلم بودم، همانقدر معاش می‌گرفتم که می‌خوردیم و می‌پوشیدیم وقتی آمدم همه لوازم خانه را فروختم، در تورخم گفتند ما به کسانی که لوازم خانه ندارند کمک نمی‌کنیم. ما تنها برایشان گفتیم و هیچ زوری بالایشان نداشتیم، چهار ساعت منتظر ماندیم و همینگونه آمدیم یک روپیه حرام باشد که اگر کسی کمک کرده باشد."

اما حکومت طالبان مدعی است که برای مهاجرین برگشت کننده خدمات صحی، سرپناه، غذا و برخی دیگر تسهیلات فراهم کرده و کمیته‌های متعددی برای کمک به مهاجرین کار می‌کنند.

در همین حال ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان امروز چهارشنبه در اعلامیه‌ای که در صفحۀ اکس (توییتر سابق) خود منتشر کرد، نوشته که در نشست شورای وزیران که به رهبری ملاهبت‌الله، رهبر طالبان برگزار شد، به تمامی وزیران دستور داده شد که خدمت برای مهاجرین را در اولویت قرار دهند.

بر اساس آمار یو ان اچ سی آر، از سوم اکتوبر تا اکنون ۳۷۰ هزار افغان به افغانستان بازگشته اند، اما ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان روز دوشنبه به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفت که اخیراً نزدیک به ۴۰۰ هزار افغان به افغانستان برگشت کرده اند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG