تمنا زریاب پریانی، فعال حقوق زنان افغان مقیم جرمنی هشدار داده است که بار دیگر دست به اعتصاب غذایی خواهد زد.
او در یک پیام ویدئویی که در صفحۀ ایکس خود نشر کرده، گفته که به جای افزایش فشار جهان بر طالبان، برخی کشورها از تعامل با آنها صحبت میکنند:
"متاسفانه به جای اینکه اعتراضات ما باعث عدم حمایت از طالبان شود، یکی از درخواستهای ما مسدود کردن پول به طالبان و همچنین ممنوعیت سفر آنها است، اما متاسفانه اکنون میبینیم که برخی کشورها از تعامل با طالبان صحبت میکنند. اگر وضعیت به همین منوال ادامه پیدا کند، من یک بار دیگر دست به اعتصاب غذا خواهم زد."
خانم پریانی و شمار دیگر از زنان معترض قبل از این در جرمنی و برخی نقاط دیگر جهان دست به اعتصاب غذایی ۱۲ روزه زده بودند.
این در حالیست که رینا امیری، نمایندۀ ویژۀ امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان گفته است که در مجمع عمومی سازمان ملل اکثریت رهبران کشورها بر غیرقابل قبول بودن "سیاستهای ویرانگر" طالبان علیه دختران و زنان توافق کردند.
او روز شنبه در صفحۀ ایکس خود نوشت که آنها موافقت کردند که هماهنگی بین المللی را در حمایت از افغانستان حفظ کنند و از طریق تلاشهای دیپلوماتیک و دومدار به حمایت از زنان و دختران افغان در داخل و خارج از افغانستان ادامه دهند.
نمایندۀ ویژه ایالات متحده در امور حقوق بشر و زنان و دختران افغانستان گفت که باید اطمینان حاصل شود که در نتیجۀ اعلامیههای حمایت از افغانها به ویژه دختران و زنان، آنها به تحصیل، کار و تمام منابع مورد نیاز خود دسترسی پیدا میکنند و مبارزههایشان بر محدودیتهای طالبان تاثیر میگذارد.
حکومت طالبان هنوز در مورد اظهارات خانم امیری چیزی نگفته است.
پس از اینکه طالبان برای بار دوم به قدرت رسیدند، محدودیتهای زیادی را بر زنان و دختران در افغانستان وضع کردند.
ممنوعیت آموزش بالاتر از صنف ششم و تحصیل در پوهنتون، منع کار در بیشترهای ادارههای دولتی، تمام ادارههای غیردولتی و آرایشگاهها، اجباری شدن حجاب، منع سفر بدون محرم در مسیرهای طولانی و ممنوعیت رفتن به پارکهای تفریحی و ورزشگاهها از جمله ممنوعیتهایی اند که بر زنان و دختران در افغانستان وضع شده است.