لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۴ جوزا ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۳۸

جهان

داور: قاضی ستره محکمه پاکستان تقاضا برای توقف اخراج مهاجران افغان را نپذیرفت

محسن داور، رهبر جنبش ملی دموکراتیک و نماینده پارلمان پاکستان
محسن داور، رهبر جنبش ملی دموکراتیک و نماینده پارلمان پاکستان

بر اساس گزارش‌ها، ستره محکمهٔ پاکستان با بررسی تصمیم اخراج میلیون‌ها مهاجر افغان از این کشور، موافقت کرده است.

محسن داور، رهبر جنبش ملی دموکراتیک و نماینده پارلمان پاکستان در اعلامیه‌ای در شبکه ایکس (توییتر سابق) گفته که در دیدار با یحیی افریدی قاضی ستره محکمه کشور، خواستار توقف روند اخراج افغان‌ها گردید که پذیرفته نشد.

این در حالی است که سلسله اخراج اجباری مهاجرین افغان از پاکستان از اول نومبر تا کنون ادامه دارد و در جریان آن دیروز دوشنبه (۲۰ نومبر) هزاران نفر از دروازه‌های تورخم و سپین بولدک به افغانستان بازگردانده شدند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

محکمهٔ حقوق بشر اروپا تصمیم آذربایجان مبنی بر مسدود کردن دسترسی به بخش آذربایجان رادیو آزادی را تقبیح کرد

رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی
رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی

محکمۀ حقوق بشر اروپا امروزپنجشنبه (۱۳ جون) به اتفاق آرا تصمیم حکومت آذربایجان، مبنی بر مسدود کردن دسترسی به بخش آذربایجان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی را نقض کنوانسیون حمایت از حقوق بشر و آزادی های اساسی، دانست.

دفتر بخش آذربایجان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی که در آذربایجان به نام"آزادلیق" شناخته می شود، در باکو ، در سال ۲۰۱۷ پس از حکم محکمۀ باکو مسدود شد.

این محکمه ادعا کرده که ویب سایت این رادیو محتوای را منتشر کرده که"ترویج کنندۀ خشونت و افراط گرایی مذهبی، از جمله خواستار شورش های دسته جمعی" است.

اقدام باکو برای مسدود کردن دفتر بخش آذربایجان رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در باکو پس از آن صورت گرفت که این رادیو گزارش های تحقیقی در مورد فعالیت های مالی مرتبط به اعضای خانواده رئیس جمهور الهام علی‌یف و حلقۀ نزدیک او را منتشر کرد.

تظاهرات در ارمنستان در اعتراض به خروج این کشور از «سازمان پیمان امنیت جمعی»

تظاهرات در ارمنستان
تظاهرات در ارمنستان

یک روز پس از درگیری با پولیس، امروز (۱۳ جون) معترضان دوباره در مقابل پارلمان ارمنستان تجمع کرده‌اند و در حالی‌که توافقنامۀ صلح با آذربایجان نزدیک می‌شود، فشارها بر نیکول پاشینیان، صدراعظم آن کشور برای کناره‌گیری افزایش یافته است.

قرار بود امروز پاشینیان در نشست پارلمان، برای بررسی بودجه شرکت کند، اما به فردا موکول شد. براساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، پاشینیان روز چهارشنبه برای نخستین‌بار در اجلاس پارلمان ارمنستان گفت که کشورش به طور کامل از «سازمان پیمان امنیت جمعی» خارج خواهد شد.

گروه‌های اپوزیسیون ارمنستان می‌گویند که خروج این کشور از «سازمان پیمان امنیت جمعی» و فروپاشی ائتلاف نظامی گسترده با روسیه، یک خلاء امنیتی خطرناک را در ارمنستان ایجاد می‌کند که قدرت‌های غربی نمی‌توانند آن را پر کنند و تنها آذربایجان را به حملات جدید تشویق خواهد کرد.

نشست سران ۷ کشور صنعتی جهان با محوریت قرضه ۵۰ میلیارد دالری به اوکراین، امروز برگزار می‌شود

نشست سران G7 در ایتالیا برگزار می‌شود.
نشست سران G7 در ایتالیا برگزار می‌شود.

نشست سران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان (G7) امروز (۱۳ جون) با توافق روی پیشنهاد ایالات متحدهٔ آمریکا برای حمایت از قرضه ۵۰ میلیارد دالری به اوکراین با استفاده از دارایی‌های منجمد شده روسیه به‌عنوان ضمانت افتتاح می‌شود.

براساس گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، دیپلمات‌ها تأیید کردند که قبل از ورود رهبران هفت کشور بزرگ صنعتی جهان برای این نشست سه روزه در جنوب ایتالیا، روی این موضوع توافق شده است.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در این نشست حضور خواهد داشت و انتظار می‌رود که با جو بایدن، رئیس‌جمهور ایالات متحده آمریکا، یک توافق‌نامه جداگانه امنیتی دوجانبه امضاء کند.

