روزنامه واشنگتن پُست
- روزنامه واشنگتن پُست در تازه ترین شماره خود مقاله یی در مورد اخراج اجباری افغانها از پاکستان به نشر رسانده است. این روزنامه به نقل از مقامات پاکستانی نوشته است که در جریان عملیات علیه خارجی های فاقد اسناد٬ تاکنون بیشتر از ۴۰۰ هزار تن از افغانها مجددا به کشور خود برگشته اند.
ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان نیز این ارقام را تایید کرده و روزنامه واشنگتن پُست به نقل از خبرگزاری اسوشیتد پرس نوشته است که بسیاری از افغانهای مهاجر از مسیر تورخم و سپین بولدک دوباره به افغانستان بر میگردند.
بر اساس تخمین های که صورت گرفته است حدود ۱.۷ میلیون افغان های فاقد اسناد در پاکستان زنده گی می کنند و حکومت پاکستان به افغانهای فاقد اسناد اقامت گفته بود که پس از تاریخ ۳۱ اکتوبر باید از این کشور بیرون شوند٬ در غیر آن بازداشت خواهند شد.
در این مقاله به نقل از مقامات گفته شده است که تعداد ۱.۴ میلیون تن از افغانهای که به صورت قانونی و ثبت شده در این کشور زنده گی می کنند٬ نگران نباشند زیرا تحت این برنامه صرف افراد بدون سند اقامت اخراج میشوند.
در سال های ۱۹۸۰ میلادی زمانی که اردوی شوروی سابق به افغانستان تجاوز کرده بود٬ میلیون ها افغان مجبور شده بودند تا به پاکستان پناه ببرند.
اما پس از آن که در سال ۲۰۲۱ طالبان قدرت را در افغانستان به دست گرفتند٬ با ورود مهاجرین تازه٬ این رقم به طور چشمگیری افزایش یافت.
به روز دوشنبه صد ها تن از باشنده گان منطقه چمن در بلوچستان پاکستان گذرگاه اصلی را که به افغانستان منتهی می شود٬ برای مدت کوتاهی بستند و مانع خروج افغانهای مهاجر شدند.
آنان در هفته های اخیر با راه اندازی گردهمایی ها خواهان رفع محدودیت های ویزه برای فعالیت های تجارتی نیز شده و می خواهند تا زمینه دیدار خانواده های دو طرف سرحد نیز در منطقه سپین بولدک مهیا شود.
از تاریخ اول نوامبر به این طرف پولیس پاکستان برای بررسی اسناد مهاجرین افغان خانه به خانه میگردد و گفته شده است که این عملیات علیه همه خارجی های بدون اسناد راه اندازی شده است٬ اما در این میان بیشترینه افغانها از آن متاثر شده اند.
روزنامه یورو ایشیا رویویو
- درهمین حال روزنامه یورو ایشیا رویویو نیز در مطلبی به زنده گی مهاجرینی تمرکز کرده است که به افغانستان برگشته اند.
این روزنامه در مقاله یی گفته است که در آستانه فصل زمستان در افغانستان٬ این مهاجرین به سرپناه٬ مواد خوراکی و مراقبت های صحی نیاز دارند. این درحالی است که روند وروند افغانها از پاکستان به داخل افغانستان در جریان ماه های سرد خزانی ادامه دارد و این عده به کمک های بیشتری نیاز دارند.
در این مقاله آمده است٬ درحالی که ۲.۵ میلیون تن از افغانها با خطر اخراج از افغانستان رو به رو اند٬ اما نهاد های امداد رسان می گویند که با کمبود بودجه مواجه هستند.
یورو ایشیا در ادامه گفته است که پاکستان با اخراج مهاجرین افغان٬ زنده گی این مهاجرین را با خطر مواجه ساخته است. به قول نویسنده این به معنی ان است که پاکستان قوانین بین المللی را نادیده گرفته است.