لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۰۳

بیشتر از ۵۰ تن دختران دانش آموز افغان دروس خود را در پوهنتون دُبی آغاز کرده اند


دیدار خلف الجنتور با دختران دانش آموز افغان در دوبی ( تصویر بر گرفته شده از نوار ویدیویی صفحه ایکس الجنتور)
دیدار خلف الجنتور با دختران دانش آموز افغان در دوبی ( تصویر بر گرفته شده از نوار ویدیویی صفحه ایکس الجنتور)

بیش از ۵۰ تن از جمع حدود ۱۰۰ تن از دختران دانشجوی افغان که حکومت طالبان مانع سفر تحصیلی‌شان به دُبی شده بود، به امارات متحده عربی رسیده اند.

حکومت طالبان در اول سنبله سال روان این دختران را از میدان هوایی کابل برگشت داده بود. هرچند این دختران ادعا کردند که با وجود داشتن محرم٬ از سوی طالبان اجازه سفر برای‌شان داده نشد، اما طالبان تا کنون در این مورد ابراز نظر نکرده اند.

این اقدام طالبان واکنش‌های را نیز در آن زمان در پی داشت.

خلف بن احمد الحبتور، میلیاردر و رئیس گروپ الحبتور زمینه تحصیل این دختران دانشجوی افغان در پوهنتون دبی را فراهم کرده است.

آقای الحبتور ناوقت روز چهارشنبه با نشر ویدیوی از دیدارش با این دانش‌جویان در صفحه ایکس‌اش نوشته که متعهد است تا تمام شرایط لازم برای یک زندگی مناسب در دبی را برای این ۵۵ دختر افغان فراهم کند.

خلف احمد الحبتور
خلف احمد الحبتور

او هرچند در مورد حدود ۴۵ دختر دانشجوی افغان دیگر جزئیات نداده، اما در این ویدیو خطاب به این دختران افغان می‌گوید:

"ما متوجهٔ شما خواهیم بود، برای‌تان امکانات بود‌وباش صحت و ترانسپورت را فراهم خواهیم کرد."

آقای الحبتور تأکید می‌کند که آماده است تعداد بیشتری از دانشجویان دختر افغان را بپذیرد، زیرا به‌گفتهٔ او تحصیل حق همه است و در این‌جا تضمین خواهند کرد که آن‌ها بالاترین استانداردها آن را دریافت کنند.

با این‌‌حال، دختران محروم از تحصیل در افغانستان در صحبت با رادیو آزادی هرچند از راه یافتن ۵۵ دختر افغان به پوهنتون دبی خرسند‌ اند، اما از ادامه محرومیت دختران از تحصیل در این کشور نگران اند.

تعدادی از دختران دانش آموز پوهنتون کابل که اجازه نیافتند به صنوف درسی خود برگردند
تعدادی از دختران دانش آموز پوهنتون کابل که اجازه نیافتند به صنوف درسی خود برگردند

ناجیهٔ حیدری که دانش‌جوی پوهنتون کابل بود و اکنون از رفتن به پوهنتون منع شده به رادیو آزادی می‌گوید:

"من خوشحال ام که آن‌ها به تحصیلات عالی راه یافته اند، اما خواست من این است که به دختران در داخل افغانستان هم اجازه داده شود، دروازه‌های پوهنتون و مکاتب باز شود تا آن‌ها هم بتوانند تحصیل کنند."

لیدا عدالت از دیگر دانش‌جویان به رادیو آزادی می‌گوید، امیدوار است که کشورهای دیگر نیز با راه اندازی برنامه‌های مشابه از دختران افغان حمایت کنند:

"اقدام نیک است که یک تعداد دختران توانستند به خارج از افغانستان بروند و تحصیل خود را ادامه بدهند، ما استقبال می‌کنیم و امیدوارم کشورهای دیگر نیز حمایت کنند و در قسمت آموزش و تحصیل دختران همکاری کنند، در میان این همه محدودیت تنها راهی که وجود دارد رفتن به خارج از کشور است تا دختران خود را از این بی‌سرنوشتی نجات دهند."

طالبان پس از حاکمیت دوباره‌شان بر افغانستان در سال ۲۰۲۱، تعلیم و تحصیل دختران و زنان بالاتر از صنف ششم را ممنوع کرده‌اند.

حکومت طالبان برعلاوهٔ محدودیت بر سفر بدون محرم، کار و فعالیت‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی زنان افغان را نیز ممنوع کرده اند.

با وجود انتقاد‌ها و واکنش‌های جهانی طالبان مدعی اند که حقوق همه زنان افغان را بر اساس شریعت اسلامی تأمین کرده‌اند و این مسایل را موضوع داخلی افغانستان می‌خوانند.

XS
SM
MD
LG