۸ کشته و ۲۱ زخمی در حملهٔ روسیه با راکت‌های بالستیک به کریوی ریح اوکراین

حملهٔ جدید روسیه به زادگاه ولودیمیر زلینسکی رئیس‌جمهور اوکراین
حملهٔ جدید روسیه به زادگاه ولودیمیر زلینسکی رئیس‌جمهور اوکراین

در حمله توسط راکت بالستیک از سوی روسیه به شهر کریوی ریح (Kryviy Rih) در اوکراین، حداقل هشت نفر کشته و ۲۱ نفر دیگر زخمی شدند.

کریوی ریح، شهر بزرگی در منطقه دنیپروپتروفسک و زادگاه ولودیمیر زلینسکی، رئیس‌جمهور اوکراین است.

ایهور کیلیمنکو، وزیر داخلهٔ اوکراین، می‌گوید که در میان کشته‌شده‌گان و مجروحین حملهٔ روز گذشته کودکان نیز شامل هستند. این حمله پس از آن به وقوع پیوست که گزارش‌هایی درباره مورد کمک بیشتر راکت‌های پاتریوت از سوی امریکا به اوکراین منتشر شد.

مقامات نظامی در جنوب اوکراین می‌گویند که در این حمله یک ساختمان دولتی و یک آپارتمان مسکونی آسیب دیده‌اند.

امانوئل مکرون از آزادی یک شهروند فرانسوی از زندانی در ایران خبر داد

امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه
امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه

مقامات فرانسه اعلام کرده‌اند که یک شهروند این کشور از زندان ایران آزاد شده است.

امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، در توئیتر خود اعلام کرده است که لوئی آرنو، مشاور بانکی که در سپتامبر ۲۰۲۲ در ایران بازداشت شده بود، آزاد شده است و قرار است که روز پنج‌شنبه وارد فرانسه شود.

آرنو به اتهام تبلیغ علیه نظام و اقدام علیه امنیت ملی ایران به پنج سال حبس محکوم شده بود، اما خانواده‌اش این اتهامات را رد کرده‌اند. او با میانجی‌گری عمان از زندان ایران آزاد شده است.

آقای مکرون از تهران خواسته است که سه شهروند دیگر فرانسوی را که هنوز در ایران زندانی هستند، آزاد کند.

حوثی های یمن بر یک کشتی تجارتی در بحیره سرخ حمله کردند

شورشیان حوثی یمن
شورشیان حوثی یمن

در ادامهٔ حملات شورشیان حوثی یمن بر کشتی های تجارتی به روز چهارشنبه در بحیره سرخ در نزدیکی بندر حدید، یک کشتی کوچک بر یک کشتی باربری یونان حمله کرده و به این کشتی آسیب رساند.

شرکت امنیتی بریتانیا ( امیری) اعلان کرد که این حمله بر کشتی بنام «توتور» در فاصله تقریبا ۱۰۰ کیلومتری جنوب غرب بندر حدید صورت گرفته که نشانه حملات حوثی های یمن در آن دیده میشود.

اداره تجارت بحری بریتانیا هم اعلان کرد که یک کشتی کوچک سفید که بین ۵ تا هفت متر طول داشت با قسمت پائینی این کشتی باربری برخورد کرده است.

دو منبع کشتیرانی یونان که نخواستند نام هایشان گرفته شود، گفتند که این کشتی باربری که بیرق لایبیریا را حمل میکرد در یک حمله عمدی خساره مند شده است.

یک منبع وزارت کشتیرانی یونان هم این حادثه را تائید کرده و گفته است که این کشتی به سمت هند در حرکت بود.

در حملۀ هوایی اسرائیل، یک فرمانده ارشد گروه حزب‌الله لبنان کشته شد

مناقشۀ اسرائیل-لبنان
مناقشۀ اسرائیل-لبنان

در حملۀ هوایی اسرائیل، یک فرمانده ارشد گروه حزب‌الله لبنان و سه شبه‌نظامی دیگر کشته شدند.

خبرگزاری رویترز، به نقل از سه منبع که نام‌های‌شان را افشا نکرده، خبر داده است که این رویداد اواخر روز سه‌شنبه، ۲۲ ماه جوزا، رخ داده است.

به گزارش رویترز، حزب‌الله لبنان با تایید کشته شدن فرمانده‌اش، او را طالب عبدالله معروف به ابوطالب معرفی کرده است.

در این خبر به نقل از مقام‌های اسرائیل آمده است که حزب‌الله لبنان به تلافی این حمله، ۵۰ راکت را به سوی بلندی‌های جولان پرتاب کرد.

