سازمان جهانی غذا از کاهش بودجه برای کمک به نیازمندان در افغانستان ابراز نگرانی کرده و حتی هشدار توقف فعالیت این نهاد در افغانستان را داده است.
سیندی مککین، رئیس اجرائی دبلیو اف پی به تازگی در گفتوگو با شبکۀ ABC نیوز افزود که برنامۀ جهانی غذا در تاریخ شصت سالۀ خود با کمبود بیسابقۀ بودجه در سطح جهان روبهرو است و در افغانستان حتی برای ادامۀ کمکهای خود در ماه اکتوبر پول کافی ندارد.
او کاهش بودجۀ این سازمان را بیسابقه و "دلسرد کننده" توصیف کرد.
به گفتۀ مدیر اجرایی برنامۀ جهانی غذا، کشورهایی مانند افغانستان، بنگلادش، جمهوری دموکراتیک کنگو، هائیتی، اردن، فلسطین، سودان جنوبی، سومالیا و سوریه به دلیل محدودیتهای بودجه با کاهش کمکهای بشردوستانه روبهرو هستند.
این هشدار مدیر اجرایی برنامۀ جهانی غذا شماری از افراد نیازمند به کمک را در افغانستان نگران کرده است.
پادشاه، باشندۀ ولایت میدان وردک به رادیو آزادی گفت، وضعیت اقتصادیاش خراب است و به شدت نیازمند کمک نهادهای بینالمللی است:
"ما به کمک ضرورت داریم، خانه و باغ و همه چیز ما را سیلاب از بین برده است، در این اواخر کمکهای (دبلیو ایف پی) در تناسب به گذشته کم شده است، ما میخواهیم که ما را کمک کند، هر گاه کمکها قطع شود، مشکلات ما زیاد میشود."
شیرحسین، باشندۀ ولایت لوگر نیز مشکل مشابهی دارد:
"من خودم از ناحیه پا تکلیف دارم، اقتصاد من زیاد خراب است، من به کمکهای غذایی نیاز دارم فصل سرما در حال رسیدن است، از نهادهای بینالمللی میخواهیم که ما مردم را کمک کنند تا یک فاجعۀ انسانی بار نیاید."
برنامۀ جهانی غذا در افغانستان میگوید، در حال حاضر برای کمک به ۲۱ میلیون نفر در شش ماه آینده در افغانستان به یک میلیارد دالر بودجه نیاز دارد.
وحیدالله امانی، سخنگوی این سازمان روز سهشنبه در گفتوگو با رادیو آزادی ابراز امیدواری کرد که با بدست آوردن بودجه از سوی تمویل کنندگان، روند کمکرسانیشان را به نیازمندان ادامه بدهند:
"فعلاً خو از کمبود بودجه صحبت میکنیم و به جای نخواهیم رسید که هیچ بودجه نداشته باشیم، فعلاً وضعیت طوری است که ما میتوانیم ماهانه سه میلیون نفر را کمک برسانیم و امیدوار رسیدن کمکها هستیم تا بتوانیم کمکها را بیشتر بسازیم ولی هیچگاه برنامۀ عملیاتی ما متوقف نخواهد شد."
این سازمان پیش از این نیز چندین بار از کاهش بودجه برای کمک به نیازمندان در افغانستان هشدار داده بود.
برنامۀ جهانی غذا یکی از بزرگترین سازمانها در بخش مبارزه با گرسنگی در جهان است که در سالیان متمادی افراد نیازمند در افغانستان را کمک کرده است.
به اساس معلومات دفتر هماهنگ کننده امور بشردوستانۀ سازمان ملل متحد (اوچا)، در حال حاضر ۲۹.۲ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.