لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۵۵

یازده کشور عضو شورای امنیت عملکرد طالبان در برابر زنان را نقض آشکار حقوق بشر خواندند


تصویر آرشیف
تصویر آرشیف

۱۱ کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد نقض حقوق بشری زنان و دختران و تبعیض علیه آن‌ها را که از سوی طالبان در افغانستان صورت میگیرد٬ محکوم کردند.

این کشورها با امضای بیانیۀ تعهدات مشترک برای اصول زنان، صلح و امنیت شورای امنیت افزودند که عملکرد طالبان نقض آشکار حقوق بشر، تبعیض سیستماتیک، جداسازی و محرومیت زنان و دختران در افغانستان است.

سرگیو فرانسیس دنیزی، نماینده برازیل در سازمان ملل متحد پس از نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد زنان، صلح و امنیت حین خوانش این بیانیۀ مشترک گفت:

"ما به شدت نقض آشکار حقوق بشر، تبعیض سیستماتیک، جداسازی و محرومیت زنان و دختران در افغانستان را که ممکن است آزار جنسیتی تلقی شود، به شدت محکوم می‌کنیم."

این کشورها تأکید کردند که افغانستان باید به قوانینی‌که به عنوان یک کشور عضو مکلف به عملی کردن آن است، متعهد بماند.

اعضای شورای امنیت سازمان ملل در حال بحث
اعضای شورای امنیت سازمان ملل در حال بحث

امریکا، بریتانیا و فرانسه اعضای دایمی شورای امنیت و البانیا، برازیل، اکوادور، گابون، جاپان، مالتا، سویس و امارات متحده عربی اعضای انتخابی این شورا از امضاکننده‌های بیانیه تعهدات مشترک شورای امنیت برای اصول زنان، صلح و امنیت هستند.

این کشورها همچنان تأکید کردند که اگر زنان در تمام فرایندهای تصمیم‌گیری نقش داشته باشند، به امنیت و صلح جهانی کمک خواهند کرد.

این در حالی‌ست که برخی فعالان حقوق زنان در افغانستان می‌گویند که پیش از این نیز این مسئله محکوم و خواسته‌های در این مورد مطرح شده‌اند، اما نتیجه‌ی نداشته است.

رودابه فروتن فعال حقوق زنان در صحبت با رادیو آزادی خواهان اقدامات جدی جامعه جهانی برای تأمین حقوق زنان در افغانستان شد:

"امیدواریم جامعه جهانی در مقابل اقدامات طالبان اقدام جدی کند، یعنی به جای شعار و پیام اعتراضی، فشار واقعی بر طالبان وارد کند تا جلوی این جنایات را بگیرد."

اما فوزیه کوفی نماینده مردم در ولسی جرگه در جمهوری پیشین و از فعالان سیاسی می‌گوید در حالی‌که جامعه بین‌المللی سرگرم جنگ بین اسرائیل و فلسطین و همچنان اوکراین است، موقف‌گیری مثبت در چنین شرایط در مورد افغانستان نکته مثبتی است.

فوزیه کوفی
فوزیه کوفی

خانم کوفی می‌گوید که دولت‌های قبلی افغانستان کنوانسیون‌های بین المللی حقوق بشر زیادی را امضا کرده اند و حکومت طالبان نیز باید به آن‌ها متعهد بماند:

"در حال حاضر افغانستان کشوری‌ست که از نظر همه این کنوانسیون‌ها در بدترین وضعیت قرار دارد. اگرچه حکومت طالبان به رسمیت شناخته نشده است، اما طبق اصول قانونی، آن‌ها مسئول کارهایی هستند که دولت‌های قبلی افغانستان انجام داده اند و باید بر اساس آن عمل کنند."

کشورهایی عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد که بیانیۀ تعهدات مشترک برای اصول زنان، صلح و امنیت این شورا را امضا کرده‌اند، درحالی نقض حقوق زنان توسط طالبان را محکوم کرده و خواهان بازپس‌گیری حقوق آنان هستند که پیش از این حکومت طالبان آن را رد کرده و مدعی است که حقوق زنان در چارچوب قوانین اسلامی تأمین است.

اما اکنون که بیش از دو سال از حکومت طالبان می‌گذرد، دختران بالاتر از صنف ششم در افغانستان هنوز نمی‌توانند به مکتب و پوهنتون بروند و زنان از کار و سایر فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی در این کشور منع شده‌اند.

XS
SM
MD
LG