گروه حزب‌الله لبنان که از سوی ایران حمایت می‌شود، از هفتم اکتوبر پارسال که جنگ در غزه آغاز شد، حملات خود بر نیروهای اسرائیل را شدت بخشیده است.

پخش گزارش کارشناسان مورد حمایت ملل متحد در مورد آنچه «جنایات جنگی» نیروهای اسرائیل و جنگجویان فلسطین خوانده شده

ناوی پیلی، رئیس پیشین حقوق بشر ملل متحد
ناوی پیلی، رئیس پیشین حقوق بشر ملل متحد

کارشناسان مستقل مورد حمایت ملل متحد در یک گزارش تازه نیروهای اسرائیل و چندین گروه مسلح فلسطینی را به ارتکاب «جنایات جنگی» متهم کرده‌اند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این گزارش امروز چهارشنبه ۲۳ جوزا منتشر شد.

ناوی پیلی، رئیس این گروه کارشناسان و رئیس پیشین حقوق بشر ملل متحد می‌گوید، مهم است که به گفتۀ او تمامی افراد دخیل در «جنایات جنگی»، پاسخگو باشند.

به گزارش خبرگزاری اسوشیتدپرس، این گروه کارشناسان مستقل، جنایات جنگی را که پس از هفتم آکتوبر پارسال در درگیری‌ها بین اسرائیل و گروه تندرو حماس انجام شده، بررسی کرده است.

حماس از سوی ایالات متحده امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته می‌شود.

جنگجویان این گروه در هفتم اکتوبر بر مناطق مختلف اسرائیل حمله کردند، ۱۲۰۰ تن را کشتند و ۲۴۰ تن دیگر را گروگان گرفتند.

اسرائیل در حملۀ تلافی‌جویانه، عملیات گسترده‌ای را در نوار غزه آغاز کرد که تا هنوز ادامه دارد.

براساس گزارش وزارت صحت غزه که تحت کنترل حماس است، تاکنون بیش از ۳۷۰۰۰ فلسطینی کشته شده‌اند.

منابع مستقل این آمار را تایید یا رد نکرده‌اند.

بازداشت ۸ تن از تاجیکستان در ایالات متحده بخاطر داشتن روابط احتمالی با داعش

ایالات متحده – مقر اف بی آی در واشنگتن سی دی
ایالات متحده – مقر اف بی آی در واشنگتن سی دی

۸ تن از تاجیکستان به دلیل داشتن روابط مظنون با گروه «تروریستی» دولت اسلامی معروف به داعش در روزهای اخیر در ایالات متحده بازداشت شدند.

چند فرد آگاه از این موضوع در این مورد به روز سه‌شنبه، ۲۲ ماه جوزا، با خبرگزاری اسوشیتدپرس سخن گفتند.

گزارش شده است که این افراد در نیویارک، فیلادلفیا و لاس‌انجلس بازداشت شده‌اند.

منابع که خواستند نام‌های‌شان افشا نشود، گفته‌اند، این ۸ تن تاجیکستان که از مرزهای جنوبی ایالات متحده وارد این کشور شده‌اند، بخاطر نقض مقررات مهاجرت توقیف شده‌اند.

هرچند ماهیت روابط مظنون آن‌ها با گروه دولت اسلامی معروف به داعش به گونه‌ی فوری روشن نشده است، آن‌ها تحت تعقیب نیروی خاص عملیات ضد تروریسم پولیس فدرال ایالات متحده، اف‌بی‌آی، قرار داشتند.

گروه تندرو حماس: با برخی «ملاحظه‌ها» پاسخ خود به طرح آتش‌بس غزه را به میانجیگران دادیم

مناقشۀ اسرائیل-حماس
مناقشۀ اسرائیل-حماس

گروه تندرو حماس به روز سه‌شنبه، ۲۲ ماه جوزا، گفت، که پاسخ خود به پیشنهاد مورد حمایت ایالات متحده برای طرح آتش‌بس در نوار غزه را با برخی «ملاحظه‌ها» دربارۀ این توافق به میانجیگران قطر و مصر سپرده است.

حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیه اروپا به‌عنوان سازمان هراس‌افگن شناخته می‌شود.

حماس و گروه کوچکتر جهاد اسلامی وابسته به آن، گفته‌اند که آماده هستند برای دست‌یابی به یک توافق تعامل مثبت داشته باشند و توقف کامل جنگ برای آن‌ها اولویت دارد.

گروه جهاد اسلامی نیز به‌عنوان سازمان دهشت‌افگن شناخته می‌شود.

یک مسئول ارشد گروه تندرو حماس به تلویزیون المیادین لبنان بدون جزئیات بیشتر گفت که این گروه برخی ملاحظات خود برای این پیشنهاد را به میانجیگران سپرده است.

واشنگتن گفته است که این بیانیه‌ی حماس را بررسی می‌کند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG