دور دوم کمپاین واکسین پولیو (فلج کودکان) روز دوشنبه در ۶ ولایت افغانستان آغاز شد.
دور اول کمپاین واکسین پولیو در ۲۸ ولایت افغانستان به روز پنجشنبۀ هفتۀ گذشته به پایان رسید.
سازمان جهانی صحت میگوید که دور دوم کمپاین واکسین پولیو یا فلج اطفال در ولایات جوزجان، سرپل، بلخ، فاریاب، سمنگان و ارزگان آغاز شده است.
این سازمان روز پیش به نقل از ویب سایت «افغانستان عاری از پولیو» ، در حساب ایکس خود یا توییتر سابق، از مردم خواست که با واکسیناتورها کمک کنند تا کودکانشان واکسین شوند.
پیش از این ویب سایت «افغانستان عاری از پولیو» و وزرات صحت عامۀ حکومت طالبان گفته بود که در این دور کمپاین بیش از ۱۱ میلیون کودک زیر سن پنج سال واکسین خواهند شد.
کمال شاه، مسئول روابط عامهٔ برنامۀ محو ویروس پولیوی صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در افغانستان به آزادی گفت که در تلاش جمعآوری آمار کودکان واکسین شده در دور اول کمپاین واکسین هستند.
فرزانه مادر دو کودک زیر پنج سال در ولایت نیمروز میگوید که این واکسین برای جلوگیری از بیماری فلج کودکان بسیار مهم است:
"من دو طفل دارم. تیم واکسین پولیو آمدند و اولاد هایم را واکسین کردند. از تمام مادران میخواهم هنگامی که تیم واکسین میآیند اولادهایشان را واکسین کنند."
محمد علی، یک پدر از ولایت غور به رادیو آزادی گفت که فرزندانش واکسین پولیو را دریافت کردند:
"اطفال ما در این دو روز واکسین پولیو شدند. بخاطریکه اطفال از بیمار پولیو نجات پیدا کنند و صحتمندیشان تامین شود این واکسین بسیار ضروری است."
سید عبدالرقیب هاشمی، یکی از هماهنگکنندگان واکسیناتوران پولیو در ولایت لغمان به رادیو آزادی گفت، آنان از طریق مساجد به مردم در بارۀ این بیماری آگاهیدهی کردند:
"هنوز در برخی مناطق سطح علمی مردم بسیار پائین است. نظرات مختلف در بارۀ این واکسین دارند. وقتی همراهشان صحبت میکنیم و دلیل خاصی وجود ندارد و آنها را قناعت میدهیم و تلاش میکنیم که به هیچ دلیل کودکان از واکسین باز نمانند."
پیش از این برخی از واکسیناتوران به رادیو آزادی گفته بودند که در برخی موردها مردم برای تطبیق همکاری نمیکنند.
این کمپاین در حالی آغاز میشود که نهادهای مختلف از جمله وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان از ثبت واقعات مثبت پولیو در افغانستان ابراز نگرانی کرده بودند.
این وزارت در برنامهای زیر نام "حسابدهی دولت به ملت" گفته بود که یک میلیون دالر برای ایجاد یک لابرتوار پولیو اختصاص داده شده است تا نمونههای ویروس پولیو در داخل افغانستان تشخیص شود.
بر اساس آمارهای رسمی، در سال جاری میلادی 5 واقعۀ مثبت این بیماری و در ولایت ننگرهار در شرق افغانستان ثبت شده است.
پولیو بیماری ویروسی است که درمان ندارد و با آسیب رساندن به نخاع یا رشته مهم عصبی که در میان ستون فقرات جای دارد، سبب فلج بدن میشود.
در حال حاضر افغانستان و پاکستان دو کشوری اند که هنوز پولیو در آنها محو نشده و این ویروس زندگی کودکان را در این کشورها تهدید میکند.