نشریۀ فارن افیرز
- نشریۀ فارن افیرز در مطلبی به دوسالگی حاکمیت طالبان در افغانستان و مشکلات اقتصادی فرا روی مردم این کشور پرداخته است.
در مطلب می خوانیم که هرچند هیچ کشوری حکومت طالبان را هنوز به رسمیت نشناخته است اما برخی از کشورهای منطقه از جمله چین و روسیه گام هایی را برای ایجاد روابط با طالبان برداشته اند.
در این حال بر اساس مطلب ، شماری از مبصرین و تحلیلگران بحث هایی را آغاز کرده اند که آیا ایالات متحده با طالبان بیشتر به طور مستقیم تعامل کند یا خیر؟
در ادامه از احیای احتمالی حضور ایالت متحده در کابل و حتی به رسمیت شناختن حکومت طالبان به عنوان گام های اضافی در خصوص تعامل با طالبان یاد شده است.
دو تن از تحلیلگران ، گریم اسمیت و ابراهیم بئیس در گفتگو با فارن آفیرز استدلال کرده اند که رسیدگی به وضعیت وخیم بشری در افغانستان مقابله با سازمان های تروریستی در این کشور و بهبود امنیت منطقه ای مستلزم تعامل رسمی بیشتر با طالبان است.
اما شهرزاد اکبر رئیس پیشین کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان که توسط طالبان منحل شده است و میلانی ویرویر نمایندۀ سابق ایالات متحده در امور مسایل جهانی زنان تاکید کرده اند که اگر ایالات متحده به طور دیپلوماتیک با طالبان کنار بیاید ، آسیب زیاد به همراه خواهد داشت.
طالبان گفته اند که همه شرایط را تکمیل کرده اند و حکومت این گروه باید به رسمیت شناخته شود.
اما رعایت حقوق بشری به خصوص حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت همه شمول از خواسته های عمدۀ جامعۀ جهانی از طالبان است.
روزنامهٔ اندیپندنت
- روزنامۀ اندیپندنت چاپ بریتانیا در شمارۀ دیروزش مطلبی را در بارۀ منع تحصیل دختران در افغانستان و آموزش پنهانی نشر کرده است.
در آغاز مطلب به قصۀ یک دختر افغان به نام فرحانه پرداخته شده است.
او با ۲۵۰۰ زن و دختر دیگر به طور مخفی و به صورت آنلاین دروس پوهنتون را در مقطع ماستری فرا می گیرد.
طالبان در دسمبر سال گذشته ، پوهنتون ها را به روی دختران در افغانستان بستند و از آن زمان صنف های آنلاین برای دختران افغان مانند فرحانه٬ یگانه گزینۀ است که از طریق آن به تحصیل خود ادامه دهند.
فرحانه به روزنامۀ اندیپندنت گفته که تمرکز او بیشتر روی مطالعۀ کتاب های الکترونیکی و منابع است که با کتابخانه ها پیوند دارند.
فرحانه قبلاً ، معلم لسان انگلیسی در یکی از مکتب های دخترانه در کابل بود.
او می گوید که با بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان در آگست سال ۲۰۲۱ ، رویا های شاگردانش نابود شد.
در مطلب آمده که فرحانه از جملۀ شمار معدود دختران خوشبخت است زیرا او حد اقل مدرک لیسانس دارد.
بسیاری از شاگردان وی مجبور شده اند که مکتب را ناتمام رها کنند.