سازمان نجات کودکان یا (سیف د چلدرن) میگوید که بر اساس یک سروی این سازمان، در جریان دو سال حاکمیت طالبان بر افغانستان بیش از یک سوم یعنی (۳۸،۴ درصد) از کودکان این کشور مجبور به انجام کارهای شاقه شدهاند.
این سازمان روز سه شنبه ۱۵ اگست همزمان با دومین سال به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان گفته که این کودکان به دلیل فقر مجبور به انجام کارهای سخت برای تأمین مالی خود و خانوادههایشان هستند.
این سازمان همچنین گفته این کودکان برای تأمین مخارج خود و خانوادههایشان در موقعیتهای خطرناکی قرار میگیرند.
در گزارش سازمان نجات کودکان به یک دختر کارگر نیز اشاره شده که هنگام حمل بار در یک بندر مرزی٬ او را موتر زده و جان باخته است.
در این گزارش به نقل از ۷۶،۱ درصد از کودکان سروی شده آمده که نسبت به سال گذشته غذای کمتری دریافت میکنند.
در عین حال برخی از کودکانیکه از سنین پائین شروع به کار شاقه کردهاند میگویند که به دلیل فقر مجبور شدهاند یک لقمه نان برای خود و خانواده خود به دست آورند.
نقیبالله ۱۳ ساله که در کابل آهن کهنه جمعآوری میکند، میگوید که سقف اتاق بر روی پدرش افتاده و او نمیتواند کار کند، به همین خاطر او و دیگر برادران کوچکترش مجبور به کار هستند.
نقیبالله به رادیو آزادی میگوید:
"من روزی ۵۰، ۶۰، ۷۰ یا ۱۰۰ افغانی کار میکنم، خرج خرید گاز میکنیم و لوبیا و نان خشک میخریم."
کودک دیگری به نام محمد خان که کفشها را رنگ میکند، میگوید که پدرش یک سال میشود که بیمار است و او و برادرش مسئولیت مخارج خانواده را دارند.
محمد خان میافزاید:
"دو سال است که کفشها را رنگ میکنم، رودههای پدرم سوراخ شده و در شفاخانه بستری است، من یک برادر دیگر دارم، او در جای دیگری کار میکند."
اما وزیر خان یک فعال حقوق اطفال میگوید که اگر کودکان در سن بازی و درس خواندن دست به کارهای شاقه بزنند، فرصت تحصیل را از دست خواهند داد و ممکن است در آینده با مشکلات زیادی مواجه شوند.او می گوید:
"اگر چنین کارهایی انجام دهند در آینده با مشکلات جسمی، روحی و صحی مواجه خواهند شد و از تحصیلشان عقب میمانند و دیگر مشکلات اضافه میشود، اگر درس بخوانند مشکلاتشان را میتوانند به آسانی حل کنند."
وزیر خان از حکومت طالبان و مؤسسات دیگر میخواهد که به این کودکان توجه کنند و آنها را از این وضعیت ناگوار نجات دهند.
سازمان حمایت از کودکان در حالی در مورد وضعیت کودکانیکه به دلیل فقر مجبور به انجام کارهای شاقه میشوند گزارش میدهد که پیش ازین نیز برخی سازمانهای دیگر از وضعیت بد کودکان افغان نگرانی کرده اند.
بر اساس گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) ۳،۲ میلیون کودک در افغانستان دچار سوء تغذیه هستند.
اخیراً، یان ایگلند رئیس شورای پناهندگان ناروی نیز در صفحه تویتر خود نوشته که با تکمیل شدن دومین سال حکومت طالبان، بحران عمیق بشری در افغانستان ادامه دارد.
او از جامعه جهانی خواست تا کمکهای کافی و طولانی مدت برای حمایت از میلیونها زن و کودک افغان ارائه کند.