پس از دیدار روز پنجشنبه سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان و شارژدافیر سفارت پاکستان در کابل، صبح روز جمعه گذرگاه تورخم به روی هر نوع رفتوآمد باز شد.
برخی از باشندهگان تورخم با تأیید این موضوع به رادیو آزادی میگویند که پس از باز شدن این گذرگاه مسافران و موترهای باربری به دو طرف رفت و آمد خود را آغاز کردند.
عظمتالله و حارث دو تن از باشندهگان تورخم به رادیو آزادی گفتند:
"بسیار خوشحالم که دروازه دوباره باز شده و تجارت مردم از سر گرفته شده است، دروازه بهطور معمول به روی مردم و موترها باز است، من در حال حاضر در دروازه هستم و از هر دو طرف موترها و مردم عبور و مرور میکنند."
"دروازه به گونهٔ عادی باز است، به روی مسافران هم باز است، مردم از دو طرف رفتوآمد میکنند، آنهایی که مریض هستند آن طرف عبور میکنند و از پاکستان هم مسافران افغان به این طرف میآیند."
اداره ولایتی حکومت طالبان در ننگرهار نیز گفته که این گذرگاه ساعت هشت صبح امروز به روی هر نوع رفتوآمد باز شده، اما جزئیات بیشتر در این مورد ارائه نکرده است.
گذرگاه تورخم در حالی پس از ۹ روز دوباره به روی رفتوآمد باز شد که روز پنجشنبه امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجۀ حکومت طالبان در دیدار با عبیدالرحمن نظامانی شارژدافیر پاکستان در کابل از او خواست که راههای ترانزیتی را بگشایند و از بازداشت افغانها در این کشور دست بکشند.
وزارت خارجهٔ ایالات متحده امریکا نیز روز چهارشنبهٔ هفتهٔ روان از حکومتهای طالبان و پاکستان خواست تا برای حل موضوع گذرگاه تورخم مشترکاً کار کنند.
گذرگاه تورخم چهارشنبهٔ هفتهٔ گذشته به تاریخ ششم ماه روان میلادی پس از درگیری مسلحانه میان نیروهای طالبان و نیروهای مرزی پاکستان بسته شد که به علت آن صدها مسافر و موترهای مملو از کالاهای تجارتی در دو طرف گیر مانده بودند.
این درگیری مسلحانه ظاهراً بر سر ساخت یک پوسته امنیتی قدیمی از سوی طالبان صورت گرفته است.
مقامهای کمیساری حکومت طالبان کشته شدن یک نیروی طالبان و یک غیر نظامی را در این درگیری تأیید کردند، اما برخی منابع محلی پیش ازین به رادیو آزادی مدعی شدند که در این درگیری چهار طالب کشته شدهاند.
در آن سوی تورخم نیز در نتیجهٔ این درگیری یک سرباز پاکستانی و یک غیر نظامی زخمی شدهاند که هنوز به طور رسمی در این باره چیزی گفته نشده است.
گذرگاه تورخم در خط دیورند در شرق افغانستان در کنار یکی از راههای اساسی مسافران افغان به پاکستان از مسیرهای مهم تجاری و ترانزیتی میان این دو کشور به شمار میرود که با بسته شدن آن همواره آسیبهای اقتصادی زیادی به دو طرف وارد میشود.
هرچند به طور رسمی در مورد آسیبهای مالی وارد شدهٔ اخیر به علت بسته شدن گذرگاه تورخم چیزی گفته نشده، اما تاجران افغان گفته اند که با بسته شدن این گذرگاه روزانه حدود یک میلیون دالر ضرر میکنند.