لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۲۴

تصاویر ساخته شده به وسیلهٔ هوش مصنوعی٬ به بازگشایی نهاد های تحصیلی دختران تاکید میکند


یکی از تصاویر ساخته شده به وسیله هوش مصنوعی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است
یکی از تصاویر ساخته شده به وسیله هوش مصنوعی که در شبکه های اجتماعی منتشر شده است

از یک هفته به این سو تصاویر ساخته شده از طریق هوش مصنوعی، در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شوند.

در برخی از این تصاویر، دخترانی با کتاب دیده می‌شوند در مکتب نشسته اند و یا هم چپن سفید بر تن کرده اند و مشغول معالجۀ زنان بیمار هستند.

اما در کنار این برخی تصاویری هم است که در کنار یک زن مریض داکتران مرد نشسته اند و این پیام را می‌دهند که زنان بیمار به ویژه باردار به دلیل نبود داکتران زن مجبور شده اند که به داکتر مرد مراجعه کنند.

با نشر این تصاویر تقاضای باز شدن مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران نیز مطرح شده است.

نورگل تگابی که با استفاده از هوش مصنوعی برخی از این تصاویر را تهیه کرده است، می‌گوید که هدفش از ساختن این تصاویر شریک ساختن توقعی است که بیشتری مردم آن را دارند.

او به رادیوآزادی گفت:

"در شبکه‌های اجتماعی این تصاویر یک کمپاین متحد را به خود گرفته است. این تصاویر مورد قبول مردم قرار گرفت و استقبال شد زیرا تحصیل دختران آرزوی بزرگ هر افغان است که باید آغاز شود و یا کمبود داکتر زن در مناطق دور افتاده وجود دارد که به تحصیل دختران نیز مربوط می‌شود، چون وقتی آموزش نباشد داکتر از کجا شود؟"

بسیاری از فعالان شبکه‌های اجتماعی نیز با نشر این تصاویر نوشته‌های نیز نشر کرده اند و خواستار باز شدن مکاتب و پوهنتون‌ها به روی دختران شده اند.

ضیا الدین یوسفزی و دختران ملاله یوسفزی
ضیا الدین یوسفزی و دختران ملاله یوسفزی

ضیاءالدین یوسفزی، نویسنده و پدر ملاله یوسفزی، برندۀ جایزه نوبل، در صفحۀ ایکس خود با نشر تصاویر هوش مصنوعی نوشته است که غم انگیز است که طالبان نتایج ممنوعیت تحصیل دختران را سنجش نمی‌کنند.

وی گفته است که اگر این ممنوعیت ادامه پیدا کند، در آیندۀ نزدیک افغانستان با کمبود شدید داکتران زن روبه‌رو خواهد شد.

در همین حال شماری از دانشجویانی که به دلیل ممنوعیت طالبان از تحصیل محروم شده اند، از این کمپاین استقبال می‌کنند.

زمزمه غزل، دانشجوی یکی از پوهنتون‌های خصوصی می‌گوید که این کمپاین ارزش تحصیل زنان را که به مرور زمان فراموش شده، به یاد آنها می‌آورد:

"حد اقل مردم را از اهمیت تحصیل دختران آگاه می‌سازد که تحصیل دختران چقدر مهم است و باید به آن توجه صورت گیرد، اگر خواهران ما اجازۀ تحصیل داشته باشند و داکتر و معلم شوند می‌توانند در کنار برادرانشان به خواهران‌شان خدمت کنند."

یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود شده است
یکی از مکاتب دخترانه در غرب افغانستان که در نتیجه محدودیت های وضع شده طالبان مسدود شده است

آمنه، یکی از دانشجویان پوهنتون ننگرهار نیز می‌گوید که منع تحصیل دختران پیش بینی را که تصاویر هوش مصنوعی نشان داده، در آینده عملی خواهد کرد:

"اگر مکاتب دخترانه در افغانستان تعطیل بماند و پوهنتون‌ها باز نشوند، متأسفانه وضعیتی پیش خواهد آمد که حالا تصاویر هوش مصنوعی آن را به نمایش می‌گذارد."

قابل یادآوری است که پیش از این از طریق کمپاین‌های مشابه از طالبان خواسته شده بود که ممنوعیت تحصیل دختران را بردارند.

بیش از دو سال است که طالبان مکاتب بالاتر از صنف ششم را به روی دختران بستند و نزدیک به یک سال است که پوهنتون‌ها هم به روی آنان بسته اند.

با وجود اینکه مقام‌های حکومت طالبان بارها گفته اند که این محدودیت‌ها موقتی است، اما پس از گذشت دو سال هیچ اقدامی برای از سرگیری و باز شدن دروازه‌های تحصیل دختران صورت نگرفته است.

XS
SM
MD
LG