برخی از افغان ها در ترکیه از حکومت این کشور می خواهند که به اقدامات خشونت آمیز در برابر پناهجویان پایان دهد.
از آنچه برخورد زشت نیروهای امنیتی ترکیه با پناهجویان خوانده می شود عمدتاً آنعده از افغان ها شکایت می کنند که به هدف رسیدن به کشور های عضو اتحادیۀ اروپا ،وارد ترکیه می شوند.
یک شهروند افغانستان در ترکیه که از افشای نامش خودداری کرد به رادیو آزادی گفت:
«مهاجرین بسیار در حالت ترس زندگی می کنند ، در این جا نمی توانند که آزادانه گشت و گذار کنند. پولیس حتی در داخل مترو ، بس ها ، در سرک ها و همه جا به دنبال مهاجرین است و آنها با لباس های شخصی هستند. مهاجرین پس از بازداشت اخراج می شوند. هیچ کس نمی تواند که از ایران به طرف ترکیه بیاید ، به حدی لت و کوب می کنند که دست و پای شان میشکند و آنها را دوباره طرف ایران روان می کنند.»
الیاس یک باشندۀ ولایت ننگرهار است. او می گوید که نیروهای مرزی ترکیه با پناهجویان افغان خیلی برخورد زشت می کنند:
«لت و کوب در مرز ترکیه و ایران بسیار جریان دارد. مردم برایشان هیچ انسان معلوم نمی شود ، با افغان ها بسیار ظلم می شود. قبلاً باور نمی کردم ، اکنون خودم تماشا کردم . ازافغان ها کوفته جور کرده اند ، چنان لت و کوب که نه دست و نه هم پای کسی را میبینند.همه از روی مجبوریت می روند.»
در همین حال طالبان می گویند که ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای حکومت این گروه دیروز در دیدار با هاکان فیدان وزیر خارجۀ ترکیه در انقره خواستار برخورد مناسب با پناهجویان افغان شده است.
وزارت خارجۀ ترکیه نیز از این دیدار خبر داده اما نگفته که روی کدام موضوعات بحث شده است.
دفتر ملا برادر در رشته تویت هایی گفته است که او در ملاقات باوزیر خارجۀ ترکیه همچنان خواستار ایجاد اتاق مشترک سرمایه گذاری و دهلیزهوایی بین افغانستان و ترکیه شده است.
هیچ کشوری به شمول ترکیه هنوز حکومت سرپرست طالبان را به رسمیت نشناخته.
اقدامات طالبان مبنی بر وضع محدودیت های شدید بر زنان و دختران در افغانستان ، انتقاد هایی را در سطح جهان به همراه داشته است.
ملا عبدالغنی برادر در راس یک هیئت طالبان به روز سه شنبه این هفته به ترکیه رفت.