لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۵ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۳۷

سازمان ملل به عملکرد طالبان در جلوگیری از سفر دختران دانش‌جویان به دُبی٬ اعتراض کرد


تعدادی از دختران دانش آموز پوهنتون
تعدادی از دختران دانش آموز پوهنتون

سازمان ملل متحد ممنوعیت طالبان بر سفر دختران برای ادامه تحصیل به امارات متحده را اقدام دل‌خراش می‌خواند و از مقام‌های طالبان می‌خواهد به تعهدات‌شان بر اساس قوانین بین‌المللی پابند بمانند و به دختران اجازه دسترسی به آموزش را بدهند.

فلورنسیا سوتو نینو معاون سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد به روز چهارشنبه در یک نشست خبری گفت محرومیت زنان و دختران از آموزش نه‌تنها آنان را به گونه فردی، بلکه تمام افغانستان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

به گفته نینو، دسترسی به آموزش بخشی از حقوق بشری زنان و دختران است و بدون مشارکت کامل زنان، افغانستان نمی‌تواند توسعه یابد:

"کاری‌که ما به انجام آن ادامه خواهیم داد این است که از مقامات بخواهیم به تعهدات خود تحت قوانین بین‌المللی پایبند باشند، ما به دفاع از حقوق زنان ادامه خواهیم داد، زیرا افغانستان بدون مشارکت کامل آن‌ها نمی‌تواند توسعه یابد و این [ممنوعیت طالبان بر سفر دختران برای ادامه تحصیل به دبی] واقعاً دل‌خراش است که زنانی‌که می‌خواهند از این حقوق استفاده کنند، از این کار منع می‌شوند."

طالبان روز چهارشنبه به صد دختری‌که قرار بود برای ادامه تحصیلات عالی به دبی بروند٬ اجازه پروازه از میدان هوایی کابل را ندادند.

خلف احمد الحبتور یکی از تاجران برجستۀ امارات متحدۀ عربی
خلف احمد الحبتور یکی از تاجران برجستۀ امارات متحدۀ عربی

پس از تصمیم طالبان مبنی بر ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان، خلف احمد الحبتور یکی از تاجران برجستۀ امارات متحدۀ عربی زمینه تعلم را برای این دختران در دبی فراهم ساخته بود.

احمد الحبتور روز چهارشنبه در شبکه ایکس یا تویتر سابق خود در مورد این اقدام طالبان اظهار تأسف نموده و از آن‌ها خواسته که بر این اقدام خود تجدید نظر کنند.

یکی از دخترانی‌که روز چهارشنبه طالبان سفرش به دبی را ممنوع و به دلیل حساسیت موضوع نخواست نام‌اش گرفته شود در صحبت با رادیو آزادی ادعا کرد، با آن‌که اعضای مرد خانواده‌های شان را به‌عنوان محرم شرعی نیز به همراه داشتند، افراد طالبان با رویه زشت آن‌ها را از میدان هوایی بیرون راندند.

او گفت تمام امیدهای‌اش را در یک سال گذشته به این بورسیه بسته بود و این ممانعت او را نا امید ساخته است:

"قبلاً تشویش آن را داشتیم که بدون محرم چگونه به خارج سفر بکنیم درحالی‌که فامیل هم اجازه سفر را با ما داشتند، اما متأسفانه [طالبان] با محرم هم اجازه ندادند که ما از میدان خارج شویم و ما را با بسیار رویه زشت از میدان هوایی بیرون کردند که برای همه ما دختران خیلی، خیلی متأثر کننده بود."

این اقدام طالبان با واکنش‌های متعددی نیز روبه‌رو شده است.

نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد
نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد

از این میان نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در پیامی در صحفه ایکس یا تویتر سابق خود با "غیر اسلامی و غیر انسانی" خواندن این عمل طالبان آن را کار قصدی بخاطر نگهداشتن مردم در "جهالت و تاریکی" عنوان کرده است.

همچنان شهرزاد اکبر از فعالان زن و رئیس سازمان حقوق بشری رواداری در این مورد در صفحه اکس یا تویتر سابق‌اش نوشته است که طالبان دختران را از آموزش محروم ساخته و فرصتی را که دیگران به دسترسی به این حق در خارج از افغانستان مساعد می‌کنند، از دختران می‌دزدند و با طرح سؤالی گفته اگر این آپارتاید جنسیتی نیست پس چه است؟

خواستیم از بلال کریمی معاون سخنگوی حکومت طالبان در مورد دلیل ممنوعیت بر سفر دختران به هدف آموزش به دبی را بپرسیم، اما تا نشر این گزارش به پرسش‌های رادیو آزادی پاسخ نداد.

از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان در اگست ۲۰۲۱ دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندارند و آموزش آن‌ها در نهادهای تحصیلات عالی نیز از دسمبر ۲۰۲۲ ممنوع شده‌است.

XS
SM
MD
LG