لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۱۱

سفر هیئت سازمان همکاری اسلامی به کابل؛ موضوع کار و آموزش زنان مورد بحث قرار گرفت


بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی
بیرق های کشور های عضو سازمان همکاری اسلامی

سازمان همکاری اسلامی، در یک گزارش تازه گفته که یک هیئت این سازمان پس از آن تصمیم برای دیدار از افغانستان گرفت که به دنبال توافق کمیته اجرایی این سازمان و شورای وزیران خارجه کشور های اسلامی، شماری از عالمان دینی از رئیس سازمان همکاری اسلامی خواستند که هیئتی را به افغانستان بفرستد.

در گزارش این سازمان که به روز جمعه( اول سپتمبر) نشر شد، آمده که گفتگو ها با مقام های طالبان روی چند مساله خیلی مهم است، از جمله تحمل پذیری، اعتدال و کار و آموزش زنان و دختران از دیدگاه اسلام.

هیئت سازمان همکاری اسلامی، پنجشنبه به کابل رفت و به روز جمعه با شماری از عالمان افغان، امیر خان متقی سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان و شماری دیگر از مقام های آنها دیدار کرد.

ضیا احمد تکل معاون سخنگوی وزارت خارجه حکومت طالبان در حساب ایکس یا همان تویتر قبلی، گفته که متقی هنگام دیدار با اعضای هیئت، از سازمان همکاری اسلامی و کشور های اسلامی خواست که حکومت آنها و مردم افغانستان را درک کنند.

امیرخان متقی سردرست وزارت خارجه حکومت طالبان و برخی از دیگر از مقامات طالبان با هیئت سازمان همکاری اسلامی دیدار کرده و از هیئت خواسته اند تا شرایط افغانستان را درک کنند.
امیرخان متقی سردرست وزارت خارجه حکومت طالبان و برخی از دیگر از مقامات طالبان با هیئت سازمان همکاری اسلامی دیدار کرده و از هیئت خواسته اند تا شرایط افغانستان را درک کنند.

در ادامه آمده که امیر خان متقی ابراز امیدواری کرده که هیئت سازمان همکاری اسلامی، چشمدیدش را از وضعیت و واقعیت های موجود در افغانستان، به مقام ها، کشور ها و جهانیان برساند.

در ترکیب هیئت، شیخ عزام معاون سازمان همکاری اسلامی و طارق علی بخت نماینده ویژه این سازمان برای افغانستان شامل اند و عالمان دینی از عربستان سعودی، ترکیه، امارات متحده عربی، بحرین، اردن، مالیزیا، اندونیزیا، چاد، گینی و شماری از کشور های دیگر اسلامی با آنها همراه استند.

حکومت طالبان می گوید که هیئت سازمان همکاری اسلامی، از مبارزه آنها در برابر فساد و مواد مخدر ستایش کرده است. اما مقام های طالبان در مورد خواست اصلی این سازمان که اجازه کار و آموزش برای زنان و دختران در افغانستان است، چیزی نگفته اند.

طالبان به دنبال حاکمیت دو باره بر افغانستان در اگست سال ۲۰۲۱، به دختران بالاتر از صنف ششم اجازه رفتن به مکتب را ندادند. در دسمبر سال گذشته دروازه پوهنتون ها هم به روی دختران بسته شد.

در همان هنگام به زنان کارمند در موسسه های غیر دولتی گفته شد که در خانه بمانند و در نهایت در ماه اپریل امسال، طالبان به زنان کارمند در اداره های سازمان ملل متحد نیز دستور دادند که پس از این سر کار نیایند.

XS
SM
MD
LG